Pustni krofi za sladkorne bolnike

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

23. feb 2009 18:22

Pa še res če manj kompliciraš bolje je saj se moraš zavedat kaj in koliko lahko,če pa narediš manjši prekršek ga pa tudi lahko popraviš mogoče s kakšnim delom,sprehodom nasploh z gibanjem.Zavedati se pa moraš da si v prekršku in potem sploh ni tako hudo pa veliko veselega rajanja zdaj v tem veselem pustnem času in boste tako hitro pokurili odvečni sladkor. mark5

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. feb 2009 21:07

tejčika je napisal/a:

Zdravo,

 

moj ati je tudi sladkorni bolnik,mami naredi maso za krofe brez sladkorja oz. doda diabetični sladkor,namesto v olju pa jih speče v pečici.Morem rečt,da jih jaz tudi raje takšne pojem,ker so manj mastni,to pa nobenemu ne škodi!

tejčika

Jaz krofe cvrem samo enkrat na leto, delam pa jih po dunajskem receptu moje stare matere s sedmimi rumenjaki, brez ruma, s sokom pomaranče, s količino masla ki je ne želite vedeti in vinom, vsekakor pa vsaj trikrat manjše, kot so ti kupljeni.

Cvrem jih v kuhanem maslu.

Krofi so naporna jed celo za kuharico, predvsem pa za jedce, zato mi je bila ideja, da se jih speče v pečici zelo všeč.

Torej, od nedeljskih krofov sem prihranila testo, danes sem napravila iz njega krofe kot za cvrenje in jih spekla v pečici, najprej ogreti na 200 stopinj, po tem pa pri temperaturi 175 stopinj.

Seveda niso bili kot cvrti krofi, vsekakor pa ne kot buhtlji. Meni so bili všeč, tejčika prav lepa hvala za sijajno priporočilo.

Upam, da bom še mnogo let pri močeh in bom za pusta cvrla krofe; vsekakor pa ne bom imela nikoli več problema, da sem pripravila preveč testa. kar bo ostalo, bom spekla po tejčikenem receptu.

Yes tejčka!!!

 

 

nola

mančika  

član od: 14.11.2008

sporočila: 18

12. feb 2010 19:19

Hojla, če se diabetik ne more odpovedati zdaj v tem pustnem času krofu, lahko zmaže enega ali dva, potem pa na fajn sprehod. Ker pa jih moj mož diabetik ima zelo rad in ni zadovoljen samo z enim, pa v resnici naredim tako kot je napisala Tejčika. No Margot in Patka, zgledajo kot mali kolački, okus je po krofih in mogoče so res podobni buhteljčkom. So dobri, brez maščobe, je pa najvažneje, da lahko poješ kakšnega več, če nočeš maščobe, najbolj važno pa je, da se sladkornik psihično fajn počuti ko zmaže kakšnega, pa še res so bolj lahki. Psiha, drage moje dame marsikdaj naredi svoje, saj veste. Naredim pa normalno maso za krofe, v katero dam namesto pravega sladkorja malo natren sladkorja in oblikujem kroglice, malo namastim pekač in jih podevam not in spečem. To je to, saj drugače ne gre. Se pa čisto strinjam z vsemi, ki mislijo da mali prekršek ne škodi. Pa veliko veselja s peko pustnih krofov. mančika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti