Mamica (študentka)??

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. jan 2009 8:44

Karlinka in kaj si pa ti hotela povedati s tvojim postom? Retorika brez pričakovanja odziva ali kakšno moraliziranje tja v en dan in malo sloveniš patetike čez? Pa saj nihče ne ustvarja družine zaradi nacionalnih povprečij. Vendelina jr.

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

20. jan 2009 9:43

Hej karlinka, mislim, da v svojih postih nisem omenjala let, kdaj naj ima otroke(če si hotela to sporočit s statističnim poročilom), ampak sem samo nini88 napisala možnosti, kdaj še lahko ima otroke, ker sklepam iz njenega sporočila, da je prepričana, da jih do 30. leta ne bo več mogla imeti. Tudi sama sem izkoristila eno od teh možnosti in sem mlada mama. Issi, žal mi je, da se ti je to dogajalo. Si pa dala super material za razmislek Nini88. matilda

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

20. jan 2009 11:16

Ma jaz bi rekla tkole. naj se vsak znajde po svoje kot se lahko. Bila sem zaposlena za stalno, mož tudi, stanovala sva skupaj dve leti v podnajemu, pred tem pa sva hodila še dve leti. z najinimi dohodki sva normalno shajala. Odločila sva se za poroko in po poroki sem zanosila. Super! Idealen čas za otroka. Zelo sva si ga želela. Pravi cajt! In ko zanosim, mi reče delodajalka, da smo zaradi moje nosečnosti v godlji. Super. Pa pozabla sem povedat, da mi potem ni dala 4 plače in dva regresa. na žalost še težka nosečnost in sem bila dosti v bolnici. Med tem, ko sem jaz tam vegetirala, si je mož moral poiskat še popoldansko delo na črno, da smo lahko shajali. Logično , niti papirjev za porodniško, mi ni hotela podpisat. In je kmalu ne bi dobila. Med tem je iskala novo delavko preko zavoda. So ji tri poslali in vsaka je bila tam za en mesec, ker ni dobila plačila. Super dela jim je poslal zavod. No in pol je končno trgovino zaprla. Meni pa ni hotela dat odpoved. v glavnem en teden pred nastopom porodniške sem si jo le nekako uredila, tako, da sem težila vse povsod, ker mi je blo najprej rečeno, da si bom morala porodniško iztožit. To nisem še nikjer vidla, pa plače in regrese, ki mi jih je bila dolžna tudi. ( prijavla sem jo tudi inšpektoratu za delo) No na koncu sem ugotovila, da me je prijavla kot prokuristko za vse, da ji ni blo treba hodit na obalo( ni bla z obale) in ne boste verjeli, sem si lahko sama sebi dala odpoved, da sem se jo rešla. No denarja nisem nikoli dobila nazaj, čeprav sem jo tožla. na žalost nisem vedela, da je že imela enako zgodbo v drugem kraju z podobno trgovino. potrošla sem en kup sposojenega denarja in itak ji je prej vse davčna pobrala, pa inšpektorat za delo, da meni ni ratalo nič dobit nazaj. No se opravičujem, če sem se razpisala, sem pa hotela povedat, kako pravi čas sem se odločla za prvega otroka! pa delavne knjižice mi tudi ni hotela vrnit in sem bila primorana naredit novo. No jaz sem bila tudi vedno mnenja, prvo štalca pol pa kravca. ma pol se mi ravnotako ni izšlo. kljub temu, da sem pošteno delala. No za drugega otroka je bil tudi cel projekt, da sva ga lahko imela, pa ne fizično temveč finančno. mam še sedaj kredit za tega otroka. še dve leti. No tolko o otrocih in kdaj je pravi cajt za jih imet. Lahko maš pa goro denarja, ne obremenjuješ nikogar, pa na žalost ne moreš zanosit. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

20. jan 2009 11:18

Sem pozabla še to povedat. moja nekdanja kolegica iz najstništva, ma pa štiri otroke. pa nikjer nihče ni delal. očitno so sfolgali, ni mi jasno sicer kako, ampak svaka čast, jim je ratalo, meni pa komaj do ta drugega, pa s kreditom. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. jan 2009 11:25

ste jo kr napadle ni kej. če si želi met otroka, ne vem zakaj ga ne bi mela. pač se zanima za različne nadomestke. človk se more znajt.. se mi zdi čist prav da se zdle odloči za otroka. bannanna_v_slo ;)

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. jan 2009 11:27

pa tud ne vem kaj bi blo narobe s karlinkinim postom? sej ma prav.. pa tud ko enkrat pr 35 ugotoviš da si neploden ni več lih časa.. bannanna_v_slo ;)

And1  

član od: 17.12.2008

sporočila: 10

20. jan 2009 14:46

Kaj pa vem,nekaterim se mogoče vse poklopi pa študirajo,imajo otročka,pa dobijo še denar za to,da ga lahko živijo...pol pa svizec zavije čokolado a ne?Samo to bi ti rada rekla,da doštudiraj,naredi vse kar lahko v zvezi izobrazbo,ker če ne boš ti bo še zelo žal.Kriv bo pa ubogi otrok,češ da si vse pustila zaradi njega.Pa ne mislim,da bi bilo v tvojem primeru tako,lahko pa se zgodi tudi to.Je čas,ko je izobrazba pomembna in pa tudi izkušnje,da dobiš delo,ki si ga želiš.Meni osebno je žal,da se nisem šolala takrat,ko je bil čas za to.Zdaj pri 25 sem mama 2 malčkov pa si neznansko želim,da bi se lahko šolala,pa ni financ.Samo z ljubeznijo pa ne nahraniš lačnega otroka.Od otroških dodatkov pa ne boš ravno obogatela,žal! And1

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

20. jan 2009 15:18

nina88 je napisal/a:
Pozdravljene!

Sem študentka 3.letnika, in če sedaj zanosim, in recimo konec leta rodim, ko bom absolventka (od 1,1,2009-31,9,2009) delam diplomo in mam status študentke.
Zanima me do česa sem opravičena, kot mamica samohranilka, živim pri starših, fant pa živi pri svojih starših in je redno zaposlen.

Za kakšno finančno podporo lahko zaprosim, kaj mi pripada, in kje se to pozanimam?

hvala lp

Nina
Poskusis lahko in cisto realne moznosti imas da ti uspe. Opozarjam te pa na dve stvari: 1) ni nujno da bos takoj zanosila. 2) si pripravljena tudi na situacijo ce navidezno samohranilstvo postane pravo? Kaj pa potem? LP, R.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

20. jan 2009 15:34

Mislim da ste čudne -vsaj večina. Moja generacija je doštudirala, leto-dve uživala, se poročila in potem imela otroke - tako enkrat do 30.leta. Super, ker se je to pač dalo in je tiranski sistem dal to možnost. AMPAK, časi so sedaj drugačni. In kljub svoji starosti Nino povsem razumem. Je normalna mlada ženska, ki želi prevzeti nase odgovornost starševstva (za razliko od večine, ki ji gre po glavi vse kaj drugega), kljub temu pa delati tudi kariero. In ja, po moje bo to najlaže izvedla tako kot si je zamislila. S pomočjo staršev, famoznih davkoplačevalcev (kot da za porodniške zaposlenim ne dajo) in lastnega odrekanja bo rodila otroke mlada in iskala delo potem kot mati in ne potencialna nosečnica. Verjetno bo tako imela boljše možnosti, pa še svoje privatno življenje bo uredila normalno. Namesto zgražanja zasluži pomoč in pameten nasvet. Ob pomanjkanju želje po potomcih pri mladih ljudeh, bi država podobne primere morala nagrajevati s podaljšanjem statusa in še čem. Take mlade ženske bodo verjetno imele vsaj 2 otroka, tiste ki čakajo da bodo imele kariero, stanovanje in ne vem kaj še, bodo pa po 35. vesele če bodo lahko donosile vsaj enega. Lisa

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

20. jan 2009 16:13

Sama pa smo tega ne razumem,zakaj določeni ljudje takoj in grdo napadajo določeno temo-vprašanje.

Mislim,da je lepo nekomu pomagat z nasvetom,če ga imaš in če za to prosi.Ni mi jasno,zakaj je treba udrihat čez nekoga,ki ima drugačen pogled na zadevo .Saj če nimaš nič pametnega za povedat,si komot tiho.Nč grdga.

 

No,zdaj bo pa po men padalo

mesni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti