Gnojna angina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

6. apr 2009 20:41

masaj je napisal/a:
Tudi o tem se je že pogovarjal z zdravnikom,kar pa ni rešitev,ker gre menda potem vse na pljuča.S tem pa problem ni rešen in je lahko še slabše. masaj

No, ko še nisem šla v OŠ, so mi odstranili mandlje in od takrat ne vem, kaj je angina, skoraj ne vem, kaj je prehlad.

Vsekakor pomaga dvig imunskega sistema. Če se na mandljih delajo globoki žepi, ki so vir ponovnih infekcij z bakterijo, to pač ni "za brezveze" odstranitev, kot pravi temu bannanna. No, meni jih tudi niso kar na slepo, sem imela hude angine do takrat.

Konec koncev pa lahko prebolele (sploh slabo prebolele) angine pustijo sledi na srčni mišici, kar pa sploh ni hec.

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

6. apr 2009 20:54

Sarin, verjamem, da te skrbi za očeta in da bi mu rada pomagala. Vsak ima pravico odločat o svojem telesu vendar je manjše zlo jemanje antibiotikov kot zdravljenje posledic, ki so jih pustile nezdravljene angine.

Oče naj si predvsem poskuša ojačat imunski sistem. Lahko s kakšnimi domačimi arcnijami, lahko poseže po lekarniških pripravkih, jaz pa prisegam na ingverjev čaj.

stana

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. apr 2009 21:06

jauu rimljanka. sporočilo je bla replika na vanjino. in tud nikjer nism napisala da je tako kot si spet prebrala po svoje. tud js sm brez mandljev, na faksu vedno bolj poudarjajo da ni blo blaznega haska s tem ko so jih vsem popvprek odstranjevali in da je to dost redko zdej.. vela? bannanna_v_slo ;)

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

6. apr 2009 21:43

Sarin, prepisala ti bom domača zdavila, ki jih svetuje p. Ašič, ampak najprej naj poudarim prvi odstavek pri njegovem poglavju o angini:

ANGINA

Nepravočasno in nepravilno zdravljenje angine lahko povzroči težave drugod po telesu: vnetje ledvic, sklepni revmatizem, okvaro srca. Zato naj zdravljenje vedno predpiše in nadzoruje zdravnik!

Čaji: njivska preslica, timijan, repik, kopriva, žajbelj, kamilica, borovnica, marjetica, koruzni laski.

Pripravki za grgranje: žajbelj, hrastovo lubje, ajbiš, zimzelen, korenina krvavega mlečka, repik, poprova meta, sivka, janež, arnika, lipa, slez, kamilica, rman, zelje

Masaže: s šentjanževim oljem

Obkladki: čebula, hren, preslica, slezenovec, žajbelj, glina, zeljnati listi, krompir

Sokovi: korenček, limona, artičoka

Sopara: sivka

Žvečenje: timijan, žajbelj

 

Zdaj dobro razmisli, kaj od tega imaš doma, potem pa mi pošlji zs in ti pošljem navodila za pripravo (npr. čaj moraš mešati v določenih razmerjih, da ne boste naredili kakšne šlkode!!!)

tulka

Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 07. apr 2009 09:56:59

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

6. apr 2009 22:52

Ne bi verjela če ne bi probali. Ko je sin preboleval bronhiolitis, mu je dedi narezal čebulo in zavito v plenico dal na prdni koš. Napad hudega kašlja je skorajda ponehal. Ker pa čebula smrdi, je tamali odstranil plenico takoj, ko mu je bilo bolje.

Žajbel z mlekom in medom. To je meni vedno pomagalo in mi ko sem bila bolna tudi pasalo. V lekarni pa mi je farmacevtka svetovala, naj žajbla ne uporabljam, ker naj bi izsuševal sluznico.  

Preslico nabrat jo prevret(blanširat-ne z mrzlo voddo potem sprat, naj bo topla) v vodi, zavito v plenico ovit okrog vratu. To večkrat ponovit.

Poleg tega pa zdravila jest, ker angina pušča posledice.

marelica

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

6. apr 2009 23:10

joj tulka agina pektoris nima nič veze z angino! da ne bo kakšne pomote... angina pektoris je kronično srčno obolenje. angina pa virusno ali bakterijsko vnetje mandljev (ali celo glivično ali zajedalska bolezen). jaz se že ne bi igral in bakterijske gnojne angine pacal doma. če ne drugega, bolezen brez antibiotikov ob solidnem imunskem sistemu postane lahko resan bolezen, ki potrebuje ležanje in lahko traja več tednov. pa neozdravljena angina se lahko razširi na sosednja tkiva (recimo pogost je abces), pa pljuča... resen zaplet je pljučnica, ki pa je smrtno nevarna... nezdravljena angina lahko povzroči revmatično mrzlico, ta pa resno okvaro srčne mišice! če pa ej angina virusna je to ponavadi zadeva, ki traja nekaj dni, sicer boli ampak soliden imunski sistem jo odpravi v nekaj dneh. kakšna je angina je najlažje poizvedet pri zdravniku, ki rutinsko opravljajo brise in teste. rezultat pa je znan v nekaj minutah, in predpisal boprimeren antibiotik. sodobna medicina pa odsvetuje odstranitev mandljev, saj opravljajo pomembne funkcije v telesu. odstranijo jih v redkih primerih, ko so tako okuženi, da so večji problem, kot korist. se pravi, ko je angina kronična. cellnet

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

7. apr 2009 0:59

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

 

Me bo Proxima popravila, ampak menda se lahko bakterije preselijo (ne najdem boljše besede - ne se razburjat na mene) na srce, če si angine ne pozdraviš. Tako, zdaj pa čakam na profesionalen odgovor na to temo.

Vanja

Najprej en neprofesionalen odgvor. V petek sem izvedela da zaradi gnojne angine leži v bolnici moj 35-letni znanec. "Zaradi angine??? Pa kar v bolnici?" sem debelo pogledala njegovo ženo, ko mi je to povedala.

Da, posledično zaradi gnojne angine. Bakterije so namreč svojo pot nadaljevale in revež je fasal bakterijsko vnetje na srcu (ni pa to strokovna diagnoza - tako je to povedala njegova žena).

Jap, na žalost se lahko iz ene "navadne" angine razvije tudi taka huda reč

Mojca

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

7. apr 2009 1:25

nezdravljena angina lahko povzroči revmatično mrzlico, ta pa resno okvaro srčne mišice! cellnet

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

7. apr 2009 1:49

@sarin še to, jaz sem imel zelo pogste angine, tudi večkrat (2-4) letno. nekaj tudi kompliciranih z abcesi in vnetimu sluhovodi... in to že od malega. vedno sem jemal antibiotike, včasih tudi po več kur različnih antibiotikov zaporedno, da so se mandlji "ščistili". posebno zadnja, je bila taka resna. ampak od tega je že 2 leti. kaj sem naredil vmes? pozimi nosim vedno kapo in šal. skrbim za imunski sistem z veliko sadja in zelenjave. od novembra do maja jem vitaminske tablete. in naredim 4 kure z ameriškim slamnikom na leto. in tudi pozimi se ukvarjam z rekreacijo. ne vem če katerakoli od teh stvari pomaga in jih zato ne morem svetovat, vendar vseeno sem prešprical vsaj ene 6 angin. bakterije, ki povzročajo angino so na mandjih vedno, zato je le od imunskega sistema odvisno, kdaj bodo izbruhnile v angino. in še nekaj, če kaj priporočam ob angini, so to hladni napitki in sladoled, ki hladijo vnetje. odstranitev mandljev, praksa v 80ih, je vedno redkejši poseg. na zadnje sem se o tem pogovarjal na ORL z zdravnikom, ki je to odsvetoval, dokler mandlji lahko opravljajo vsaj nekaj svoje obrambne funkcije in je zgolj izhod v sili. cellnet

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

7. apr 2009 1:57

bioenergija, homeopatija, bioresonanca in podobne zadeve, sicer kakšne škode ne morejeo naredit, razen v denarnici. o koristi se pa da diskutirat. ;) cellnet

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti