Gmail.com

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 18. feb 2009 11:15 | ogledi: 4.004 | odgovori: 17

Lepo prosim, če me lahko kdo uvede v gmail.com. Ustvarila sem si račun in vse osnovno obvladam

Sedaj pa me zanima glede slik:

1. kako jih naložim na picasa program (sem ga že naložila)

2. kdo vse lahko slike vidi?

3. ali lahko tako naredim da jih vidijo samo tisti ki jim dovolim, ali so slike vidne vsem ?

4. slike bi rada poslala v avstralijo pa ne bi rada da jih vidijo čisto neznani ljudje.

hvala za pomoč

ariella

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. feb 2009 12:07

Ariella, pozdravljena!

Slike se ti v Picaso nalagajo samodejno. Lahko dodatno nastaviš od kod vse naj Picasa pobira tvoje slike (lahko označiš recimo samo eno mapo, lahko vse "moje slike",  itd.) Če si si Picasso že naložila, jo odpri in pojdi zgoraj levo na "orodja". Izberi možnost "upravitelj map" in tam določi, iz katerih map bodo slike šle v urejevalnik Picasa. Tega, kar boš imela v Picasi, zaenkrat ne bo mogel videti nihče - to je samo program na tvojem računalniku, do katerega imaš dostop samo ti, da v njem pač urejaš svoje slike, jih popravljaš ali pripravljaš za pošiljanje v spletne albume.

Naslednja faza (to je verjetno tisto, kar tebe zanima) je vstop v spletne albume. Ko boš imela v picasi že nekaj svojih slik, klikni desno zgora na gumb "spletni albumi". Odpre se ti okno za prijavo (uporabiš svoj Gmail naslov in geslo), potem pa lahko začneš oblikovati spletne albume.

Najlažje je, da v Picasi klikaš na slike, ki se ti shranjujejo v spodnjem delu zaslona - sliko preprosto klikneš, spodaj klikneš še na zeleno ikonico v obliki žebljička "zadrži" in tako nadaljuješ, dokler ne izbereš vseh fotografij, ki bi jih rada poslala v spletni album. Lahko pa seveda izbereš že kar eno celo mapo ali označiš več slik naenkrat. Ko so slike v tem spodnjem "predalčku", klikni na "pošlji v strežnik". Odprlo se ti bo okno, kjer boš lahko določila naslov albuma, seveda pa tudi kdo bo album lahko videl. Če nastaviš "javno" bodo slike vidne vsem, ki bodo brskali po Picasinih spletnih albumih - to je enako kot pri "Moj album" in podobnih spletnih albumih. Lahko pa nastaviš tudi opcijo "za ogled se je treba vpisati" - tako tvoje slike ne bodo vidne prav vsakomur.

Vendar - če želiš slike poslati točno določenim osebam, spletnega albuma niti ne rabiš (slike morajo biti shranjene v spletnih albumih, če jih želiš recimo nalepiti v razne forume in podobno).

Ti v Picasi preprosto izberi opcijo E-pošta in izbrane slike iz spodnjega predala boš odposlala na točno določen e- naslov. Prejel jih bo samo naslovnik po e-pošti in tudi videl jih bo lahko samo on. Picasa pri tem postopku slike kar precej pomanjša - zato pa jih lahko na hitro pošlješ več naenkrat.

Če pa želiš pošiljati slike v "naravni" velikosti, jih pač pošlješ kot priponko v e-pošti na določen naslov.

To je to.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Sicer pa še kaj vprašaj, magari po ZS, če morda tule ne bi vsega razumela:

http://picasa.google.com/support/bin/topic.py?topic=14

 

No, pa še primer spletnega albuma - tale je moj:

http://picasaweb.google.si/mojca.senegacnik/KuhnjaMF#

mamaF - Mojca

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

19. feb 2009 9:48

mamaF, samo še eno vprašanje. Slike , ki jih želim poslati točno določenim osebam sem poklikala, da so šle v spodnji levi rob in zravn sem kliknila še na žebljiček. Potem sem odprla e-pošto in napisala željeni e-naslov. Sem naredila prav? Hvala za pomoč ariella

smoky  

član od: 24.6.2008

sporočila: 28

19. feb 2009 17:55

jaz se tudi sedaj ubadam z gmailom. Kako pa lahko nekdo drug pride v picasa in gleda moje slike- če so objavljene v spletnem albumu? smoky

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. feb 2009 23:13

ariella_3 je napisal/a:
mamaF, samo še eno vprašanje. Slike , ki jih želim poslati točno določenim osebam sem poklikala, da so šle v spodnji levi rob in zravn sem kliknila še na žebljiček. Potem sem odprla e-pošto in napisala željeni e-naslov. Sem naredila prav? Hvala za pomoč ariella

Ariella, oprosti za pozen odgovor. Ja, čisto prav si naredila. Če želiš preveriti, pojni na Gmail pod "poslano" in boš našla svojo pošto (slike), ki si jo poslala na tisti naslov.

Sem vesela, da ti je uspelo!

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. feb 2009 23:20

Smoky, tule boš morda našla kaj koristnega:

http://picasa.google.si/privacy.html

tvoje slike na spletnem albumu Picassa lahko vidim recimo jaz, če bi ti link do tega albuma objavila nekje, ali pa, če grem na stran od spletnih albumov in poiščem albume pod tvojim uporabniškim imenom, če bi ga poznala (sicer pa, če so albumi javni, lahko naključno naletim na tvoje slike , kot tudi slike iz vseh ostalih "javnih" albumov).

Če recimo tule raziskuješ, lahko najdeš vseh sort slik od različnih ljudi

http://picasaweb.google.com/lh/explore#

 

Mojca

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

20. feb 2009 9:08

Sori za komentar čisto mimo: MamaF, pogledala sem tvoj spletni album in moram reči, da tako unikatne kuhinje še nisem videla. Ful mi je všeč!! Vse pohvale mojstru, ki jo je delal! sara

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

20. feb 2009 9:44

joj, tudi jaz se je nisem mogla nagledati. Neverjetno kakšna kombinacija modernega s starinskim kleo

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. feb 2009 11:02

Punci, hvala za komplimente! Kuhinja je naša, mojster je bil pa kar moj mož - pod mojo "komando"

Mojca

fuksija  

član od: 27.10.2007

sporočila: 86

20. feb 2009 16:47

Tudi jaz sem si oči napasla na tako izvirni kuhinji, iskrene čestitke obema. Če, je še kaj takega za videt, bi bila prav vesela. Lepe pozdrave. fuksija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti