Kosilo na velikonočni ponedeljek ali tast prihaja v goste...

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

7. apr 2009 8:28

Kitanna, saj ne gre za psihološko analiziranje, vsaj jaz tako menim. Bolj gre za to, da skoraj vsak nov član v začetni navdušenosti odpre en miljavžnt novih tem in večina se jih niti toliko ne potrudi, da bi prej malo po bazi pogledala, če je morda kaj takšnega že odprtega in bi lahko tam nadaljevali z debato. In potem napišejo, da so novi in niso vedeli. Ampak, če se zna prijavit, odpret novo temo...potem zna tudi pobrskati po starih temah. In potem tudi vsake par dni nekdo sprašuje, kaj kupiti/skuhati/speči za Abrahama, pa za 40 let, pa za obhajilo, krst, birmo...veliko noč, božič itd. Pa okrog potic je zdaj aktualno, če ravno bi lahko o tem debatirali v mnenjih pod kakšnim super receptom, ki ima že pozitivne ocene. In potem se ob čudnih stanjih lune pojavijo še provokativne teme, ki imajo zgolj in samo namen provocirat in netit prepire. Kot ne bi bilo na svetu že dovolj vsega hudega..., od vojn, do potresov, lakote..ne, nekateri nujno potrebujejo svojo zajemalko prepira še tukaj. Upam, da urednik ne bo dopustil, da ta portal postane "tako beden poden" z mnenji, komentarji itd., kot so npr. na 24.ur, raznih časopisih... Ognjič

Kitanna  

član od: 16.12.2008

sporočila: 116

7. apr 2009 8:49

Saj čisto razumem da se vam, ki ste na forumu že vrsto let, teme ponavljajo, ampak vedno pa res nimam časa, da bi prebrskala vseh (trenutno) 461 strani tega foruma, da bi našla primeren nasvet. Sploh ker trenutno doma nimam internetne povezave in imam dostop do interneta le v službi. Kitanna

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. apr 2009 9:06

Kitanna, očitno si bo trebna kdaj tudi čas vzeti, mene ponavljanje tem sicer ne moti, ampak... Sama tudi skačem po netu večinoma med službo, pa se velikokrat potrudim in poiščem kako zadevo ali dve za koga, ki se ne znajde.

Ker nasveti ne letijo z neba, ampak se izoblikujejo, četudi skozi 461 strani foruma.

Sicer nisem šla vsega brati, ampak naslov tvoje teme je skoraj v tem stilu kot bi prišla na kosilo kraljica Elizabeta, ne pa tvoj tast, ki je ali čisto normalen človek ali pa nekdo, ki ti sploh ni simpatičen, impresioniranje pa je po moje v obeh primerih čisto nepotrebno. Skuhaš nekaj običajnega, ker glede na prebrano paše med tipične slovenske vse(beri meso)jedce.

Sicer bi iz moje kuhinje verjetno odšel lačen, ker od velikonočnih jedi pri meni doma razen potice ne najdeš nič drugega, ker pač določenih jedi ne jem in samo zato, ker bo nekdo, ki je to in to, prišel na kosilo. On ali ona je v "moji" kuhinji gost in torej naj uživa v tistem, kar jaz največkrat pripravljam, ne bom pa delala nečesa takega, kar on ali ona je ostalih 364 dni v letu.

Zakaj bi bilo potem treba coprati in stokati ter se sekirati?

Ker ko sem jaz nekam povabljena, se običajno toliko pozanimajo (pri meni, kar se mi zdi najboljše), česa ne jem, vedno se nekaj najde in moram reči, da še nikoli nisem šla s praznim želodcem domov.

 

Torej, če se ima kdo namen oglasiti pri meni na kosilu, naj ne pričakuje goveje juhe, praženega krompirja in pečenke, ker ničesar od zgoraj naštetega ne jem.

Kitanna, to ne leti direktno na tvoje pisanje, je samo moje mnenje, da ne boš mislila, da sem se obesila na tvoje pisanje.

 

Loni Makaroni

Kitanna  

član od: 16.12.2008

sporočila: 116

7. apr 2009 10:06

No ja... sm se kr bala, da bo kej takega ratalo... Čeprav to ni bil moj namen. Lepo se imejte in radi se smejte. Pa-pa Kitanna

Kitanna  

član od: 16.12.2008

sporočila: 116

7. apr 2009 12:03

Mamamia hvala še enkrat!!! Kitanna

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

7. apr 2009 13:42

Ognjič je napisal/a:
Kitanna, saj ne gre za psihološko analiziranje, vsaj jaz tako menim. Bolj gre za to, da skoraj vsak nov član v začetni navdušenosti odpre en miljavžnt novih tem in večina se jih niti toliko ne potrudi, da bi prej malo po bazi pogledala, če je morda kaj takšnega že odprtega in bi lahko tam nadaljevali z debato. In potem napišejo, da so novi in niso vedeli. Ampak, če se zna prijavit, odpret novo temo...potem zna tudi pobrskati po starih temah. In potem tudi vsake par dni nekdo sprašuje, kaj kupiti/skuhati/speči za Abrahama, pa za 40 let, pa za obhajilo, krst, birmo...veliko noč, božič itd. Pa okrog potic je zdaj aktualno, če ravno bi lahko o tem debatirali v mnenjih pod kakšnim super receptom, ki ima že pozitivne ocene. In potem se ob čudnih stanjih lune pojavijo še provokativne teme, ki imajo zgolj in samo namen provocirat in netit prepire. Kot ne bi bilo na svetu že dovolj vsega hudega..., od vojn, do potresov, lakote..ne, nekateri nujno potrebujejo svojo zajemalko prepira še tukaj. Ognjič

 

Tale zapis bi pa veljalo spraviti in ga ob marsikateri priliki ponovno uporabiti.

In še tole bi dodala: če bi vsak, ki odpre novo temo jasno in nazorno razložil, kaj ga zanima, zakaj....kadar gre za informacije o tem, kje se kaj dobi še to, od kod je.... bi bilo manj "čudnih" odgovorov.

Če dam samo primer: Nekdo vpraša, kje imajo poceni in lepe šopke. Dobi odgovor: tu in tu. In potem tisti nekdo, ki psrašuje: Joj, jaz sem pa iz čisto drugega konca Slovenije. Ja, halo, kako pa naj vemo, od kod je..............

Ampak, se bojim, da z Ognjič veva, da je tole svetovanje brez upa zmage.......

 

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

7. apr 2009 13:43

Kitanna je napisal/a:
Saj čisto razumem da se vam, ki ste na forumu že vrsto let, teme ponavljajo, ampak vedno pa res nimam časa, da bi prebrskala vseh (trenutno) 461 strani tega foruma, da bi našla primeren nasvet. Sploh ker trenutno doma nimam internetne povezave in imam dostop do interneta le v službi. Kitanna
Komajda lahko potem pričakuješ, da bodo/bomo potem vsi komaj čakali, da ti pomagamo (ker, mi imamo pa časa na pretek, ali kaj?). Malo v razmislek.

rimljanka - zasebno mnenje

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. apr 2009 13:50

Kitanna, ne se prestrašit, saj v resnici sploh niso tako grozne ... Mamamia

mamamia

Kitanna  

član od: 16.12.2008

sporočila: 116

7. apr 2009 14:00

Mamamia, bi rada verjela...

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. apr 2009 14:22

Si grem malo zobe nabrusit Kitanna, brez zveze se je ustrašiti in vreči puško v koruzo zaradi tega, kar se tukaj gor piše, meni je v čisto zabavo vse skupaj brati in spremljati, malo se v kako temo vtakniti, je pa res kakšna, ki mi resnično dvigne pritisk.

Sem dobila že marsikateri pametni nasvet, tudi kritiko, ampak to, da sem tu povedala tudi kako temno zadevo iz svojega življenja, katere ne povem kar tako, ti da misliti, da se na teh straneh počutim domačno in ko se človek nekje počuti doma, tudi pove tisto, kar misli.  Verjetno si v teh slabih štirih mesecih že uspela razbrati in ugotoviti, kako kulinarika.net deluje.

 

Predvsem pa sem s pomočjo kulinarike dobila nekaj izredno dobrih prijateljic. Torej

Pa še nekaj, verjetno že 1000x povedano - ni neumnih vprašanj, so samo neumni odgovori.

 

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti