Top 10 problemov v sloveniji

tema je zaklenjena

biba22  

član od: 1.1.2009

sporočila: 48

tema odprta - 20. feb 2009 13:02 | ogledi: 1.889 | odgovori: 17

Mislim,da se mi malo preveč ubadamo in koncentriramo s stvarmi v ZDA,na Hrvaškem itd......

Zanima me kaj po vašem je najpomembnejše kar bi bilo treba spremenit v Sloveniji in kaj naredit in kako ukrepat,da bo boljše??

Mislimo malo nase....

Jaz bi se,kar strinjala s tem....

1. Trenutna vlada, ki samo dviguje davke.

2. Slovenska foušija zaradi katere, ljudje namesto da bi poskusili sami izboljšati položaj, poskušajo uničiti sosedovega (boljšega).

3. Slovenski debilizem. Slovenca lahko zelo hitro naserješ in mu prodajaš pravljice.

4. Spomin. Povprečen slovenec se ne spomne dlje od enega leta nazaj. Če ga pretepeš in mu požgeš hišo, bo čez 3 leta sigurno spet tvoj največji privrženec.

5. Nepismenost. 95% slovencev ne razume tega kar je napisano v običajnih časopisih.

6. Pretirana socialistična miselnost. V želji da bi slovenci zajebali bogate, jih visoko obdavčijo. Bogati preko podjetij zbežijo z denarjem v druge države. Visoki davki tako ostanejo samo srednjemu sloju, ki je zaradi svoje požrtnosti še bolj kaznovan.

7. Vsak misli da ga je potrebno upoštevati na vsakem koraku. In da ima njegovo mnenje vedno pravico veta (kot jo je mogoče nekoč imel).

8. Zadolževanje.

9. Reševanje bank in tajkunov.

10. Socialna varnost posameznika

pa bi še dodala.....

11. Recesija in trenutno povezani gospodarski ukrepi

12. Regionalni razvoj

13. Razvoj infrastrukture (ceste, železnica...)

14. Izkoriščanje delavcev

Lp

biba22

Temo je spremenil(a) biba22 dne 20. feb 2009 13:18:50

Temo je spremenil(a) biba22 dne 20. feb 2009 13:25:38

Temo je spremenil(a) biba22 dne 20. feb 2009 13:31:58

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

20. feb 2009 13:15

Biba, pojdi raje na sonček, se nasprehajaj, nadihaj in uživaj ob misli na to, da je pred tabo konec tedna ;-)

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

20. feb 2009 13:22

Jaz sem doživela soočenje s kruto realnostjo, ko sem bila v Bratislavi. (sem si mislila, kaj pa je ta... Slovaška...) No, že čez A mejo, se vidi, da si "drugje". Do meje so njive in vrtički kot iz škatlice, takoj čez mejo, pa kot pri nas. Resno, vse navlečeno okrog hiš, okrog vrtičkov. (sem zdaj prav pozorna na to, ko se vozim po Sloveniji, prej sem očitno preveč čustveno dojemala rodno deželico, zdaj opazim te zadeve).Bratislava pa zelooo primerljiva z Ljubljano, stara, zarjavela železniška postaja, luknjaste ceste ipd. In sem si rekla, saj to je tko, kot doma, mi nismo NIČ boljši, kaj potem pljuvamo, da nimamo izdelkov za Z Evropo? In mi bi se primerjali z Z Evropo? Bo treba še delat in delat... Jaz bi dodala samo še nekaj. Kar je zame alfa in omega ključ do uspeha pri nas. Delujoč pravosodni sistem, ki je ažuren in po črki zakona. Pika. Potem bi se marsikaj pošlihtalo. lidka [sonce]

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

20. feb 2009 13:27

Z nobeno od točk se ne strinjam. Tako  kot so napisane, mi delujejo neresno in gostilniško.

Čeprav problemi seveda so, ampak ne ocenjeni kar tako na počez. Sploh pa raje kot naštevanje berem pametne predloge za izboljšanje.

Cila

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

20. feb 2009 13:37

Cila je napisal/a:

Z nobeno od točk se ne strinjam. Tako  kot so napisane, mi delujejo neresno in gostilniško.

Čeprav problemi seveda so, ampak ne ocenjeni kar tako na počez. Sploh pa raje kot naštevanje berem pametne predloge za izboljšanje.

Cila

Se podpišem.

Je pa tale post nalepljen na kar nekaj forumih. Seveda vsakič z drugim avtorjem.

Julija

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

20. feb 2009 14:02

No tole bi pa lahko malce lepše napisala. Pazi, ko pišeš take stvari, ne posplošuj in ne pretiravaj. To deluje skrajno neresno. Bom pa prilepila en lušten mail, ki sem ga danes dobila. Čeprav je fiktiven, kar zadane bistvo :) Odpravnine Pozdravljeni! Sem Matic in sem star osem let. V šoli smo dobili nalogo napisati prosti spis o tem, kaj bomo, ko bomo veliki. Ker je bil moj spis zelo všeč mojemu atiju, je rekel, naj napišem še to spremno besedo in da ga bomo poslali v revijo, da bodo vsi videli, kako sem pameten. Baje sem namreč napisal nekaj, česar se niti moj ati ne bi spomnil. No, spis je takšen: "Ko bom velik, si želim biti bogat. Revni ljudje imajo namreč vedno težave. Da bom obogatel, moram narediti tri stvari. Roditi se moram bogatim staršem, biti genij in se bogato poročiti. Bogatim sem se že rodil, za poroko ni problema - ker na bogate fante se tako in tako vse punce lepijo, glede genialnosti pa bom zdaj povedal, kaj bom delal, ko bom velik. Vsak dan gledam mojega atija, ki je že 20 let direktor. Gara ves dan in se muči in je na koncu z živci. Ata sošolca Nejca pa je tudi direktor, samo da ni vedno v isti firmi. V zadnjem letu so si zgradili hišo in njegov ati, čeprav ima manjšo redno plačo, vsako leto zasluži trikrat več kot moj ati, ker vsako leto dobi odpravnino. In to mi je veliko bolj všeč. Zato sam ne bom klasični direktor, ampak odpravninar. To je posebna služba, ki me že zdaj zelo zanima. Namreč, prve štiri mesece se uvajaš, nato štiri mesece delaš in nato štiri mesece počivaš, ker že veš, da te bodo zamenjali, in se več ne splača delati. Mislim, da bom tako zelo uspešen, in mislim tudi, da je ta spis za petko, ker odpravninar mora biti v prvi vrsti samozavesten." Gigi_84

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

20. feb 2009 14:02

Juhu, še en politični analitik in vseznalec. Smo pa res narod kjer vsak vse ve in vse zna. LP hedonist

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

20. feb 2009 14:32

Skoraj iz konteksta, pa ne povsem: spet bom vprašala Lidko, kaj jo vendar še zadržuje v tej bedni podalpski deželici, kjer je vse tako zanič, neurejeno, nesposobno, nekulturno, ne....... kjer še nič ne znamo in se moramo še vse naučiti???????????

rrr

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

20. feb 2009 14:37

Joj kaj vse je na kulinariki. Pustimo politiko,raje mislimo kako bomo pustovali.Uživajmo v teh lepih hladnih dneh.Lep dan še naprej adalbert

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. feb 2009 15:18

Bibič, v bistvu mi je tvoja zamisel simpatična, ampak si šla malo na spolzka tla. Ker, če štartaš z družboslovno in ekonomsko analizo, potem je blazno fino, da poznaš materijo, oziroma veš, o čem govoriš. Ti bom dala dva ekzempla, ker je ravno petek in se mi malo ne da in moram še po fasungo v trgovino. Za začetek: Vlada NE dviguje davkov. Za spremembo stopnje davkov je treba sprejeti zakon, kar pri nas počne parlament. Kar z drugimi besedami pomeni, da nobena vlada (pa si jo voilila ali ne) ni dvignila nobenega davka. Vlada ima pristojnost, da spreminja trošarine. Trošarina je javnofinančni prihodek, ki se obračunava od prodaje naftnih derivatov, alkoholnih pijač in cigaret. S trošarino se prav tako polni državni proračun in hvala bogu, da imamo v teh časih, ki so že deflacijski in tudi padajo cene naftnih derivatov, vsaj nekaj javnofinančnega prostora za to, da se dobi denar za socialne transfere in za običajno delovanje države..... O bankah in tajkunih. Ježeš, a to si se pa naučila ob branju zastonj časopisov in poslušanje bedastoč kvaziinformativnega Svet na kanalu A? Glej, če se človek ireka. Ali pa samo nekaj nakaže, in se potem sugerira ostalemu "neukemu plebsu" a vidite, KAJ se dogaja.....To je rahlo demagoško. Bančništvo je stroka, za katero je treba najprej narediti faks, potem pripravništvo in potem je treba imeti vsaj 3 leta izkušenj + pripravništvo za to, da ima človek toliko suverenosti, da se o taki materiji lahko izreče. Je pač treba znati ZGD, ZBAn, Basel II (direktivo ES in tudi spremljajoče dokumente in metodologijo), ZTVP, obligacije....pa še kaj. In če v tej materiji nisi doma, ni ravno pametno, da se človek oglaša. To je še za politike in novinarje nečedno početje. In za božjo voljo, pustni vikend je pred vrati. Dajmo se malo smejati. Smeh rešuje tudi slabše situacije in stiske, smeh daje optimizem, optimizem ti najde srečo in tudi s "Parmove" gre človek hitreje, če ima vse te lastnosti. Voltive v evropski parlament bodo pa šele maja. Dajte no, malo ustavite konje s predvolilnimi temami. Vendelina jr.

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

20. feb 2009 15:29

Mene je spravlo v smeh, da vlada zvišuje davke, ha ha ha lep dan s sončkom obsijan, a čutite, pomlad prihaja... Mateja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti