Inštrukcije za matematiko

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

14. nov 2011 7:31

yulchi je napisal/a:

Uf, jaz se nočem niti spominjati, kako grozno mi je šlo v srednji vse kar je vsebovalo številke

...ampak sem preživela s kar nekaj inštrukcijami in posledično zelo lepo maturirala...



yulchi

Že, ampak punca je na faksu in študira matematiko - torej se je za številke sama odločila.

 

Najboljša rešitev je povprašati kakega sošolca/sošolko, zagotovo bo šlo. Mi smo se dobivali pred kolokviji in 'trli orehe'.

Atina

špela100  

član od: 23.7.2008

sporočila: 121

15. nov 2011 10:42

Še jaz

starejši sin je hodil v osmi razred OŠ pred 10 leti - matematijo sem mu lahko pomagala sama, pa zmeraj ni bilo tako. Npr. mi smo se v mojih časih učili dosti enostavneje računat ulomke, odstotke, enačbe. Ko sem ga jaz na dosti krajši način naučila, mu je učiteljica črtala, ker ni naredil po njihovih pravilih. Prav tako je sedaj s srednjo hčerko (osmi razdred. Jaz enostavno ne znam na tiste dolge načine (se enačba vleče kot jara kača), čeprav je lahko izračunati na mnogo krajši način. Pa vendar ne velja.

Prav tako je pri ang - tu je pa hodila na inštrukcije, ker enostavno ni razumela. Rezultati so bili vidni že kar kmalu, ker je pač dobila razlago na dosti enostavnejši način. Prestopila je tudi iz nižjega nivoja v višjega in angleščina ji je postala celo všeč. Se opravičujem, to sta moja primera. Ko bo pa čez dve leti šel tamali v šolo, pa sploh ne razmišljam kako bo, najbrž spet nekaj čisto drugega....

 

LP

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

15. nov 2011 12:33

Špela, tudi jaz se spomnim, da mi je mama kakšno stvar razložila na dosti krajši in enostavnejši način, kot smo jemali v šoli. Na srečo mi stvari niso delale težav in sem brez težav obvladala oba načina (maminega za preverjanje, če sem prav izračunala), saj smo tudi pri nas morali računati po točno določenih obrazcih, kjer si se ponavadi izgubil :)

Atina

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

15. nov 2011 12:40

holdada, kaj je tu groznega? Nis(m)o vsi imeli te sreče, da bi se rodili kot geniji in zakaj ne pomagati na ta način, če drugače ne gre.

Saj morda tebi ne bi škodila kaka inštrukcija iz slovenskega pravopisa, če smo že pri tem.

Zakaj ne bi starši, če sami niso sposobni neke snovi otroku predstaviti na njemu razumljiv način, poiskali pomoči drugje? Pa je vseeno, ali sami snovi ne obvladajo ali pa je samo ne znajo razložiti. In marsikdo, ki je imel/potreboval inštrukcije, je čisto lepo zvozil skozi sistem izobraževanja.

Saj mene je zadnjič njegov prestolonaslednik čudno gledal, ker mu nisem prevedla enega teksta iz nemščine v slovenščino (on pa bi se ga potem samo naučil na pamet), sem mu priskrbela slovarje, označila par fraz in ga poslala na delo. Ker to bi bilo podpiranje lenobe. In sem pripravljena delati z njim, če bo potreboval zraven še inštrukcije, bo dobil pa še te. In kaj potem? Bo vsaj snov razumel. Čeprav vedno reče, da je meni lahko, ker mi jeziki ležijo. Mi pa fizika in kemija nista niti pod razno, a sem čisto lepo zvozila skozi.

Loni Makaroni

Mygrace

sporočila: 6506

15. nov 2011 13:01

Ja pa saj menda še znamo ločiti med pojmoma "nekomu pomagati" in "delati namesto nekoga"..?

 

Takele debatke meni včasih vlečejo že na pozitvno diskriminacijo, no...sosedovemu otroku in županjini nečakinji bom pomagala, svojemu bom pa dala vetra v smislu "znajd se, življenje je težko, nauči se trpet, na lahek način se ne da...", istočasno mu pa bom dala denar za kino, brez da si ga zasluži...?

 

Res pa je tudi, da otroci kaj hitro ugotovijo, komu je več do boljšega učnega uspeha..njim ali njihovim staršem..in igra se lahko začne..

Potrebno je biti (tako kot tudi povsod drugje) buden in k stvari pristopiti individualno.

 

(Howk press)

 

Aja, se strinjam z Loni itak, tisto podčrtavanje in slovarji...mi je všeč.

 

 



Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 15.nov 2011 13:02

lann  

član od: 8.11.2012

sporočila: 54

31. jul 2013 19:52

Pozna kdo kakšnega ki se ukvarja z inštrukcijami od matematika za SŠ iz Sežane?

lann

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti