Ločevalna dieta - začetnica

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. feb 2016 16:21

Kadar koli se lotiš korenite spremembe prehrane, je to neke vrste šok. Meni se zdi ta dieta sicer precej komplicirana, ampak glede na izbor jedi še vedno med boljšimi variantami (en dan na mesec brez hrane pa tudi nobenemu kolikor toliko zdravemu odraslemu človeku še ni škodil).

Je pa vedno problem, ko se "dieta" neha - ker če hočeš trajno shujšati, nazaj na staro ne smeš nikoli, ker te je ravno ta pripeljala v težave. Bridko, a resnično. Srečno torej!



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 15. 2016 16:22

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

15. feb 2016 16:29

Edina dolgoročno dobra "ločevalna dieta" je (se že vnaprej opravičujem za angleški izraz), da ločiš "crap" od dobrih, svežih sestavin ( in jih ne pohaš), meni je vseeno, če so kupljene, ker večina nas nima možnosti/časa/volje, da bi se ukvarjali s poljedelstvom in živinorejo. 

 

Vanja

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

15. feb 2016 18:40

Limnol, res je vsaka dieta stres za telo. Zato ne priznavam nobenih diet, razen spremembe načina prehranjevanja. 

In dieta, kjer se en dan je samo sladice oz. OH, ali kako že to gre, je čisti nonsens in bedarija. To, da telo potrebuje vsak dan vse, od OH, B, M, bi nam mogla povedati zdrava pamet in pri tej dieti, ta odpove. če že kdo shujša pri tej dieti pa shujša samo zaradi odrekanja in ne zaradi ločevanja živil. Zato pa, ko se konča, dobi x2 nazaj kil, da ne govorim o stresu, porušenem ravnotežju in spremembah, ki se lahko šele kasneje pokažejo na telesu. 

 

Poleg tega ima telo spomin in si zelo dobro zapomni vsa stradanja, kako je sposobno zdržati in koliko časa brez hrane, zato so pa vsa nadaljna hujšanja težja In težje kilogrami kopnijo. 

Sweetness Bakery http://www.220stopinjposevno.com

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. feb 2016 18:55

K sreči je človek narejen tako, da mu ni treba vsak dan pojesti vsega iz prehranskih tabel. Če se poprečja izravnajo v par dneh, ne bo na dolgi rok nič narobe. Ločevanje pomaga v toliko, kolikor človek manj poje (brez kruha pač ne boš šel pomazat pekača, a ne?) in pri tem si mora vsak pomagati, kakor ve in zna. Vseeno se mi "ločevanje" zdi še najmanj boleč način - v primerjavi z vsemi mogočimi grapefruitovimi, visokoproteinskimi, ultraalternativnimi ali kakršnimi koli dietami pač že, ker še vseeno dopušča, da ješ v bistvu čisto vse, a vsega manj (pa malo več zelenjave in sadja, kot to počno poprečni SLovenci - kar je zelo dobrodošlo). Nazorno pokaže, da z enim kosom torte in rebrom čokolade na teden še vedno lahko hujšaš in da špageti niso greh, zaradi katerih bi se večno cvrl v peklu.  Kar pomeni, da se ni ničemur treba zares odpovedati, kar je glavna slabost vseh ostalih diet (razen tiste znane ŽPM). In če ohraniš zdravo pamet, ločevalna dieta tudi ne predstavlja kakega posebnega stradanja - ješ vse, samo manj.

Sonja

Vanesa84  

član od: 18.6.2017

sporočila: 68

10. nov 2018 9:51

Dobro je, da si preračunaš kalorije. Seveda pa so pomembni tudi proteini in vse ostalo. Na tej strani imaš prehranski kalkulator: http://www.virmodrosti.com/kalkulator/ Če boš vsak dan zaužila veliko zelenjave in mesa, lahko dobiš tudi samo 1000 kalorij dnevno, kar pa je dovolj, da popraviš svojo postavo. 

Vanesa84

Sporočilo je spremenil(a) Vanesa84 dne 10. nov 2018 14:15

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

11. nov 2018 12:16

1000 kalorij na dan je za odraslega človeka premalo. S tem sicer res hujšaš, ampak dolgoročno si  pokvariš postavo in zdravje, ker je pri tako drastičnih dietah jo-jo programiran. Sestavi si jedilnik, ki je po kalorijah nekaj nad tvojimi potrebami za osnovni metabolizem (tega si lahko izračunaš na xx spletnih straneh, vprašaj googla), razliko v minus pa pridelaj z uro miganja na dan. To bo na dolgi rok veliko bolj zdravju prijazno in edino uspešno.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti