Kosilo na velikonočni ponedeljek ali tast prihaja v goste...

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8687

7. apr 2009 15:13

Se pa ne bi strinjala z nekaterimi navedbami... jaz tega ne jem, tega ni v moji kuhinji, potem naj ne pričakuje.... Do povabljenih gostov (bodisi na kosilo ali večerjo), se obnašam skrajno gostoljubno in uslužljivo - gostje so mi na prvem mestu in dam vse od sebe, da jih postrežem na nivoju. Pozdravček!

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

7. apr 2009 15:27

rimljanka je napisal/a:

Kitanna je napisal/a:
Saj čisto razumem da se vam, ki ste na forumu že vrsto let, teme ponavljajo, ampak vedno pa res nimam časa, da bi prebrskala vseh (trenutno) 461 strani tega foruma, da bi našla primeren nasvet. Sploh ker trenutno doma nimam internetne povezave in imam dostop do interneta le v službi. Kitanna
Komajda lahko potem pričakuješ, da bodo/bomo potem vsi komaj čakali, da ti pomagamo (ker, mi imamo pa časa na pretek, ali kaj?). Malo v razmislek.

[nagelj] rimljanka - zasebno mnenje
Tisti, kateri imajo čas, voljo in idejo bodo pomagali, tisti ostali pa bodo (bomo) zadevo preskočili. Stran obiskujem, več ali manj redno, že nekaj let, pa se mi tudi včasih ne da "prelistati" vseh obstoječih strani, da bi našla željeno. Verjetno smo v teh letih obdelalai že skoraj vse teme in če bi nehali spraševat in odpirat teme bi ta forum prej ali slej zamrl. Lep sončen dan! K

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

7. apr 2009 17:12

Jaz ne bom nikomur metala v obraz, da se ne znajde, da noče iskati,... Saj vsak za sebe ve, česa je sposoben.

Glede priprave kosila za tasta pa takole: pred slabim mesecem smo pri nas sadili mlade smrekice (okrok 400 kom). Pomagala sta nam tudi tašča in tast. Jaz sem skuhala kosilo, čisto klasično: goveja juha z rezanci in zdrobovimi cmočki, pečena svinjska riba, dušen riž z zelenjavo, popečen krompir (podoben je tenstanemu, s tem, da ga pustim v večjih kosih, popečem pa na margarini, brez čebule). Zraven pa sem še skuhala zelenjavo iz vrečke: grajsko mešanico (korenček, brokoli, cvetača), mladi stročji fižol in brstični ohrovt. Za posladek za mufine (ki sem jih nesla po kosilu še v gozd).

Prav presenečena sem bila, s kakšnim veseljem sta jedla kuhano zelenjavo, ki v bistvu ni bila nič prav posebej pripravljena (kuhana samo v slani vodi). Zraven sem jo pripravila samo zato, ker sem mislila, da bo solate premalo.

Takšne malenkosti ti vedno popestrijo kosilo, ne glede na to, za koga ga pripravljaš.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. apr 2009 18:03

dragička je napisal/a:
Se pa ne bi strinjala z nekaterimi navedbami... jaz tega ne jem, tega ni v moji kuhinji, potem naj ne pričakuje.... Do povabljenih gostov (bodisi na kosilo ali večerjo), se obnašam skrajno gostoljubno in uslužljivo - gostje so mi na prvem mestu in dam vse od sebe, da jih postrežem na nivoju. Pozdravček!

 

Dragička, jaz tudi, če je to slučajno letelo name, ampak resnično ne bom šla pripravljati mesa, ker ga z izjemo piščančjega pač ne jem, moji gostje to že vedo. Navadno se vržem v eksotiko, do sedaj se še nihče ni pritožil.

Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. apr 2009 18:42

Zanimivo, Loni, meni je tudi v oči padla tvoja navedba, da se pač ve, kaj se pri tebi v kuhinji dobi, in da to vsi vedo ter da ne boš kuhala nečesa, česar sama ne ješ (tako sem jaz razumela tvoje besede). V isti sapi pa praviš, da se drugi pozanimajo o tebi, kaj ješ, in da ti to pripravijo, oziroma natančneje, da se pozanimajo česa ne ješ in tega ne pripravijo.  Tu mi nekaj ne gre skupaj - oni se trudijo zate, da ti naredijo veselje (čeprav morda sami tega ne jedo?), ti pa njim tega ne bi naredila?

Meni je vedno pomembno, da razveselim goste oziroma tiste, ki jih povabim, in večkrat pripravim tudi kaj takega, česar sama ne jem, sploh če vem, kakšno veselje naredim s tem kateremu od povabljencev.

 

Ne vem, različni smo si, a moj princip nikdar ni bil, da tega pri meni ne bo na mizi, ker jaz tega sploh ne pripravljam in ne jem. Sicer pa, če te družba pozna in ve kaj in kako, itak ni problema. Glavno, da je pri mizi lepo.

 

Mamamia

 

mamamia

sunshiny  

član od: 9.7.2007

sporočila: 6

7. apr 2009 19:09

Za moje prvo kosilo tastu sem spekla lazanjo. Vsi so jo zelo hvalili tudi on, pojedel je cel krožnik. Naslednji dan pa mi je fant povedal, da on lazanje v bistvu sploh ne je, da ne je ničesar, kar ne skuha njegova žena. Revež bogi, ziher mu ni bilo čisto nič jasno, kaj je dobil na krožnik, ni si pa upal nič reči. Drugič pa sem skuhala klasiko. Tenstan krompir, meso v omaki, za prilogo zelenjavo, govejo juho in solato. In začuda ni nič komentiral in si 2x naložil na krožnik. Ne sekiraj se preveč, ker škodi zdravju. sunshiny

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

7. apr 2009 20:38

Jaz sem se priselila k možu in njegovim staršem in eno od prvih kosil so bili čufti v paradižnikovi omaki. Tast, kmečki človek, navajen pretežno na mineštre, ob nedeljah in praznikih pa na "župo, tenstan krampir, mesu in salato", kar ni vedel, kaj bi s tistimi kroglicami počel oz. kako bi jih načel... prav komično je bilo.

LP, V.

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

7. apr 2009 20:54

Kitanna, ne sekiraj se preveč. Naj še jaz prispevam svojo anekdoto. Potencialnemu tastu sem prvič skuhala goveje zrezke v omaki. Hec je bil samo v tem, da so bili trdi kot podplat :) Pa ni nič kompliciral, vse pojedel in me še celo pohvalil, da sem šla to sploh kuhat, glede na to, da sem do takrat pripravljala samo piščanca. Minilo je 3 mesece in sedaj pripravim goveje zrezke mehke kot putrček. Pač se nisem dobro pozanimala o pripravi in sklepala, da je to pač meso, ki se pripravi tako hitro kot piščanec :) Moja poanta: zagotovo ti ne bo zameril kakega kiksa, važno je, da goste lepo sprejmeta in pogostita, ostalo pride samo. Sama ti svetujem, da pripraviš nekaj, kar si že delala, da ne boš povrh vsega še v negotovosti ali bo jed uspela ali ne. Pa vso srečo! Gigi_84

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

7. apr 2009 22:16

Pa še jaz pristavim svoj lonček. Če bi rada razveselila tasta s kosilom, mu skuhaj nekaj, kar ima rad pa si tega sam ne gre kuhat (ker ne zna ali se mu za enega pač ne splača tega pripravljati). Če ima tast rad eksperimente, ga preseneti s čim eksotičnim. Če ima rad klasiko, skuhaj pač klasiko. Jaz bi poskusila s kakšno gobovo juho, enostaven a okusen je piščančji žur, za prilogo pa ajdovi štruklji ali kaj podobnega, skratka malo pozornosti v kuharijo s kančkom ljubezni in pozornosti do sočloveka, če ima le-on občutek za to. Nikar preveč, da se ne bo počutil tujca. Če pa bi rada, da tast je prvič in zadnjič pri tebi, skuhaj kontra, zažgi meso, presoli juho in naj ti pade sladkor namesto soli v solato. In še ena zgodba - resnična, za dobro voljo. Moja nekdanja sodelavka je tudi imela samo tasta, sama pa ni bila prav dobra kuharica. Tako so večkrat v pomanjkanju časa in dobre volje za vrtenje kuhalnice jedli za kosilo kar dva ali tri jajca na oko, kolikor je pač bil kdo lačen. Pa enkrat skromno pripomni tast pri enem takšnih kosil, da bi pa on le kdaj rad pojedel kaj tudi z žlico. Prijateljica pa uslužno - hop v kuhinjo in mu prinese žlico, češ: pa jejte jajca z žlico, to pa res ni noben problem. Pa dober tek, župca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti