Laktozni kruh

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

21. jan 2009 14:32

Kruhy, se malo pocakaj pa ga bo kdo zacel uvazat. Najprej moras naredit povprasevanje. Loni, takega povzemanja in prodajanja polresnic pa tudi jaz ne maram. Zato vecinoma poskusam najti originale (tudi pri deklaracijah, navodilih za uporabo in podobnih zadevah). Se celo slovenske wikipedije ne prenasam. Da o prevodih v revijah sploh ne govorim. Iz natanko istega razloga kot rimljanka (non-lactose bread) sem sla brat link, ki si ga dala in moje mnenje je zgoraj. Zakaj laktozni kruh? Verjetno samo zato ker je dodana laktoza. Tako kot imamo cebulni kruh, pa bucni kruh, pa cokoladni kruh.... Zato pa ne kupujem vec malnarjevega LP, R.

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

21. jan 2009 15:01

http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Ona

No, da ne bo še kdo hodil v knjižnico, ker res ni vredno... Saj ne rečem, da je zdravo pojesti toliko kruha, kot ga pojemo, ampak....     takle skupek polresnic, ki so "znanstveno" dokazane, pa že težko najdeš kje drugje, in povrhu nima veze z "laktoznim" kruhom . Po mojem je "laktoznemu kruhu" pač dodana laktoza zaradi pospeševanja prebave - torej kot pomoč proti zaprtju, kake druge vloge najbrž res nima.

Nasja

Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 21. jan 2009 15:02:08

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

21. jan 2009 15:48

rebecca, hec je, ker kruha skoraj nikoli ne jem, mi enostavno ne paše. Aja, pa intoleranco na laktozo imam tudi, sicer v blagi obliki.

Loni Makaroni

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

21. jan 2009 16:11

Se z LONI res in popolnoma strinajm, povzemanje po tujih avtorjih itd...kar berem tole Polono Kovič, jo je eno samo nakladanje in to kar pravi RIMLJANKA o intoleranci na laktozo je tudi zelo dobro opozorilo, saj laktozo lahko prebavljajo v glavnem samo dojenčki in otroci tam nekje do 6 leta,(ali pa še to ne) potem pa pada in težave so tu, zato tudi mene zanima, kaj je to za eno čudo LAKTOZNI KRUH. Jaz ne vem kaj vse se bojo še izmislili, ampak jaz prisegam pri svojih +50 let, na prehrano po krvnih skupinah, jo uživam že 2 leti in sem super/super. HERMAN

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. jan 2009 17:55

OK, mene pa pa zanima kdo je ta Polona Kovič. V pomislek, bi rada napisala naslednje:

Prehrana, kakršno so imeli še moji stari starši res ni primerna za današnji način življenja. Ljudje so bili drugače in bolj aktivni kot smo mi danes, ne glede na to, kako pogosto zahajamo v telovadnice in se ukvarjamo s fitnesom. S tem mislim na povprečne ljudi. Danes nas večina sedi za mizo in edini, ki dobijo nekaj miganja so naši prsti. Hrane je v izobilju in je tudi dosti bolj raznolika, kot je bila takrat, ko sem bila še jaz otrok. Kar poglejte tole našo spletno stran.

Po drugi strani pa je naša življenjska doba neprimerno daljša od življenjske dobe naših prednikov, tako da nekaj moramo delati prav! Zaradi tega se je povečalo število rakastih in drugih obolenj. Kar pomislite na Alzheimerjevo bolezen, ki je je bilo včasih znatno manj, ker ljudje pač niso tako dolgo živeli, da bi tako pogosto zbolevali za njo.

Kar se tiče prečiščenih OH in sladkorja, tudi jaz mislim, da jih pojemo veliko preveč in da verjetno povzročajo kakšne bolezni. Že pred 30 - imi leti so jih povezali s povišanim holesterolom. Ugotovili so namreč, da Eskimi, ki so se hranili izključno z živalsko hrano, tako rekoč niso poznali srčnih bolezni. Pa smo spet tam, tudi živeli niso tako dolgo. Še tale zanimivost: Moja nemška ovčarka je imela 11 let kožne alergije. Ko smo se preselili in našli novo veterinarko, ji je ta predpisala dieto z rižem namesto pšenice. Alergije v zadnjih dveh letih življenja ni nikoli dobila. Pred nekaj leti so tudi ugotovili morebitno povezavo med autizmom in pšenico in pšeničnimi izdelki. Tudi autizem je ena tistih bolezni, ki jih nismo poznali 25, 30 in več let nazaj. Well, takrat tudi interneta in ostalih medijev niso imeli in ljudje so bolezni raje skrivali pred drugimi.

Kar se tiče organske hrane, je ta lahko tudi dvorezni meč. Ko so testirali število bakterij na organski solati in podobnim zelenjavam, ki rastejo pri tleh, so ugotovili, da imajo organske zadeve mnogo več bakterij kot pa neorganska. Eden razlog za to je bil, ker pač organske zadeve gnojijo z gnojem, to pa vemo kaj je. Seveda imajo nekatere stvari boljši okus, če so pazljivo gojene in narejene. Tu imam v mislih predvsem sveže meso, maslo in jajca. Seveda pa moraš imeti zato dovolj globok žep.

O vinu je bilo tudi toliko povedanega in končno so množišne študije povzele francosko filozofijo, da je kozarček na dan pravzaprav dober za naše zdravje.

Pa veliko zdravja vam želim.

Vanja

 

Vanja

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

22. jan 2009 10:04

Še ena, ki NE BEREM člankov, ki jih podpiše Polona Kovič, - oz. jih samo preletim in ugibam, kakšne "modrosti" je spet napaberkovala z interneta. teta torta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. jan 2009 10:31

Jaz pravim, da preveč "zdravega" tudi škodi (preverjeno tudi na lastni koži)in če človek je in živi po zdravi pameti, je čisto ok, pa kaj potem, če bom malo prej umrla, ker se "zastrupljam" s kakim Ejem, belim cukrom, meni prav všečno cockto..., se bom vsaj ta čas fajn imela.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti