Posoda za soparjenje

Riko  

član od: 30.8.2001

sporočila: 275

12. apr 2003 12:51

Eden najpomembnejših kitajskih kuhinjskih pripomočkov, ki je nekako sestavni del voka, je košarica za kuhanje na sopari. Sestavine pred tem načinom kuhanja-dušenja na hitro blanširajo v vreli vodi ali popečejo na olju, da dobijo skorjico (meso), potem pa jih razporejene v košarici, med stalnim malim dolivanjem (odišavljene) tekočine v vok, skuhajo na sopari, da se zmehčajo. Zagotovo jih imajo v trgovinah, kjer prodajajo vok, nadomestijo pa jih lahko sita, cedila,… , ki jih omenjata Fani, Malan,.. Lp!

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

12. apr 2003 21:00

Hvala rebecca! Sen hotel samo ugotoviti ali imajo se ostali KulSlovci, kaksno zanimivo razlago. Bojan in Riko sta nacela odprto soparjenje iz Daljnjega Vzhoda (nizke temperature do +100°C). Ze dalj casa obstojajo pecice-steamerji (steam=para) za zaprto soparjenje pri nizjih temperaturah (do +80°C) za vec vrst hrane v enem delovnem procesu. Pa na stari ekonom lonec ni treba pozabiti (zaprt sistem z visokimi temperaturami do +120°C). Med ostalimi posodami na odprt sistem (sicer s pokrovom in za temperature do +100°C) je znan AMC. Mogoce bi posebna tema soparjenja bila se bolj zanimiva. Da ne govorimo samo o loncih Lep pozdrav vsem Henri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti