Mehiški prigrizki

enadeklca  

član od: 6.3.2009

sporočila: 1

tema odprta - 6. mar 2009 12:54 | ogledi: 6.301 | odgovori: 3

Živjo,

a je kdo že bil na kakšnem keteringu ali praznovanju, kjer so postregli z mehiškimi prigizki?

Za eno praznovanje se malo ogledujemo v mehiški smeri. Ne zanimajo nas big-tortilje in ostale glavne zadeve, ampak mali grižljajčki z omakami.

A so prigrizki, kot so taquitos, empanaditas, jalapeno paprike, čebulni obročki dobri tudi hladni, torej če dlje časa stojijo na krožnikih?

Hvala za odgovore.

enadeklca

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. mar 2009 16:46

Obožujem Mehiško hrano ampak samo za grižljaje je pa če nisem nikoli uporabila. Tukaj je recept za 7 plastni dip, ki je meni super in vedno hitro zgine.

7 layer Mexican dip

Mehiški prepražen fižol (črn ali rjav, skuhan, odcejen spasiran z dodatkom mehiških taco začimb)

Kisla smetana

guacamole

salsa - ne preveč tekoča

Zelena čebula, nasekljana

črne olive

nariban mehiški sir

 

Vse zložiš po rem vrstnem redu v stekleno posodo in ponudiš s tortillami. In Corono z limeto, seve.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06. mar 2009 16:48:24

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

7. mar 2009 13:45

evo, chips and dips je kul se strinjam z vanjo. pa še za to, bi bil dobre sveže pogret koruzni in čips iz tortilj... ostalo pa res ni preveč dobro hladno. ampak lahko pa pripraviš stvari v naprej in jih pogrevaš sproti v pečici... to bi šlo. vendar se potem ne zabavaš tako kot tvoji gosti... ;) poleg chps in dips včasih ponudim v tortilje zavite različne nadeve, potem pa tortiljo narežeš kot sushije... kako hitro izginejo pa je vprašanje nadevov... recimo piščanec, guacamole in kisla smetana... ali pa govedina na žaru, salsa in fižolova omaka... to lahko improviziraš do onemoglosti... to je recimo lahko mrzlo samo pazi, da ne stoji predolgo, ker se tortilje razmočijo... cellnet

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. mar 2009 13:59

Bila na eni veselici, kjer je keterirala ena od lj. mehiških restavracij in je bilo n čipsov in n hladnih omak. Potem so bile tudi neke mini-tortilje, ki so bile itak na ketererskem grelcu in skratka, vse, kar je bilo toplega, so itak sproti greli. Je bilo jako fajn. Bila tudi tequilla, pa koktajle smo pili in potem smo girls v žaru esprita mislile, da bo prišel še Fernando Colunga, pa je manjkal Skratka, "echt mexicaniše ketering" se da dobiti, ti kar naroči. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti