Vere, krščanstvo, hinduizem, budizem... - duhovnost...

inteligentka  

član od: 23.10.2008

sporočila: 115

22. apr 2009 10:24

oj, mene pa res zanima, kaj vam je v zvezi z inteligentko jaSNO?! ker meni še v zvezi z mano ni vse jasno in pravzaprav komu je?! saj se spreminjamo, rastemo itd... jaz pa sem res patron zase - to pa je meni jasno... lahko pa razsvetlim zadeve glede na to, da sem dokaj odprt človek... super to glede ver in informacij in razmišljanj... jaz imam čisto neko svojo - so mi pa všeč vere in verske institucije, kjer je veselo in se pleše itd - kot verski ritual, da ni zateženo - občasno zaidem v harekrisna center zaradi predavanj in veselega razpoloženja, pa dobre vegeterjanske večerje - nisem vege, sem pa gurman.. in nisem harekrišnovka, niti kaj drugega - verjamem pa, da me nekaj čuva in mi je naklonjeno - neverjetno... torej bi se lahko reklo, da verjamem v življenje - kako neverjetno se stvari same odvijajo - velikokrat... eno naklučje vam povem: vozimo v koloni, gužva na cesti, nemogoče ustavit, steklo prednje čisto zapackano, ne vidimo nič, ne moremo dol s ceste, vode zmanjkalo.. in jaz začnem prosit, da naj bo dež... in neverjetno - začne padat dež... mi zmanjka denarja, pa me pokličejo, veš, smo ti nakazali itd... taka neverjetna naklučja... ali se tudi vam dogajajo?.. kar odvijajo se zadeve... bodite fajn... pa, pa inteligentka

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

22. apr 2009 18:09

ežoj je napisal/a:

Ej, Roncolino,

to si me pa presenetila. Tebe imam za eno srednješolko ( ali morda študentko na začetku študija ), in me presenečaš s takšnim ( po moje zrelim ) razmišljanjem. Morda so nekatere besede mal robate (...v nekaj kar bo po smrti,verjamem da duša gre iz telesa,verjamem v angele varuhe in vse ostalo sranje. ). Vsekakor:[palecgor][palecgor][palecgor].

ežoj
No ja,saj se nisi pretirano veliko zmotil...še vedno sem samo smrklja 2. letnika gimnazije Je pa res prav neprijetno brati zadnje čase kulinariko...vsi bolj po principu "Linčajmo ga!"..ah ja...it'll be better...hope so Roncolino

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

23. apr 2009 7:55

O, Roncolino, gimnazijo imam v slabem spominu: nenehno se je treba učit francoščino in zgodovino.

Pa uči se francoske nepravilne glagole, pravilnih ( menda ) itak nimajo.

Glede kulinarike: kakor kdaj, včasih je res tako videti, it vil bi beter, boš vidla.

 

ežoj

tejkica  

član od: 10.3.2008

sporočila: 151

23. apr 2009 12:23

Zelo rada berem forume, malo pa pišem, vendar je pa moje mnenje, da vsakdo lahko odpre temo, ki mu ustreza. In če bi odgovarjali samo tisti, ki imajo za povedat kaj o temi ne bi bilo nobenih prepirov. Odprem večino tem in kjer vidim, da je dolgočasna ali me ne zanima jo pač zaprem in grem drugam. Zelo enostavno, kajne?

 

tejkica

Sporočilo je spremenil(a) tejkica dne 23. 2009 12:29

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

23. apr 2009 18:04

ežoj je napisal/a:

O, Roncolino, gimnazijo imam v slabem spominu: nenehno se je treba učit francoščino in zgodovino.

Pa uči se francoske nepravilne glagole, pravilnih ( menda ) itak nimajo.

Glede kulinarike: kakor kdaj, včasih je res tako videti, it vil bi beter, boš vidla.

 

ežoj
Haha še nekdo,ki ne mara zgodovine?No za razliko od večine je ta meni eden večjih užitkov (zdaj enkrat bom ugotovila ali zaradi profesorja,njegovega načina predavanja ali zaradi zgodovine same---pomoje je mix vsega)...Francoščine (žal) nimam,ima pa zato Italjanščina dovolj trapastih nepravilnih in še več trapastih časov :D (in še več trapastih testov) No ja,lepo da malo smetiva temo,se vsaj kregajo ne Roncolino

Habibi  

član od: 16.10.2006

sporočila: 54

2. maj 2009 21:30

Živjo! Vidim da je tema o veri. Našla sem eno spletno stran v slovenščini o Islamu (Muslimanski veri), zelo zanimivo. Tolk stvari sem prebrala da sem postala prou zmedena... zmedena na pozitiven način. Vedno sem smatrala da je ena od ver Islam ali krščanstvo prava vera. Ampak ko sem pri njih brala citate iz Biblije, ki so jih komentirali in to sama preverila v Bibliji, da vem da ni laž... sem se še bolj zmedla, namreč izbrisala sem krščanstvo iz seznama, ker je polno laži. Sej se lahko same prepričate na http://www.monoteizem.com. Lp Habibi Sporočilo je spremenil(a) Habibi dne 02. 2009 21:31 Sporočilo je spremenil(a) Habibi dne 02. 2009 21:31

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

3. maj 2009 6:32

Habibi, nič ti ni treba biti zmedena.  Duhovno bistvo je  pri vseh verstvih enako. "Obleke" (načina izpovedovanja vere) pa  ni jemati za edino  zveličavno  in premnogokrat služi tudi  za zlorabljanje, tako ali drugačno,  in za medsebojne razprtije. Vsaka vera se trudi svojim vernikom nekako predstaviti nepredstavljivo. Nekatere na bolj dodelan in domišljen način, druge bolj preprosto. Bolj ko znanje napreduje, bolj se rušijo "zgodbice", ampak resničnemu iskanju smisla duhovnosti so te le okvir in ne temelj.

Cila

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. maj 2009 8:39

Glede odnosa do religij: po moje je dobro odraščat v večverski skupnosti. Ko si zelo mlad, se ti zdi imenitno, da si del " ta prave " skupnosti. Ko pa odraščaš ( skupaj z drugače vernimi prijatelji ) in če si mal nagnjen razmišljanju, ugotoviš, da nekaj ne " štima ", ker tudi tvoje drugače verne prijatelje učijo enako. Bodoči da gre za monoteistične religije in vero v enega in istega Boga se cela zgodba podre.

Zaradi mene, lahko vsak verjame kar hoče, in če ni ravno verski blaznež me to tudi nič ne moti. Moti pa me Cerkev kot inštitucija ( katerakoli ).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti