Super zadeva!!!!!!!!!!

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. mar 2009 7:38

Čeprav, tole ni prvi prašek za biskvit na planetu.... Saj človek še vedno najde razne "smijesa za parfe" (parfait), "smijesa za princes uštipce", pa tudi se mi zdi, da sem že videla nekaj podravkastega za biskvit.... Sama se tovrsnih bližnjic v domači kuhinji ne poslužujem - kuhanje v neobičajnih do dopustnih razmerah je nekaj drugega (kjer briliram z mešanjem juh iz vrečke in skisanega mleka in ekipa to z guštom poje). Po drugi strani pa mi je jasno, da take mešanice pridejo prav v kakšni masovnih produkciji, kjer je treba narediti veliko sladic po nižji ceni in tam se iščejo substituti za vse vhodne sestavine. Mene je predvsem presenetil ta silni žar, s katerim se obvešča občestvo o novem produktu, ampak, ker me ta teden še ni kaj silnega presenetilo....okej.... Vendelina jr.

majdka  

član od: 24.9.2003

sporočila: 126

27. mar 2009 8:05

Ojla, spet se oglašam. Veste stvar je taka. Če bi hotl živet res zdravo, bi vse doma zredil in pridelal. Okrog blokov in hiš bi se kure sprehajale in kavsale, imel bi krave za balkone prvezane, v lončkih bi krompir rastu za ozimnico, itn. Pa ni tako, a ne? Nimamo vsi take možnost, kot jih imajo nekateri. Pustimo tej naši jagodni piti vsej malo veselja. Sigurno je še mlada in mladost je lepa.Čeprav mislim, da sploh niste mislil tako hudo, samo veste mlade duše so občutljive in ni vseen kako odreagirajo drugi do njih. Bi blo boljš, da bi mal premislil, preden se kaj napiše ali reče. Tako, kot je ena že napisala, da vedno dobro premisli, preden kaj napiše na ta forum ali pa vpraša, da ne bi skočile vse tiste, ki so superiorne, na njo in jo popluvale ali celo zasmehovale. Ne zdi se mi človeško. Ko prebiram te stvari, se včasih vprašam, ali so res nekateri ljudje vsevedni? Jaz se nimam za tako in se nikol ne bom mela. Tako sem bla vzgojena in tako vzgajam tud svoje otroke. Dajmo možnost tud novim članom, ker mislm, da smo si tu enakovreedni. Ne morem pa razumet, da si nekateri, ki so mogoče člani že od začetka delovanja tega foruma, lahko dovolijo vse. Včasih mi kakšna stvar ni čist jasna tudi v receptih, pa si ne upam vprašat nazaj, iz že meni znanih pripomb, ki jih delite. Saj niso vsi taki, pa vendar me žalosti tako obnašanje. Na tem forumu so se itak najdle ene sploh in oh članice, ki si vsaj v večinih primerih dovolijo vse. In me sploh več ne zanima, kaj si mislite o meni, ker življenje je preveč kratko, da bi se obremenjeval s takimi. Spoštujem vse ljudi, pa naj bodo taki ali drugačni. Malo srčne kulture je pa vseen treba met. Pač, takle mamo. Lep vikend. Moj bo zelo delaven, ker se selimo. Ampak skuhala bom pa vsen dobr, ker vsi moji prjatli in domači me imajo za izvrstno kuharco, ker kuham s srcem in ne za to, da se ven mečem.Pa mogoče bo v teh dneh tud kakšna juhca iz vrečke na mizo padla.Pa ne bomo za to crknl. Za mene je ta debata o tem prašku zaključena. Lepo se imejte , uživajte in regrat pejte nabirat, ker bo kmal imel rumenjake.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

27. mar 2009 8:47

Nasja, glede naravnih kemikalij: Lukrecija Borgija je ( baje ) bile strokovnjak za pripravo čisto naravnih zvarkov, ki so vsebovali čisto naravno snov imenovano botulin.

Ej, majdika, vstav se mal, zajemi sapo, lahko  ti še  kakšni mozolji ven udarijo. Saj le povejo svoje mnenje ( " ene sploh in oh članice, ki si vsaj v večinih primerih dovolijo vse " ), če pa ti ne paše, ti ni treba brat. A bi po tvoje bilo boljše, da ena napiše " kako se dobi fajn biskvit iz vrečke, zmešaš z vodo, ni ga treba pečt ( recimo ), potem pa se vsujejo komentarji: fajn, krasno, imenitno.............Meni ne, tako vidim koliko smo si različni in to je prav fajn. Sedaj sem se spomnil nekaj drugega: jaz ne uporabljam mehčalca za perilo, vendar se mi je zmeraj zdelo to rahlo narobe, pa si o tem skor nisem upal govorit, da bi ne izpadel čuden ( no, bolj kot sem že ), potem se pa nekje ugotovi, da nas je več takšnih, torej če povemo svoje mnenje, se vsi nekaj naučimo ( magar, kolk so eni čudni.

ežoj

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

27. mar 2009 9:42

Ežoj tudi jaz ne uporabljam mehčalca,se pravi da sva dva "ne-čudna...." ostalo ne bom komentirala. lp petardica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. mar 2009 10:16

Ne uporabljam mehčalca za perilo. In ker sem ravno off topic, naj še povem, da ne uporabljam posebnih produktov za odstranjevanje madežev, ker čisto enak učinek naredijo tudi najbolj poceni trgovinske znamke tekočega detergenta za pomivanje posode. Vendelina jr.

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

27. mar 2009 10:50

No, ezoj, vedno vec nas je cudakovTudi jaz ne uporabljem mehcalca Nena-morje

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

27. mar 2009 10:52

Se en dodatek k V. off topic - za madeze (sploh mastne) je tekoc detergent - je res vseeno kateri zakon, za kakav pa priporocam kar scetko za nohte (ki je ne damo v pralni stroj (ceprav (se en off topic) bi mogoce imela res magicen efekt), ampak madez predhodno dobro sescetkamo pod vodo) LP, R.

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

27. mar 2009 11:07

Kaj zdaj če nam je sporočila kako se je ona znašla,saj drugič ko bo rabila manj bo tudi doma probala zmešat in vem da ji bo uspelo važno je da je dobila veselje zadaj bo šlo vse lažje pa lep dan še naprej in veliko takega in drugačnega peciva. mark5

žigolino  

član od: 14.8.2008

sporočila: 112

27. mar 2009 11:33

Pitončica je napisal/a:

no pa se vrnimo h temu prašku :)

jagodna pita, kaj ko bi napisala kaj poleg tega "praška" pa še potrebujemo za izdelavo, tovrstnega biskvita ... ker moja malenkost prvič sliši za tovrtsni prašek :)

lp

 

Pitončica
Pitončica to bi tebi ki velik pečeš zlo fajn prišlo.Zraven praška ne potrbuješ nič druga razen vode.V ene se še dodaja olje v ene pa tud gre 4 jajce pa 50 g vode na kilo praška.Obstaja en čokoladen,kjer dodaš 200g olje in 150g vodo in 4 jajce na kilo in dobiš res tisti pravi čoko čoko sočen biskvit.To uporabljajo po "skoraj"vseh slaščičarnah. Za tiste bio člane pa takole saj če malo pogledate po pekarnah kateri kruh pa še je sam iz moke pa kvasa,vsi so iz enih mešanc ki jih tudi pri Ramsu,Mantlerju....dobiš.Pa v gostilnah me zanima kje dobiš pravo govejo juho ali zelenjavno,da se ne začnemo pogovarjat o kakšnem pire krompirju....Nič ne rečem proti bio,saj tudi pri nas živimo na bio ker imamo vse iz kmetije,sem pa delala v hotelu in različnih gostilnah pa predobro vidim, kaj se dela. Pa LP in brez zamer,ker kakšna vejica kje manjka,ker mi enkrat deluje enkrat pa ne!!!!!!! žigolino

jagodna pita  

član od: 19.2.2009

sporočila: 117

31. mar 2009 22:16

saj tudi na kmetijah nekaterih nimajo več bio,same kemikalije.to pa zato,ker so nekateri kmeti požrešni in bi radi pridelali čim več.zato imalo pa ljudje rake od teh kemikalij!!!!! domača jajca,pa še kva.domača so samo za domače ljudi v družini,ki jih imajo za sebe.tiste kure,ki kluvajo po travnikih in brskajo po zemlji. jagodna pita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti