Herbalife

tema je zaklenjena

mali vragec  

član od: 4.11.2010

sporočila: 1

30. jul 2011 10:04

Sicer sem že dolgo vpisan, a se nisem oglašal. Spodbudile so me te Herba teme, ki se pojavljajo na naši kulinariki. Bom na kratko opisal svojo izkušnjo, ki pa ne govori o kakovosti vitaminov, ampak o tem, kako sem izgubil prijetnega sodelavca v službi. Kakšna je povezava vprašate?

Herbalife ga je dobesedeno obsedel. Najprej je le kupoval (za 200+ EURO na mesec), potem je ugotovil, da je ceneje, če še sam prodaja. Dobi popust. Nakupil je ogromne zaloge, tedensko hodi na izobraževanje, po navadi v kakšne hotele, ki si jih sam ne morem privoščiti, imajo skupne zabave itd. Zadnjič mi je rekel, če bi še sam prodajal (pa tega niti ne jem), ker Herbalife ni izdelek, prodaja se volja do življenja, druženje z istomislečimi, saj potegneš v "klub" tiste, ki so ti blizu.

Sodelavec ni bil debel, imel je malo trebuščka ;-) Zdaj samo šteje kalorije, ne hodi več na malice, ampak samo je tiste svoje lepljive ploščice... in takrat sem spoznal. Vsak naj sicer dela kot želi, jaz pa sem spoznal, da Herbalife ni hec v izdelkih, ampak je to moderna religija!

Prav ste prebrali, vse lastnosti religije kaže, njihova druženja za prodajalce, razkošne zabave, obvezni seminarji, kjer ti čistijo glavo, da moraš biti nasmejan, srečen, oh in sploh, priporočajo, da se družiš z drugimi prodajalci ipd. To so zame znaki sodobne religije. Vedno manj jih je, ki verjamejo v klasičnega boga. Ampak bog prehrane, hujšanja, diet, to je pa sodobna vrsta religije, ki seveda zelo uspeva. Vse skupaj je narejeno še po principu piramide, da distributorji plačujejo nazaj tistim, ki so jih potegnili v to (tisti na vrhu piramide so seveda naredili remek delo, ko so ustvarili to podjetje)...

Praški in ploščice so primerno dragi, da dobiš občutek vrednosti. To kar pišem, je sicer le moje mnenje, moja zdrava pamet, v katero verjamem brez zapletenih analiz... Poglejmo tako... škatlica tistega praška je mislim da 30 EURO (ali pa mi jo je sodelavec za toliko prodajal s popustom ne vem, nisem je kupil). Vsaka finančna kalkulacija lahko pove, da je poleg sestavin tu notri kar precej EURO, ki se potrošijo na ugodnosti, ki jih imajo prodajalci v verigi, njihove obiske raznih resortov. Kar nekaj denarja gre tudi nazaj v verigo. Vprašam se, če gre toliko denarja za te namene, koliko ga še ostane za kvaliteten prašek? Je res ta prašek tako kvaliteten?

Vsekakor je poslovni načrt dostojen genialnosti in tisti, ki se je tega spomnil, je zaslužno bogat. Menda imajo že 18 milijonov verujočih v verjetno v večini držav sveta. Naj imajo. Škoda mi je prijatelja sodelavca, ki je postal čisto spremenjen in samo še o svoji Herbi govori Ker tako malo je, je izgubil svoj trebušček, jaz pa svojega še kar nosim. Imam pa raje malo trebuščka, kot da se priključim novi Religiji.

Iz zapisanega, kdor se pač strinja z menoj, lahko zaključite tudi to, zakaj so prodajalci na teh forumih tako vsiljivi...

Vse to izraža moja osebna mnenja in opažanja. Karkoli vam pomaga, izvolite... vsak je svojega življenja sam kovač.

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

30. jul 2011 13:31

Jernej je zaklenil eno temo, jaz zaklepam drugo.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti