Kozličkova pečenka

maricaduso  

član od: 21.3.2003

sporočila: 78

tema odprta - 14. apr 2003 9:17 | ogledi: 7.846 | odgovori: 1

Za Veliko noč imam v skrinji kos mladega kozlička - cel trup brez nog. Rad bi naredil filanega. Prosim za kak recept glede priprave mesa in same file ter pečenja.

Hvala!

Andrej Močnik

prekmurc  

član od: 16.3.2003

sporočila: 34

15. apr 2003 9:20

Andrej! Žal nimam recepta za filanega kozlička. Kar se file tiče uporabljam štos, kar imaš uporabiš. Domnevam, da se kozlička da pripraviti na podoben način kot filana telečja prsa. Ponujam za spremembo nekaj drugega. KOZLIČEK V LOVSKI OMAKI SESTAVINE  1 kg kozličkovega stegna  1 dl olja  1 žlica ostre moke  1/2 žličke paradižnikove mezge  1 dl kisle smetane  1 kocka za pečenko  1 goveja jušna kocka Marinada  1 večja čebula  1 korenček  1 zelena paprika  1 manjši por  1 korenina peteršilja  1 manjša korenina zelene  20 zrn popra  10 brinovih jagod  1 vejica rožmarina  1/2 žličke timijana  1 žlička vegete  1 žlička gorčice  1 dl belega vina  sol, poper PREDPRIPRAVA Kozličkovo stegno ločimo od kosti posolimo in popramo. Razrežemo na 4 dele. Vso zelenjavo za marinado očistimo, narežemo in zmeljemo v multiptraktiku. Premešamo z ostalimi sestavinami za marinado. Kozlička obložimo s pripravljeno marinado in ga pokritega hranimo na hladnem 24 ur. PRIPRAVA Marinado odstranimo z mesa. Na segretem olju kose kozlička popečemo na obeh straneh, da lepo porjavijo. Kose mesa shranimo na toplem. Na preostanku olja pražimo zelenjavo in začimbe iz marinade, da porjavi. Zaprašimo z moko, dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo s 1/2 litra vode. Dodamo obe kocki in kuhamo 1 uro. Kose mesa položimo v kozico, nanje prepasiramo omako in kuhamo 1 uro. Po potrebi dolijemo vodo in dodatno začinimo. Na koncu dodamo razmešano kislo smetano. Ponudimo s širokimi rezanci in zeleno solato. Ivo Bošnjaković

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti