Tablete za pomivalni stroj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

21. nov 2016 8:42

čebulka je napisal/a:

babka jaz ga tudi nimam in ga prav nič ne pogrešam imam pa prijateljico,ki ga ima-najprej mora očistiti vso hrano,zložiti v pomivalni stroj,čakati,da vse oper,zložiti ven ... ah jaz imam posodo pomito 1 2 3 ročno z vročo vodo splaknjeno je suha 1 2 3 in zloženo tudi...

saj ne rečem,včasih bi prišel prav pa kaj čem nimam ne denarja ne prostora....

čebulka

 No ja, s tem se ne bi popolnoma strinjala. Hrane ni treba čistiti s krožnikov, razen kakšnega večjega kosa. In predvsem ni treba čakati da stroj posodo opere - pa saj tačas postoriš veliko drugega. Zložiš iz stroja pa takrat, ko imaš čas. Saj moraš tudi ročno posodo pospraviti, kajne, in tu velike razkike v času ne vidim. Predvsem pa stroj porabi veliko manj vode kot je porabimo pri ročnem pranju. Ne rečem za dve osebi, ampak pri štiri ali več članski družini, pa ob vikendih, ko se kuha za še več njih, je pa pomivalec sil dragocen pripomoček. 

Ne bom pozabila moje takrat še bodoče tašče, ko sem začela govoriti o nakupu gospodinjskih aparatov.Mi je rekla, naj si najprej kupim pomivalni stroj. Sem ji rekla, da ne, najprej štedilnik, pralni stroj in hladilnik, ker je to nujno potrebno, potem pa mogoče pomivalnega. JE rekla naj ne bom neumna, naj si najprej kupim pomivalca, ker če si ga ne kupim takoj, si ga ne bom nikoli, ker bo vedno nekaj bolj nujnega ... In sem si ga kupila, prvi moj gospodinjski aparat je bil, in nikdar obžalovala. 

Je pa res, da mož zelo rad pere na roke in to še danes počne ... Jaz se obrnem proč in naj dela kar hoče. 

mamamia

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

21. nov 2016 9:01

Mamamia, vidš to napako sem pa jaz pri prvi kuhinji naredila in sem pomivalni stroj kupila šele ko sem se preselila. Pri nas se kar nabere posode, je zelo koristen. Sicer pa je to v glavnem moževo delo. Se je po kosilu fajn na kavč uležt, eden drug pa pospravlja 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

21. nov 2016 9:27

Imeti, ali ne imeti, hm, to je zdaj vprašanje...

Moj prvi je prišel 10 let kasneje kot kuhinja, ker sem ob 10. obletnici službe dobila denar in TAKOJ prisilila takratnega moža v nakup in posledično majhno predelavo kuhinje. Po selitvi in 13 letih je ta stroj crknil, ko sva bila s partnerjem na dopustu. Vrnila sva se v torek zvečer, v sredo popoldne pa smo prvič zagnali nov stroj. In tako bo zmerom, dokler bomo jedli in posledično pomivali.

Dam pa tableto (hofer) zmerom v košaro za pribor. Iz stroja zlagam, kadar se mi ljubi, tudi naslednji dan, če dam zvečer prat, predvsem pa mi je všeč, da kuhinjo sproti pospravljam, ker iamm samo en umivalnik, se mi nič ne nabira tam med  kuhanjem, ker so moški navajeni pospravljati za sabo v stroj.... in še bi se našlo. Rajši imam kak element manj in s tem manj (nepotrebne) posode, kot pa da sem brez pomivalca.

Oli, moram se strinjati s puncami, res izvrže tbl po nekaj minutah, kar je logično, tudi za moškega.

marjja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. nov 2016 9:59

Jaz ga nimam, pa bi ga imela, če bi ga imela kam dati - predvsem zato, da se umazana posoda ne bi nabirala v umivalniku in okoli njega. Ja, saj vem, v teoriji je zelo lahko vsako stvar sproti oprati in pospraviti, ampak v praksi pač vedno ne uspeva. 

Sonja

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

21. nov 2016 10:06

Jaz imam pomivalec star dobro leto in tableto precej na začetku vrže v en predalček na srednji mreži.  Imam pa tudi en predal na vrhu za pribor in sem se kar navadila lepo sortirat pribor, ker kasneje lažje zložim v predal. Sedaj nazadnje smo kupili tbl finish v akciji, pa ne opažam, da bi bile kaj bolj učinkovite kot dm. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

21. nov 2016 10:10

Cila je napisal/a:
babka1951 je napisal/a:

.....moj mi vedno pravi: "Saj ga sploh ne rabiš.........ga jest nadomeščam!!!"

Se bi kar strinjala s tem.........če le ne bi bil tolk velikokrat v okvar

 

 Hja,  redni servisi pa bo 

Cila

 Cila, sej je že bil na servisu, pa tam pravijo, da mu ni več pomoči 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

21. nov 2016 10:36

Verjamem, da je kuhinjo, ki je še prav lepa in funkcionalna (čeprav stara 10, 20 let), težko preurejati zaradi pomivalnega stroja. Ampak se da, s pomočjo dobrega mizarja tudi ne preveč vpadljivo. Zato vsaki, ki se tolaži, da ga ne potrebuje, da prav lahko pomiva tudi na roke, da ima polavtomatski pomivalni stroj (bolj ali manj uporaben ) ...., svetujem, da ga nabavi. Čim hitreje. Ga ni stroja, ki bi mi (sedaj že pred mnogimi leti) pomenil večjo razbremenitev.

Po moje so nekaj podobnega čutile naše mame, ko so si lahko privoščile prvi pralni stroj.

Kar se pa tablet tiče, sem pred kratkim začela uporabljati gel, ker mi je ena od kulinaričark (nazaj v tej temi) končno dala idejo, zakaj se nam maši odtok ... zaradi netopnih ostankov tablet (cenejše so tablete, več je tega ostanka). Seveda to tistim, ki imajo odtoke dobro speljane, ni problem.

sonci

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

21. nov 2016 11:13

Če bi jaz v našo mini kuhinjo še pomivalca spravila, ta ne bi imel kaj delat, ker posode sploh nikjer ne bi bilo, čeprav imamo vse odtoke zelo dobre........... pa če ga do sedaj nisem imela, ga sploh več ne rabim 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

21. nov 2016 11:22

Limnol, verjetno imaš kuhinjsko nišo, tako kot jaz, ampak sem se odpovedala spodnjim omaricam, imam samo 1 m spodnjih, pa 60 cm s koritom, košem za smeti in spodnjim bojlerčkom.vrata s hodnika v kuhinjo smo tudi zazidali, da smo pridobili prostor za hladilnik, ki pa ovira odpiranje stenske vgradne omare - špajza. V kuhinjo hodimo skozi dnevno sobo. Ampak pomivalca ne dam! Imam celo 60 cm, čeprav obstajajo 45-ke. Kot pravi sonci, vsaka predelava z dobrim mizarjem je smiselna.

Sem že enkrat nekje napisala, da smo morali ob nakupu novega štedilnika (prej 50cm, zdaj 51cm!!!) predelati omarico in pult za 1 cm....

Kriva sem pa jaz, ker sem mislila, da tisti cm nič ne pomeni..

marjja

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 529

21. nov 2016 19:27

Saj obstajajo tudi namizni pomivalni stroji,moj prvi je bil tak,ravno zaradi pomanjkanja prostora,za dva idealen

ultranova
Sporočilo je spremenil(a) ultranova dne 21.nov 2016 19:27

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti