Recesija in kriza

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

tema odprta - 20. mar 2009 8:01 | ogledi: 1.683 | odgovori: 4

Me zanima mnenje kako doživljate to krizo v Sloveniji? Pri nas se že kaže tik pred tem, da nas začnejo odpuščat. S tem pa strah, kako bom preživela.

mišika

inteligentka  

član od: 23.10.2008

sporočila: 115

20. mar 2009 9:22

ja, kaj naj pišemo?! edino potolažim te lahko.. in drži se.. jaz sem se s krizo soočila že petindvajset let nazaj... to je pomenilo, da sem ful shujšala... sem bila prav dobra mačka - ker zdaj, ko mi gre bolje pa sem se zredila... se hecam.. ja, kaj naj ti rečem - rešitve boš morala iskati, ne bo se več spalo na varnih delovnih mestih, ampak se bo iskalo takšne in drugačne možnosti za preživetje... boj za vsakdanji kruh... kot v naravi... bomo s puščicami lovili živali v gozdu... se vračali na podeželje, kjer manj stane vse itd... drži se... in iskali službe naokoli - malo tamo - malo vamo, kar je bila včasih sramota.. si bil na slabem glasu, če si preveč menjal službe... danes pa se vrednote spreminjajo.. ker to pomeni, da se znajdeš - in to je pri preživetju pomembno.. pa, pa inteligentka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. mar 2009 9:55

Mišika, ljudje zelo različno reagiramo na krize in recesije - odvisno od tega, koliko je naša pozicija varna. Tolažbe v stilu "ja, hudo je, stisni zobe in potrpi" kakšne silne dodane vrednosti nimajo, stokanje tudi ne....kaj pa npr: samozaposlitev? Tule je nekaj osnovnih informacij. http://www.ess.gov.si/slo/Predstavitev/Informacije/ Vendelina jr.

mišika  

član od: 12.10.2005

sporočila: 374

20. mar 2009 10:23

Sem kar aktivna v iskanju drugega dela. Je pa zdaj v tem času zelo težko. Hvala za vzpodbudne besede. mišika

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

20. mar 2009 12:46

Kar se tiče iskanje službe - odvisno kakšno šolo imaš narejeno, dodatna znanja, katere poklice si opravljala ipd. Sem iz takšnega "foha" da že prej ni bilo toliko potreb po tej izobrazbi (?????), zdaj jo bo pa še manj, pa še ko dokončam študij, mi bo še težje najti zaposlitev. Sem bila že na večih razgovorih, ko so mi rekli, da imam previsoko stopnjo izobrazbe za to delovno mesto (pa nimam ne vem kaj). Sem bila pa že tudi na razgovorih, kjer sem izpolnjevala vse pogoje, pa še kakšnega čez, pa nisem prišla zraven, ker so vzeli znanca od materine hčere, ki je delala tam. To so sicer neuradne informacije, vendar pridobljene iz prve roke. Ok, malo zlivam žolč. Trenutno imam službo, vendar spet za določen čas. Kaj bo čez eno leto? Ne vem. Glede na to, da imam za določen čas neprestano iščem nove priložnosti. Lep pozdrav! Moycaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti