Čokoladno pecivo

Na pomoč!

Potrebujem recept za biskvitno pecivo.

Gre za pecivo, kjer spečeš najprej navaden biskvit, potem pa ga narežeš na kocke in namakaš v čokolado in potem še v kokos.

Potrebujem pa točne količine sestavin in točen postopek priprave.

Mi lahko kdo pomaga?

Hvala v naprej in lep sončen dan še naprej!

lp Mirjam

Upam, da je to recept ki ga iščete! "JEŽKI" Testo: 5 dag margarine 30 dag sladkorja 30 dag mehke moke 2 jajci 2 dcl mleka 1/2 pecilnega praška Obliv: 20 dag margarine 20 dag jedilne čokolade 25 dag sladkorja 2 dcl mleka malo ruma 30-40 dag kokosove moke (za povaljati) Jajca in sladkor penasto umešaj, dodaj margarino in mleko, ter na koncu moko pomešano s pecilnim praškom. Testo mora biti kot "šmorn". Peci v vroči pečici približno 7 minut na 200*C, nato še cca 20-30 minut na 180*C. Za obliv vse sestavine zmehčaj nad soparo. Pečeno testo razreži na majhne kocke, jih pomoči v obliv nato pa še povaljaj v kokosovo moko. Mica maca
En recept je tudi v bazi -sladice- pod kokus palčke. martina
10000 x hvala! Mirjam
Jaz poznam to pecivo kot KOKOSOVE KOCKE SESTAVINE : 30 dag moke 8 dag margarine 25 dag sladkorja 1 pecilni 2 jajci 2 dl mleka ZA GLAZURO : 2 dl mleka 10 dag sladkorja 20 dag čokolade 20 dag margarine 25 dag kokosove moke PRIPRAVA : Margarino,sladkor in rumenjake penasto umešamo,dodamo moko,sneg dveh beljakov,hladno mleko,sladkor in pecilni prašek.Vse narahlo zmešamo v gosto tekočo testo,damo v z margarino pomoščen pekač in pečemo 30 min pri srednji temperaturi.Ohladimo in narežemo na kocke. ČOKOLADNA GLAZURA :Mleko,sladkor,čokolado in margarino počasi segrevamo do vretja.Ko se ohladi,je gosto tekoča in pripravljena za preliv kock.Kocke pomakamo v čokoladno glazuro in jih dajemo na žično mrežo.Nato jih damo za nekaj minut v hladilnik,da se glazura strdi.Na koncu jih povaljamo še v kokosovo moko in kocke so pripravljene. Dober tek in LP !

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti