Bolijo ledvica

nina88  

član od: 6.3.2007

sporočila: 66

tema odprta - 30. mar 2009 21:00 | ogledi: 20.663 | odgovori: 19

Pozdravljenl opažam da me zadnje čase večkrat boli leva ledvica (tako neprijeten občutek, včasih samo špika, potem dlje časa drži, boli...). Opažam pa zlasti po končani telovadbi (ko neham teči, goniti orbitrek), se niti prepogniti ne morem. Bojim se da bi šla k zdravniku, saj upam da bo mogoče bolečina popustila. Kaj pa recimo zdravnik naredi? Kako pregleda? Se to lahko zdravi z zdravili ali drugače? lp Nina

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

30. mar 2009 21:17

Jaz sem mnenja, da bi se morala vseeno napotit do kakega dohtarja, ze samo zato, da razcistita pojme o tem, kaj (oziroma kje) te v resnici boli. Mimogrede, ena ledvicA boli, dve ledvicI boliTA, ledvicE nasploh pa boliJO (ena od precej pogostih napak v izrazanju, za katero mi nikoli ni bilo jasno, kako nastane - ali gre zgolj za lokalizem, kakrsnega uporabljajo cenjene dame s Koroske v zvezi z jajc(am)i, ali pa kaj bolj subtilnega... lp, proxima

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

30. mar 2009 21:30

Ma kar k zdravniku . Ne razumem, da se za naše zdravlje sprašuje po netu in raznoraznih forumih. Tolko se pa že moramo imeti radi, da če nas kej boli, ali sumimo, da je kaj narobe, da gremo do zdravnika. Pa srečno, upam, da ni nič resnejšega. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Zdenkica  

član od: 12.6.2004

sporočila: 251

30. mar 2009 21:31

Napotil te bo na odvzem in preiskavo urina, na ultrazvok, nazadnje pa morda še slikanje. Tega se pa ja ni za bati. Zdenka

bozena  

član od: 26.10.2003

sporočila: 234

30. mar 2009 21:42

pa verjetno te boli križ in ne ledvica. božena

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. mar 2009 22:43

Danes sem dobila en prefrigan dopis od Zdravstvegega zavoda, ker me prosti zdravnik nočejo vzet, ker " ne jemljejo prepisov".K mojemu, še ne ve, da bivšemu, dohtarju pa ne grem nikoli več. Tudi na pol mrtva ne..

Moj dohtar, ki mi je nazadnje pri 200 gornjega pritiska predpisal samo kozarec vode vsako uro, je v isti rundi pogledal izvid od ultrazvoka trebuha. Sem ga dobesedno prislilila, ker sem imela občutek, da me boli desna ledvica. Sem morala narediti kar cel kraval  za pregled, ki sem ga z močno zvezo opravila v tednu dni, drugače traja pol leta. No, na njegovo izjavo, da je izvid brez posebnosti, čeprav je iz njega medcinskemu bedaku moje kategorije jasno, da ima desna ledvica za tenis žogico veliko cisto, leva pa na novo samo 2, 5 cm veliko. ( sem šla k mesarju gledat, kako velika je moja ledvica )

Komaj sem pobrala svoje zgubljene oči z mize, ko je dr. interne medicine ugotovil, da sploh ni nič posebnega. Na pojasnilo, da urolog ( ki je ledvice pogledal tudi s CT, ker je sumil na tumor), zahteva kontrolo pri urologu na pol leta in da že 5 let nisem bila na kontrolnem pregledu in naj mi da napotnico, ker je treba čakati celo leto, mi napotnice preprosto ni hotel dati. Ker je brez veze.

Pa kje živiš, Proxima, da slepo verjameš, da je poslanstvo slovneskih zdravnikov, da sledijo preprostim načelom odkrivanja obolenj, odpravljanja težav. In da jih je kar nekaj, ki štihanja v ledvici sploh ne bi vzeli resno.

Kot popolni medicinski bedak sem bila prepričana, da mora moj osebni zdravnik skrbeti, da so opravljenje kontrolne preiskave, da ima vsakič na očeh moje izhodiščne diagnoze. In da mora ubogati, kar specialist naroči.

Poleg tega daje nepopolna navodila za pitje vode ob visokem pritisku ( nič dodatnih preiskav), saj ni navedel, ali toplo, ali mrzlo vodo. Kot internist pa je gotovo prepričan, da delovanje ledvic s krvnim pritiskom nima nobene zveze.

Občutek, da te boli ledvica, pa čeprav te ne boli,in da je najbrž vzrok v kaki hinavski bolezni, ki jo vedno odkrijejo prepozno,  je pa tako grozen, da ga jaz ne morem opisati. Zato te razumem. In se ga čimprej znebi s konkretnim obiskom pri urologu. Tako mislim jaz.

F r i n a

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

31. mar 2009 11:09

Ker imam probleme z ledvicami že več kot 20 let, vnetja in kamni...zelo dobro poznam bolečino, ki je povezana s tem. Tako, da ti lahko povem, da jo zame ni hujše bolečine kot je ta, ko te boli ledvica. Tudi na noge se težko spravim, kadar me boli. Je pa zelo težko priti do urologa, čakaš tudi do pol leta. Jaz si pomagam s ketonal svečkami ( proti bolečinam ) in mi res pomagajo. Ravno sedaj čakam na urologa, saj imam zopet kamne, čeprav so mi jih tri leta nazaj drobili pa so se spet naredili. Sicer ne vem, kako bom zdržala ampak nimam druge izbire. Zato, če misliš, da te boli ledvica, ne okrevaj in pojdi na pregled, saj ti na začetku pregledajo le urin in naredijo UZ. Ko te bo enkrat zares začelo boleti, ti bo žal, da nisi šla že prej. angie

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

31. mar 2009 11:23

Napaka visok pritisk in bolezen ledvic sta še kako povezana. adalbert

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

31. mar 2009 11:26

Moram povedati, da jaz večjih problemov z ledvicami nimam. Včasih, ko me hoče malo "špikat" po njih, si naredim kuro z zelenim čajem: pijem ga 3 dni (vsaj 3x na dan) in bolečina mine.

Ampak, kot sem rekla, gre pri meni "samo" za manjša špikanja.

 

ealy  

član od: 27.5.2004

sporočila: 173

31. mar 2009 13:38

Če ne želiš do svojega zdravnika, opravi samoplačniško en UZ, da se vidi ali so mogoče kamni. ealy

DEKLINA  

član od: 14.2.2007

sporočila: 24

8. apr 2009 21:05

Pozdravljene punce pojdi čim prej k zdravniku,tudi mene je tako bolelo pa sem si mislila saj bo nehalo enkrat pa me je tako zagrablo da sem šla v dežurno ambulanto ob dvanajstih ponoči ker ni nehalo imela sem zelo močen uroinfekt.imela sem pa jih lani štirikrat.ultrazvok vredu urolog pa je videl samo uroinfekte,saj so lahko samo brez vročine ker sem imela prvič 40 vročine in to ni vredu.dobila sem pa primotren tablete in to štiri na dan.to je zaenkrat vse pa lep pozdrav DEKLINA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti