Hrana za 8-mesečnika

marta  

član od: 31.8.2001

sporočila: 457

tema odprta - 14. apr 2003 13:18 | ogledi: 7.482 | odgovori: 4

Mi lahko, prosim, napišete kako idejo, kaj naj ponudim 8-mesečnemu otroku? Rada bi mu malo popestrila jedilnik, saj mi je že zmanjkalo idej. Naj napišem, kaj obočajno je za gosti obrok: pire krompir, govedino iz juhe ali od zrezkov v omako, obaro, puranje meso, špinačo s pire krompirjem, brokoli s krompirjem, gosto zakuhan gres na goveji juhi....

Zanimajo me tudi vaše ideje za sadne kašice...

Zelo bom vesela, če si bo kdo vzel čas in mi kaj svetoval....

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

14. apr 2003 13:45

Izposodi si v knjižnici knjigo "Velika paparica za male papavčke", knjiga je zelo zanimiva, jaz sem iz nje potegnila nekaj idej, ko je bil moj najmlajši še manjši. Sicer pa je že to, kar si napisala, kar pestro, mi smo jedli v glavnem juhe z rezanci, malo krompirčka in kako kašico iz jabolke (kot čežana ali sveže se sproti z žličko ribala oz. strgala). Če bo otroku všeč, ponudi sadnje s skuto zmešano, mojim to ni bilo všeč. mislim pa, da je najvažnejše da se otrok navadi osnovnega okusa nekega sadeža s čimmanj primesmi. Vsi to slastni mali obrokci nekatere otroke odvrnejo od okusa osnovnega sadeža ker je vse tako "izboljšano".

Barbara Cuzak  

član od: 20.3.2002

sporočila: 108

15. apr 2003 10:32

Predvsem mu dajaj počasi vse kar vi jeste razen kakšnih vampov, jeter.....drugače pripravi enako malce manj popraj, soli po potrebi,....pa čim manj kompliciraj.......pri nas je poskusil med prvimi močnejšimi jedmi curry omako + meso ala mami in je bilo samo slišati mnjam mnjam iz njegovih ust....še posebaj pa je oz. ima rad grah in koruzo.....zdaj je vse to kar jeva midva in prav čudno gleda, če na najinem krožniku ni istega.....otorci hitro zakapčijo.......od kolegicije ne je skoraj nič.....pa mož enako.....zato pazi, če želiš, da jejo vse potem malce opazuj tamalega......tudi kako je je veliko odvisno od okolice.....ni sicer pri vseh enako pri nas drži......pa veliko duhovitosti pri sestavljanju jedilnika..

vkrist  

član od: 8.1.2003

sporočila: 42

17. apr 2003 11:13

draga mamica, praktično vse, pa čimbolj domače in enostvno naj bo. Kar je družina, pa bo potem vse lažje. Nekatere mame kratkoročno rešujejo te težavice s kupljenimi pripravki, pa vam povem, da se splača potruditi, če so le možnosti in kuhati doma. Poleg osnovnih omejitev (ne vem, jajca, mogoče stročnic malo manj, itd. malo poslušat pediatre okrog tega) drugače pa sem jaz svoji hčeri, ki je sedaj v dvaindvajsetem mesecu, dajala vse.Je zdrava in nezahtevna, upam da bo tako ostalo (čimdlje, haha). Tudi jaz imam doma prej omenejno knjigo Paparica... in je res super. Kar korajžno!

marta  

član od: 31.8.2001

sporočila: 457

17. apr 2003 11:57

Prav najlepša vam hvala, drage mame...prav rabila sem vašo potrditev v tem, da svoji punčki lahko počasi začnem dajati pravo hrano, in ne samo zelenjave, skuhane na vodi, kar berem v kakem drugem forumu-moja mala hoče namreč okusno hrano. Še enkrat-hvala vsem!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti