Potrebujem kakšne izvirne ideje za pusta hrusta

nikmia  

član od: 23.1.2009

sporočila: 53

28. jan 2009 22:28

pozdravljeni mi pa bomo letos na željo naših otrok nodi,medika ,uhač in pa policist pisk nikmia

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

28. jan 2009 23:03

Jaz imam pa malo bolj bizarne ideje za maske. Če ima kdo bolj "švoh" želodec, naj tole raje preskoči Enkrat sva se z možem uštimala v "kupčka drekca". To masko je zelo preprosto narediti, je pa zelo opazna (si lahko mislite, zakaj). Na staro ohlapno trenerko in na volneno kapo sem s spenjačem za papir pripela velike količine zmečkanega WC papirja (tistega roza, poceni). Papirja mora biti toliko, da se ven vidi samo obraz, lepo popackan z rjavo barvo. Tudi nekaj papirja je dobro popacati z rjavo tempero, deluje precej "veristično". hec je bil potem na pustnem plesu, ko so si vsi cukali z naju kose wc papirja, da so si obrisali polite mize in nosove. Na podoben način sem se sama enkrat zamaskirala v "neekološki kup smeti". Podlaga za kostum je bila spet razvlečena trenerka, nanjo pa našita vsemogoča šara (plastenke od čistil, pap. robčki, pločevinke piva, tetrapak od mleka, jogurtovi lončki, posušeni olupki pomaranč in banan.....in podobna "svinjarija". Mož je bil takrat bolan, sicer bi ga omaškarali v smetnjak, ki lovi smeti. Enkrat pa sva bila "jedrska odpadka, ki prosita za gostoljubje" (takrat je bila ravno aktualna tema odlagališč). Iz velikih črnih vreč za smeti sem obema zlepila kostuma (nekakšen pajac) , tako, da je ven gledal samo obraz, na hrbtu pa sva imela prilepljen znak za jedrsko nevarnost. Po hišah sva milo prosila, če naju vzamejo pod streho. Tudi ta kostum je za izdelavo zelo preprost in poceni, paziti je treba le, da spodaj nisi preveč oblečen, ker se v tistem PVC-ju precej spotiš. Midva sva po plesu, ko nisva več zdržala v plastiki in sva si, vsa potna, kostum strgala s sebe, šla po burji domov in za ves teden fasala močan prehlad. No, sem bila pa večkrat čisto "normalna" maska. Še največkrat Pika Nogavička, moja otroška vzornica. Aja, še za dve dobri vem: prijatelj si je pižamo pobarval v modro barvo, si na glavo nataknil kapo enake barve ter se z modro pobarval tudi po obrazu in maska se je imenovala - modras. Njegova punca pa je bila čisto normalno v črno oblečena,le ušesa si je pobarvala v belo, da je lahko predstavljala - belouško. mamaF - Mojca

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

29. jan 2009 1:23

MamaF, ful dobre ideje! RadaJem

kozamurnik

sporočila: 2311

29. jan 2009 5:47

mamaF je napisal/a:
Na podoben način sem se sama enkrat zamaskirala v "neekološki kup smeti". Podlaga za kostum je bila spet razvlečena trenerka, nanjo pa našita vsemogoča šara (plastenke od čistil, pap. robčki, pločevinke piva, tetrapak od mleka, jogurtovi lončki, posušeni olupki pomaranč in banan.....in podobna "svinjarija". Mož je bil takrat bolan, sicer bi ga omaškarali v smetnjak, ki lovi smeti. mamaF - Mojca
To je zelo dobra,aktulna in poceni ideja, hvala mamF. kozamurnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jan 2009 8:39

Koliko oseb pa bi bilo v tej skupini - ker referiraš se na množino - ker je težko razmišljati, če nimam niti tega robnega pogoja..... Vendelina jr.

anera  

član od: 24.1.2009

sporočila: 14

29. jan 2009 18:12

Vendelina jr. je napisal/a:
Koliko oseb pa bi bilo v tej skupini - ker referiraš se na množino - ker je težko razmišljati, če nimam niti tega robnega pogoja..... Vendelina jr.
Draga Vendelina jr. že takoj na začetku sem opredelila, da se bomo našemile 4 odrasle osebe in 4 otroci - sedaj boš pa lahko lažje razmišljala, ali ne? hvala za izvirne predloge in LP anera

jana1  

član od: 25.6.2005

sporočila: 124

29. jan 2009 18:18

Mi smo bili mušnice in je skupinska maska odlično izpadla (smo dobili celo nagrado). [soncnica] jana1

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

29. jan 2009 18:21

Asterix in Obelix & co. Moycaa

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

29. jan 2009 18:46

 

MamaF faca si

Če je blo tisto tvoje bizarno, poslušaj tole:

Jaz sem bila enkrat na pustni žurki (bila sem Pika Nogavička ), kjer je zmagala maska, ki se je imenovala "Razdevičena". Bilo je sedem fantov, ki so uprizorili pravo predstavo in odnesli prvo nagrado.

Prvi je bil desno jajce.

Drugi je bil levo jajce.

Tretji (in najmanjši in najbolj suh) je bil lulek.

Četrti in peti sta bila oblečena v obleke kožne barve in sta napenjala opno.

Šesti in sedmi sta bila tudi v oblekah kožne barve.

No predstava je potekala takole: Na oder so prišli levo jajce, penis, desno jajce in se postavili skupaj. Potem sta prišla četrti in peti, se postavila prvim trem nasproti in napela opno. Zadnja sta pritekla šesti in sedmi, zagrabila malega suhega luleka in ga z glavo naprej porinila skozi opno. V dvorani pa smeh in bučno navijanje in aplavz! Absolutni zmagovalci!

Človeška domišljija res ne pozna meja....

 

saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti