Biograd na moru, zaton, sv. filip i jakov....

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

1. jun 2012 21:43

Imaš lani odprt trgovski center z trgovinami v stilu Mercatorja z Mercatorjem. Imaš velike Plodine in celo LIdl. Tržnico in ribarnico.....en haufen trgovin s kruhom..........pa še kaj se najde......cene pa Hrvaške....



http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

Sporočilo je spremenil(a) kroki dne 01. 2012 21:43

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

1. jun 2012 23:57

Brez skrbi kroki,

na Hrvaškem dobiš vse, kar dobiš pri nas, pa še kaj od tega, česar pri nas ni. Hipermarketi so posejani tako na gosto, da se jim ne moreš izogniti. Pa tudi hrvaške cene so v zadnjih letih postale zelo Slovencu prijazne....

Sonja

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

2. jun 2012 7:06

LImnol,

 

jaz ne paniciram. Sam naštela sem kako je stanje doli. Letos gremo 5 leto in to čez 3 tedne. Cene so nekatere dražje, se pa najde kaj cenejšega. Nemci glede Lidla jamrajo, da je napram njihovem drag. Cen nisem primerjala glede Lidla, ker imam dol mojo domačico, pri kateri kupujem sezonsko zelenjavo in sadje. Ribe v ribarnici, meso v mesnici. 

Je pa pijača draga. Ledeni čaj je hišna znamka dražja kot pri nas znamka. Sicer pa pijemo vodo. Občasno kakšen ledeni čaj.

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2012 8:02

Kroki, so stvari, ki imajo ceno in so stvari, ki so neprecenljive. In na dopustu, kjerkoli pač je, je neprecenljivo druženje familije, pa čas za pohajnkovanje in lenarjenje. Če pa imaš voljo te trenutke pacati s tem, kakšne cene so v nemških lidlih, kakšne v slovenskih in kakšne v hrvaških, potem pa kar.....Meni je sicer bolj relevantno od nemškega prebrati kak roman, izposojen iz lokalne knjižnice, kot pa poslušati nemško jamranje o cenah, ampak okousi in preference so res zelo različni.

Ledeni čas je pa čisto navadna sladka packarija. Človek se mnogo bolj odžeja z mlačnim nesladkanim čajem in z mlačno vodo. Pa še ceneje je.

Vendelina jr.

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

2. jun 2012 9:21

Centri Plodine so izredno lepi in tudi dobro založeni in tak center je v Biogradu. Cena v teh trgovinah so znosne, če jemlješ njihove izdelke. Mimogrede Plodine imajo super tekoče barve za barvanje smetane (ene 10 okusov) in čokolada, oblate za izdelavo rafaelotov... S trgovinmi, ki so v Biogradu se da čisto lepo preživeti, saj ne potrebuješ nevem kakega luksuza na dopustu. Drugače pa je nekaj več ponudbe v Zadru, kjer imaš trgovine vseh blagovnih znamk (Mercator, Spar, Lidl, Plodine, ....). Sama mislim, da teh ne boš potrebovala. Mogoče edino ribarnico, ki je v Zadru res dobro založena. Lep dopust in uživaj. Meni so ti kraji okrog Zadra zelo lepi in se radi vračamo.



http://www.mojalbum.com/tajda

Sporočilo je spremenil(a) darjuška dne 02. 2012 09:22

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

2. jun 2012 9:50

Meni so tudi Plodine najljubše - sicer pa, od kar vem zase pa do konca Jugoslavije smo hodili na morje v Sukošan in me na te kraje in ljudi vežejo sami lepi spomini. Od leta 1993 naprej sem pa "obtičala" malo niže, na Murterju in okolici. Resnično - dobiš vse, praktično v vsaki vasi. Sicer pa - saj človek vendar gre na dopust, da se vsaj tisti teden ali dva NE počuti kot doma, kajne? Zato, če se le da, toplo priporočam, da stikate po vaških tržnicah, pekarnah in kleteh, ribe pa se dobijo najboljše navsezgodaj v pristanišču direktno z ladje. Vsak dan jih ni, ampak če jih ni, pač ni dan za ribe. Pa za božjo voljo, ne kupovati tistih iz akvakulture, veliko boljše kot gojeni brancin so navadne sardelice in ušate. Veliko boljša od ledenega čaja je za žejo bevanda (za otroke pa ponarejena z ribezovim ali višnjevim sokom). In tako naprej.  S cenami je pa tako, da bolj preračunavaš, bolj si kvariš dopust. Jasno da so ene meje povsod, ampak pretiravati pa tudi ni treba, par evrov več na eni strani se lepo kompenzira s par evri manj na drugi. Kar se pa Nemcev tiče - imajo kar se denarja tiče pač drugačne genske zasnove. Predvsem so prepričani, da bi moralo biti povsod razen v Nemčiji vse na pol zastonj, nekaterim bo pa predrago, tudi če bo zastonj. Ampak takim se pa res ni treba pustiti spravljati v slabo voljo. 

 

Sonja

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

2. jun 2012 13:04

Ja linmol. Tudi meni in naši družini je bil zadnja tri leta Sukošan zakon. Bivali smo pri enih prijaznih gostiteljih v novem apartmaju tik ob morju skoraj na koncu Sukošana - spodaj od tistega motela za cesto. Kolesarske kavice zjutraj v Zadru so bile za naju z možem zakon. Se je bilo lani kar težko posloviti od gostiteljev, ker nekako v naši družini velja pravilo, da ne gremo več kot dvakrat na isto lokacijo in tako gremo naslednje leto nekoliko nižje - na Brač - predvsem po moževi želji, da si malo pobliže pogleda kamnolome bračkega kamna - pač poklicna deformacija, no pa tudi ostalim je všeč.

http://www.mojalbum.com/tajda

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

2. jun 2012 14:41

Brač je zelo lep, mož naj kar gleda brački kamen, vam ga ni treba, razen če želite (ga v lepši obliki vidiš v Meštrovićevem muzeju v Splitu). SIcer pa dandanes kar precej "bračkega kamna" nalomijo okoli Splita, no, vsega skupaj je krepko več kot 10 kamnolomov posejanih na raznih koncih. Ampak če je mož s tega področja, se bo že znal zmeniti, da ga bodo spustili na lepše in bolj zanimive konce, zna biti, da ga cel dopust ne boste videli, ker bo tako zaposlen. Pa če boste že tam, ne pozabite zlesti na Vidovo goro in do Blace, pa notranjost otoka je tudi nasploh zelo lepa, tako kot vsa Dalmacija pač, vsak konec nudi nekaj drugega. Uživajte!

Sonja

diana65  

član od: 24.5.2011

sporočila: 22

3. jun 2012 8:22

Punce, vsem hvala za odgovore, vidim, da ne bom lačna na dopustu ha, ha.....

 

Kroki midve pa se vidiva, tudi jaz grem v Biograd junija in to 20.6.

 

Pozdrav,

diana65

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti