Facebook

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

23. feb 2012 7:18

syu je napisal/a:

Tole vd007 si pa tko lepo napisala.

Dobrodošla



syu

 Ja, če mi je pa res lepo z vami tukaj . Pa še mož je vsak dan bolj presenečen nad mojimi raznovrstnimi stvarmi, ki jih dobi na mizo..in prav zadovoljen pospravi vse iz krožnika...pa še sprašuje " kaj bo pa jutr dobrega ?"

 

vd007

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 806

23. feb 2012 8:12

Verjetno se čudno sliši, jaz še vedno nisem na FB. Vsi moji prijatelji in jaz, se raje videvamo, počvekamo, dobro pojemo in popijemo... Osebno ne potrebujem računalniških prijateljev.

malaga

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

23. feb 2012 9:20

Ne sliši se čudno, ampak če imaš prijatelje in sorodnike na drugi strani luže oz. raztresene po Evropi, je pa zelo fino, da si lahko tudi na tak način povezan z njimi.

P.s. Navdušena nad Face Time aplikacijo

barbara

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2012 14:25

barbara9 je napisal/a:

 

P.s. Navdušena nad Face Time aplikacijo



barbara

 

Tudi jaz ne vem, kaj bi brez fejs tajma.

Takole mimo- nobene aplikacije za učenje slovenščine malčkov ne najdemo. A mogoče pozna kdo kakšno?

V bistvo je tako, kot knjige za najmlajše?

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

23. feb 2012 14:51

malaga je napisal/a:

Verjetno se čudno sliši, jaz še vedno nisem na FB. Vsi moji prijatelji in jaz, se raje videvamo, počvekamo, dobro pojemo in popijemo... Osebno ne potrebujem računalniških prijateljev.



malaga

 

Draga moja malaga, če bi se jaz lahko z mojimi prijatelji, raztresenimi po svetu, dobivala na kavici, bi to z veseljem počela, a je pot na različne konce sveta malce predraga, samo takole, za malo poklepetat. Tu imam tudi jaz svoje prijatelje, s katerimi se družimo in se preko fb sploh ne srečujemo (večina jih sploh ni tam gor). 

A za ohranjanje stikov z ljudmi, ki ji spoznavaš po svojih poteh po svetu in si z njimi želiš ohrnaiti stik, jih vprašati, kako so kaj, ali pa le spremljati, kaj se jim godaja in tu in tam pokleptati, videti kakšno njihovo fotko ali album, to pa ja ni tako zelo narobe? In nič ne vpliva na to, da se tu ne bi družila v živo s tistimi, ki so pač tu doma.

Jaz na fb gledam tako, da mi omogoča več stikov z veliko ljudmi, s katerimi bi že  navezane stike sicer izgubila ali vsaj zelo zredčila, obenem pa niti malo ne vpliva na to, da se tukaj in zdaj družim s prijatelji, ki so seveda zgodba zase.

Eno ne izključuje drugega, nasprotno, fb mi je kot dopolnitev. Pa še nekaj ljudi sem s pomočjo fb našla, za katere sem se zelo trudila, da bi jih po drugih poteh, a brez uspeha.

 

S pravo mero uporabe je tudi fb dobrodošla reč, vsekakor pa tudi meni ni všeč pretiravanje v smislu, da vsako svojo spečeno jajce fliknem gor ali vesoljnemu občestvu sporočam, da imam zjutraj odlično prebavo ....

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2012 17:20

Hvala Sashika, bom pobrskala po tvojih linkih.

Iščemo tudi "elektronsko" knjigo, ki bi imela poleg  slik živali, rastlin, predmetov itd., napisano kaj ali kdo je in zraven še izgovorjavo. Slednje zvočno, seve. Tako bi se  zraven učila tudi mamica, ki ji je na srečo to v interesu.

V angleščini je teh app-ov za i-Igračke kot smeti in precej dobrih je kar zastonj.

 

Vanja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

23. feb 2012 18:15

rebecca, jaz iščem apps za iPad ali za iPhone za leto in pol starega otročka, ki že ve, kako se tej zadevi streže. Zdaj iščemo verzijo v slovenščini.

Za  internet po internetu je pa še premajhna.

 

Naj dodam: Apps-i Ali applications so bolj ali manj uporabni programi za smart telefone, iPad-e in njim podobnim "mašincam".

Gre pa takole, na primer:

Zalaufaš program z živalmi, ki je recimo kot knjiga. Na ekranu se pojavi slika živali, ime, puščica za naslednjo oz. prejšnjo stran.

Ko malček pritisne na žival, se ta oglasi z v naravi posnetim glasom, nekatere imajo še animacije in se žival premika itd. Če pritisneš na ime, slišiš izgovorjavo. Ko pritisneš puščice, gre stran naprej ali nazaj.

Zanimivo je, kako hitro je naša malčica začela sama uporabljati program, ko je enkrat zaštartan. Živali, ki se najbolj zanimivo oglašajo, so ji najbolj zanimive.

Potem so seveda programi z rastlinami in drevesi, kuhinjskimi pripomočki, hrano, sadjem, zelenjavo...

 

Seveda sem ji jaz vedno govorila ime živali tudi v slovenščini, ampak njeni mamici to seveda ne gre od rok. Oz. z jezika.



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 23. 2012 18:40

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

24. feb 2012 15:31

Jaz sem tudi na FB, ampak tukaj tudi

yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti