Pošiljanje prek hitre pošte-pomoč

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

17. mar 2009 7:46

Glede puščanja obvestil o priporočenih pošiljkah. Poštarji (predvsem tisti, ki hodijo okrog z vozički in se ne vozijo z avti) priporočene pošiljke pogosto puščajo kar na pošti. Pri naju je tako ob sobotah za vse priporočene pošiljke (tudi pisma), med tednom pa na dom dostavlja le pisemske pošiljke, paketov pa ne. Kljub temu, da prejemava veliko paketov, me to ne moti, saj živiva precej blizu pošte. So mi pa šli lasje pokonci, ko sva se vrnila z dopusta in sem šla dvignit poštno ležeče pošiljke. Za shranjevanje le-teh imajo predvidene precej majhne predale, kar pa jih ne ovira pri tem, da bi v njih tlačili očitno prevelike pisemske pošiljke (v katerih so povrh vsega še občutljive zadeve, za ketere je zelo dobro, da ne spreminjajo svoje oblike). Aja, še to (kar se tiče Pošte Slovenije) - če pošiljatelj na pošiljko sam napiše lomljivo/fragile, to nima posebnega pomena pri uveljavljanju odškodnine. Kot občutljive obravnavajo le pošiljke s posebno nalepko, ki jo kupite na pošti. Prav tako ne morete pričakovati odškodnine za uničene pošiljke, ki niso bile poslane priporočeno. Takšne so najine izkušnje. roža

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

17. mar 2009 12:03

Loni je napisal/a:

frina je napisal/a:

En osel je kupil ročaj za kopalnico v bež barvi direktno od proizvajalca. Prozvajalec je poslal tisti ročaj, ki je šel v eno kuverto z buknicami in se sploh ni mudilo ( osel še sedaj ni zmonitral ročaja). Po prevzemu je bilo razmerje med ceno ročaja in stroški dostave 1:4.

Osel je znorel, pa se ni dalo pomagati.

Zgodba je iz prve roke,pravzaprav  direrektno od osla.

F r i n a

 

Frina, sem se prav ornk nasmejala. Drugače jaz kakih izredno engativnih izkušenj nimam, moti me pa to, da pusti Pošta Slovenije listek za dvig priporočene pošiljke v nabiralniku in niti ne pritisne na zvonec, čeprav smo doma.

Loni Makaroni

 

Loni, tebi ga vrže v nabiralnik, meni ga pa po pošti pošljejo. Pri nas je celo tako, da je vedno kdo doma, oni pa se izgovarjajo na vse mogoče načine. Menda za pošto te dostave opravljajo privatniki in očitno se jim J***. Kljub našim večkratnim pritožbam, se zgodba ponavlja znova in znova. Očitno bo res treba na ZPS, pa še v medije jih dat.

Julija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

17. mar 2009 13:22

Pa ko ga vidiš skozi okno, da listek piše, naslonjen na našo ograjo, sedeč na svojem biciklu, greš in povprašaš, če je zvonec predaleč in ga tako naslonjen ne doseže. Seveda te gleda kot tele v nova vrata in ne ve, kaj bi. Pri tem mu še pokažeš tipko zvonca, da si bo zapomnil za naslednjič (samo ena je, da ne bo pomote). In upaš na izboljšanje. Seveda naslednjič dobiš dva listka, prvega z zamaknjenim datumom (včerajšnji) - češ, da smo ga pozabili v nabiralniku (kar ni res) in seveda še enega z dananšnjim datumom. Ko je spet nekdo bil v času njegovega pisanja doma, samo ubogi poštar gumba za zvonec ni našel.

Tako da ne vem, zakaj kroži toliko zgodb o blondinkah in policajih, o poštarjih pa ne.

Loni Makaroni

harmonika  

član od: 24.4.2008

sporočila: 217

17. mar 2009 13:44

mi smo povedali prevozniku ,da je lomljivo in je on nalepil njihov trak za lomljivo ,pazljivejše ravnanje-tako da jaz mislim če nekdo nekaj poškoduje mora povrniti škodo harmonika

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. mar 2009 21:36

Mi imamo pa mlade,luškane, postavne in prijazne poštarje. Aha, Jack Niclson jih nikoli ni dosegel, no.

 

F r i n a

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

17. mar 2009 22:03

Naši poštarji so tudi zelo fajn pobi. Margot

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

17. mar 2009 22:10

Pri nas je tako kot pri Loni, kljub novoletnim pozornostim... Mogoče res iz razloga, ki ga opisuje roža.

Me pa zelo moti, če dostavljalec pusti paket (ki ni poslan priporočeno) kar pred vrati, na tleh (da ga lahko kdorkoli odnese). Me prav zanima, če sme pakete takole puščati?

tulka

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

18. mar 2009 6:19

Pri nas se poštarji vsak mesec menjajo. No, in imamo enega res čudnega. Ko je on na vrsti da dela, je vse narobe.

Zadnjič sem šla v klet in videla pri predalih poštarja. Stopim tja in ga pozdravim, povprašam če je kaj pošte. On pa nič. Nekaj piše. Listek da k sosedu v predal, vzame drugega in piše. Jaz tam stojim in ta listek vrže v moj predal. Ko ga vprašam, kaj je to, saj sem poleg in zakaj mi tega, kar je na listku nei dal, ker ve kdo sem, me pogleda kot deveto čudo in reče,da listka ni meni napisal pač pa sosedi. Jaz odpram poštni predal, listek vzamem in glej, moje ime v moji pošti. On pa lepo brezbrižno: "a za vas je to bilo"

Pa meče pošto še naprej noter, čeravno je predal odklenjen jaz pa zraven, Ker je škoda mojih živcev, mirno postojim, počakam in ko odide, vzamem pošto it odklenjenega in odprtega predala, ga lepo zaklenem in grem v stanovanje.

Občutek sem dobila, da je res eden osel, samo še ne vem katri, on ali jaz.

Mislim, da je poštarjev premalo in potem vzamejo kaj pač pride ne da bi se pozanimali kaj sploh ta počne na terenu.

Podobnih zgodb je še polno samo ne da se mi pisati. Brez veze, ker bi se na koncu samo razburila. Fajn se imejte in poštarje mal v .........poženite.Saj siromaki ne vedo kaj delajo.

Kyara

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

18. mar 2009 11:20

Kyara pritoži se na pošti, potem pa ga čaka delo na kot temu rečejo ''kazenski pošti''. to je pošta, ki je za delo zelo zahtevna, glede raznašanja pošte. Mislim, da mu ne bo več padlo na pamet, da bi te tako ignoriral.

 

marelica

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

18. mar 2009 13:23

Pri nas so pa poštarji vsi po vrsti prijazni, tudi takrat, ko lije po njih, al pa sneži. A kje so takšni poštarji? V Krškem, pa v Leskovcu pri Krškem tudi.

Kar pošljite vaše mestne gospode malo k nam na kmete, boste videli, kakšni fejst možakarji bodo nazaj prišli...boste zadržali njih in pisemca 

Ognjič

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti