Zlati prinašalec - ga je kdo videl?

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

2. mar 2009 14:03

Hojla! Ognjič mogoče je neumno da se oglašam- kužija pogrešaš od čet.26. 02.09. V petek 27. 02.09. sem bila v Portorožu pri kavarni kakav ob obali sem opazila takega kužija, takoj mi je padel v oči ker je bil sam in sva se kar nekaj časa božala.Saj veš kakšni smo lastniki kužkov mogoče bolj pozorni in tudi bolj prijazni do njih.Če svojega Zlatka še nisi našla pokljiči na obalo za informacije. Želim Ti da se z Zlatkom čim preje najdeta. mijamarija

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

2. mar 2009 14:08

Živjo mijamarija!

Pogrešan zlati prinašalec je od prijateljice, pogrešajo ga pa kakšnih 14 dni (jaz sem bolj približno napisala, sem pozabila, od točno katerega dneva). Doma so iz okolice Brestanice in je malo verjetno, da bi zašel na morje, se mi zdi, da je to pa le predaleč.

Ognjič

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

2. mar 2009 14:18

Hojla! Vem za nas je razlika v km. velika a za kužije je to drugače, prosim pokličite na obalo, ne vem takrat ko sem bila s tem kužijam skupaj mi je bilo zelo hudo.Če me doma ne bi čakala moja Pika dalmatinka, bi ga vzela sabo. Prosim pokličite v Portorž. mijamarija

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

2. mar 2009 18:12

Pred mesecem dni je za dva dni izginil moj maček. Paka je narasla za 10 cm, toliko solz sem prelila, ker še nikoli ni bil toliko časa zdoma. Brezna se ne, saj se nima s čim.

Tik preden je prišel, črn po šapicah od premoga, smrdljiv od smeti, razburjen, da je kričal, sem imela namen stiskati obvestila s sliko in jih nalimati po plankah.

Potem pa se je gospod pojavil. Držim pesti, ker vem, kako grozno je, če je usoda tvojega ljubljenčka negotova in te je strah, da mu je hudo. O navezanosti pa nič.

Tista o poštarjih in pogrešanih psih pa je odlična pogruntavščina.

 

PS Dam posebno nagrado tistemu, ki sune sosedovo argentinsko dogo, ki trpi, da povedati ni moč.

F r i n a

roznik  

član od: 2.12.2008

sporočila: 105

2. mar 2009 20:03

Frina, ste mogoče razmislili, da bi sosede prijavili? Tle v našem koncu je bil en kuža nonstop sam po naselju in plašil vse muce in pse, pa tudi otroke. Sem jaz razmišljala, da bi podala prijavo, potem je pa izginil. Nakar vprašam sosedo, kje da je tisti pes in je povedala, da so dobili prijavo in ga imajo sedaj zavezanega.... No, kar se pa prinašalca tiče - tudi jaz srčno upam, da pride nazaj. Mi imamo prinašalko z imenom Ola, včasih, če jo par minut na travniku ne gledamo, izkoristi in gre sama na potep, potem je pa cela družina v akciji in jo iščemo...tudi nam bi bilo zelo hudo, če bi kar izginila. Se ji je pa zgodila že zelo huda nesreča, ko je bila pol leta stara. Šla je "malo" na potep (ušla, seveda), našli smo jo šele drugi dan, kot pijano. Seveda takoj k veterinarju.....kmalu je bilo vse ok z njo.Kot smo kasneje zvedeli, ji je neka blesava mladina dajala kukije....Ni čudno, da ni znala domov. Ja, marsikaj so ljudje sposobni. roznik

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. mar 2009 21:01

Enega so nam ukradli, enega zastrupili, enega pospravili lovci dobesedno na domačem vrtu. Smo pa uspeli zgubiti našega Zeusa za maksimalno tri ure, se nam je skoraj svet podrl, na Javorniku v tisti gošči, pa se je izkazal njegov reševalni nos, nas je našel kar sam, njegov sokompanjon je bil pa še mladič, najditelji so poklicali tel. št., ki jo je imel na ovratnici.

Preračunljivi so tudi, a se spomnite oglasa, da se išče Izgubljena švicarska bela ovčarka, za katero se je izkazalo, da je bila ukradena, tatovi so jo enostavno odvrgli, ko so ugotovili, da je sterilizirana in da s podmladkom ne bo nič.

Loni Makaroni

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

2. mar 2009 21:45

Loni, tudi nam so zastrupili psičko, ker so jo zamenjali s sosedovo - naša je v pesjaku, šolana, na sprehodih ubogljiva... sosedova (enake rasti in barve) pa teka po vasi in krade kokoši. Ne bi o stroških, da so našo rešili - sem pa takrat šla do sosedov in jim povedala, kaj se je zgodilo, ter prosila, naj imajo svojo psičko odtlej privezano. In je pomagalo.

Ste lovce prijavili? Enkrat mi je namreč en grozil v gozdu (pa sem imela psa na povodcu!) in sem se šla pozanimat na lovsko zvezo - v nobenem primeru ti lovec ne sme ustreliti psa! OK, razen, če ga iščejo kot steklega in kaže očitne znake bolezni ter je nevaren okolici. Sicer pa nikakor, ne v naselju, ne v gozdu. Imam uraden odgovor.

Ognjič, vso srečo z iskanjem pogrešanega kužka! In pohvala tistemu, ki se je spomnil na poštarje!

tulka

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

3. mar 2009 15:55

Sem ljubiteljica psov, ampak zadnjič, ko sem se peljala zjutraj v službo sem videla naslednjo situacijo - v vozilo pred mano sta skoraj treščili dve panični srni, ki sta se potem od straha obrnili in tekli ob cesti, nakar sta prečkali drugo, še bolj prometno cesto in zopet so vozila noro zavirala - gledam zakaj se to dogaja in vidim, da ju preganja en velik labradorec - sredi polj, sredi ničesar. Ja, takšnega psa pa mislim, da bi lovec ali policist kamot lahko ustrelil. Glede izgubljenega/ukradenega psa - moti te razdalja, ki bi jo pes lahko prehodil - če obstaja opcija, da so psa ukradli potem je lahko kjer koli oz. ravno zato najbrž ni kar pri sosedih. Držim pesti! vanjatajnsek

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

3. mar 2009 16:24

Moji tašči so ukradli maltežana. Ga je tast peljal ven( brez povodca), ki je šel nekaj iskat v klet pred blokom in je izginil, kot , da bi se v zemljo vdrl. Upam, da najdete vašega psa. Zato vedno pokukam sem v upanju, da sporočate , da ste ga našli. Držim pesti. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

3. mar 2009 17:03

Ognjič a se je že pojavil??Jaz imam dva psa in razumem kako je nekomu hudo če izgubi najboljšega prijatelja... petardica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti