Totalni odklop

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. feb 2009 13:06

Matilda, meni se iz konteksta Tortičinega mnenja bolj zdi, da je izvedla svoje generalno kulturološko zapažanje našega prostora in da je potem tu v nadaljevanju postavila piko, tako, da nadaljnja ločila niso potrebna. Vendelina jr.

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

25. feb 2009 13:17

Jaz si take odklope naredim veckrat. Lepo vzamem dopust,se vrnem kot obicajno in sploh ni treba nobene sobe,sploh ce je ze toplo. Zavijem za kako bistro recico,vse tezke misli pustim nekje dalec,berem,spim,ali pa samo lebdim. In lahko recem,da sem na tak nacin odkrila ze nesteto lepih kotickov nase dezelice. Majdina

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

25. feb 2009 13:22

Ze druga almodovarska tema v dveh dneh (kar srh me spreletava, kaj vse bi mojster naredil iz tega...:))))))))) lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. feb 2009 13:36

Čak mal, proxy, a ti nič od tega ne počneš? Vidim, da nas je kar nekaj takih, ki se malo bo vodi "čistimo".... Vendelina jr.

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

25. feb 2009 13:47

hotel Rakov Škocjan na samem ob vodi,35 min iz Lj mir,malo ljudi,mogoče kakšen medved anaeva

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

25. feb 2009 13:50

Vendelina jr. je napisal/a:
Čak mal, proxy, a ti nič od tega ne počneš? Vidim, da nas je kar nekaj takih, ki se malo bo vodi "čistimo"....Vendelina jr.

Saj ne gre za to, ali pocnem ali ne - motiv zenske, ki se vsake toliko casa vsega navelica in se potepe okrog in se ji potem dogajajo cuda ali pa tudi ne, je po mojem sam na sebi tema za ubitacan road movie.. (vcasih se konca tudi slabo, kot smo se naucili v Thelma&Louise..)

Da o zenski, ki se spravlja pomivat okna ob polni luni, potem se pa mimo pripelje tipcek in se dere nanjo "gospa, tega pa ja ne naredit, se ne splaca",niti ne govorim (saj mogoce bi slo oboje v isti film...:)))))))))

 

lp, proxima

 

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

25. feb 2009 13:55

mamamia je napisal/a:

mamica03 naj kar odklopi, ali ima še kaj drugega za bregom pa ni naša stvar. Tudi če ima, kaj potem? Saj gre zanjo, ne za nas.

 

Meni se zdi, da nima kaj drugega zadaj, ampak si zelo zelo predstavljam, kaj potrebuje. In prav je tako. Ker samo zadovoljna mama je dobra mama in če potrebuje en dan zase, naj si ga tudi privošči na način, kot njej najbolj ustreza. Upam le, da bo z našimi napotki uspela najti kraj, kjer se bo odklopila, pa kar koli to zanjo že pomeni.

Mamamia

mamamia

Točno tako, mamica03 rabi prostor, katerega vrata lahko brez razlaganj in pojasnil za seboj zapre.

Je tako težko razumeti, da ta možnost ni samoumevna in da je za nekatere luksus, ki ga morajo načrtovati, tako kot drugi načrtujejo dopust, ki ga potrebujejo iz podobnih razlogov?

A ve fliknete smučke na streho in se odpeljete proti severu, pa kjer diši po snegu malo poštamfate po bregu? Že zdaj se tedensko odpirajo teme o poletnih dopustih, pa nikoli ne preberem kakšne pripombe, da naj bi bile počitnice čas sprostitve in spontanosti.

Ženska sprašuje, če poznate kakšno primerno lokacijo, celo prijazno razloži, kaj in zakaj išče, dobi pa kup pokroviteljskih nasvetov in opisov, kako se odklaplja ta ali druga.

@proxima se mi zdi, da se je tema začela bolj woolfovsko (ženska rabi svoj denar in svojo sobo...), pa kakor se razvija, mi gre bolj na moliera, kot na almota.

 

  

nola

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. feb 2009 14:21

Proxy, meni je tudi tisto pomivanje oken dober material, ki se ga da umestiti v film (ma, že vidim kadre!). Medtem,, ko malo "lutanja" po deželi ob belem dnevu in da pleme o tem nič ne ve, to se mi zdi pa skoraj tako običajno žensko početje kot, kaj-pa-vem, barvanje narastka (okej, to zadnje se dela večkrat). Oziroma, nekako se mi zdi, da ženske (ne samo ženske in ne vse ženske) nekako prej pridemo do te pameti in delamo ta redna odklapljanja, medtem ko se (nekateri) moški odklapljajo na bolj ponesrečene načine (alko, patetična osvajanja osamljenih žensk, da si dokažejo, da še vedno lahko, pretirano ukvarjanje s športi, tako da telo temu ne sledi...). Oziroma, se mi zdi, da če se človek ne izklaplja na pravilen način, da mu potem slejkoprej poči film in je tako-ali drugače izklopljen. Če grem nazaj na film:Thelma in Louise sta, kolikor sem ju jaz doživela, naredili to napako, da se sploh nista odklapljali in potem, ko jima je nekega dne totalno počil film, sta pa šli na road izkušnjo in potem po seksu z Bradom Pittom bridko končali In če sem še malo pri filmu, jaz bi lepo prosila mojstra Almodovarja et consortes...če so naše izkušnje navdih za kak film, a lahko moj lik za partnerja dobi Banderasa? Pliiiiiiiiz. Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

25. feb 2009 14:46

Jaz za sprotno odklapljanje se nekako poskrbim, ker mi sicer od dezurstev pozrti vikendi hitro nacnejo pamet in zdravje. Globoko mi pa manjka pri nas kultura sabbatical leave, nekajmesecnega podaljsanega, magari neplacanega dopusta, ki bi si ga lahko vzel vsakih pet ali deset let, ne da bi te sefi ob sami omembi tega gledali, kot da se ti je nepovratno skisala pamet. Hmm, kaj vem, mogoce mora pa samo eden zaceti, pa mu bodo ostali bolj pogumno sledili... lp, proxima

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

25. feb 2009 14:55

nola je napisal/a:
Ženska sprašuje, če poznate kakšno primerno lokacijo, celo prijazno razloži, kaj in zakaj išče, dobi pa kup pokroviteljskih nasvetov in opisov, kako se odklaplja ta ali druga nola
Ja, zato ker to je forum, kjer lahko vsak napiše kar želi, pa če mu je všeč ali ne, če se strinja ali ne, ali pa če je samo malo tečen ta dan. Zato pa človek tukaj ob vprašanju kakšno torto naj naredi dobi še kup nasvetov, kako to počnejo druge, nekaj kritik kaj sploh sprašuje, saj bi kot mama mogla vedeti. Zato tukaj ena da poročilo, kaj ona misli da je moderno in kup drugih napiše, da njim je to brezveze, pa nasvet, naj tu ne piše tega, ker je menda recesija in utegne koga žalostiti, če bo bral o lepih cunjah. Pa spet druga tema, kjer je ena tečna, pa ji druga svetuje, naj si pomaga s kroglami.... in še bi se našlo. Drage moje, to je FORUM. Nisem še videla kulinarične ali nekulinarične teme, kjer bi se izključno odgovarjalo samo z odgovorom na vprašanje. Tako kot drugim ni treba komentirati in ugibati, tako tudi mamici03 sploh nebi bilo treba napisati, zakaj rabi to informacijo. Prav tako ji sploh nobenega od nasvetov ni potrebno upoštevati, niti iti na tisti oddih. Mislim, da je dovolj velika punca, da bo razumela, da če je vprašala, da bo zraven še prebrala kaj takega, kar je ne zanima. Tako kot preberejo/mo tudi drugi. Mamica03, jaz ti želim, da bi našla kakšen super kotiček, pa zaradi česarkoli boš tam in karkoli boš počela. Kot sem napisala vem za enega, kjer bi lahko počela to kar si napisala, tudi sobo bi lahko najela (za spat ali pa ne), vendar žal ni v tistem območju, ki si ga navedla. aja, pa še enkrat vprašam, kdo ji pa kaj sploh hoče? Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 25. feb 2009 15:03:56

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti