Jedilniki po montignacu

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

19. mar 2013 4:46

Jaz sem delala palačinke iz polnozrnate moke in vode. Pekla sem manjše, malo bolj debele, ampak so se dale delat. Nanje pa obilo jabolčne čežane s cimetom, pa je bilo.

MBrando, skute ne zraven, marmelade pa lahko kakršnekoli.

pirnica

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

19. mar 2013 6:51

TULKA,PIRNICA:

Tulka: Sem dostikrat delal PALATALAČINKE (tako simpatično je moj bivša poimenovala slastne palačinke ) brez jajc in iz PZ moke. Saj se da. Namesto jajc pa lahko daš laneno seme in počakaš da nabrekne, pa tudi banana doprinese k kompaktnosti, kar pa je tudi po montyu.( ali ne?)
Ja, imaš prav ja. Sem pa tudi delal že šmoren brez jajčk. Jajčka pa bom uničeval za zajtrk, kosilo in v solatah za večerjo.
Palačinke, domača marmelada, WF čoko namaz brez kalorij,maščob,soli (a ma ničesa nima; a se da naročit le preko interneta) ali pa skuta z proteini (samo to pa več ni po M. a ne?

Pa vidim da zvečer tudi jeste jogurte z kosmiči, ali pa vmešano domačo marmelad oz. sadjem. Torej tukaj ni problema, kar se M. tiče? Ker če je ok, meni odgovarja zaradi vnosa beljakovin in OHjev (v obliki fruktoze sadja).

Pirnica: ja doooooobro jutro. A vi tudi tako zgodaj vstajate? Kaj vas je pregnalo iz postelje v tale lep sončen torkov dan? Res je fajn, po vsem tem snegu in dežju ponovno videt sončeka in modro nebo
Bo kar držalo ja. Najbolje je naredit nekakšno verzijo AMERIŠKIH PALAČINK, pa tudi ne razpadejo.

Sem že omenil a ne , da sem dobil novi 650W!!!!! palični mešalnik od moje DRAGE DRAGE tetke iz Lj. (to je ta ista tetka, pri kateri se razvajam ko grem na terapije). In tako, namesto da se ona nam prepusti razvajat (ok, vsaj pol škatle mojih domačih piškotov je zmazala in tak hvalila, da sem še sedaj . Vsaj delno sem skozi želodec poplačal vso njeno...dobroto in neverjetno prijaznost) je ONA razvajala nas. Darilo za mene, darilce za mamo (seveda bio ličila in šminka), včeraj druženje ob kosilu, kamor je ponovno ona vabila in tako dalje in tako dalje.
Skratka, kar bi rad povedal, je to, da sedaj ko je palični mešalnik pri hiši, bodo DŽEMI NA HITRO kar leteli izpod rok. Pa pesti, pa domači namazi. Wiiii Na hitro šmoren zacumpram, pol pa zmiksat jabolko,pomarančo, hruško pa že

Vprašanje: Skuta z oreščki, ali pa zelišči, mleko+domači low fat/low sugar piškoti, žganci z mlekom ali pa žganci z zelišči, popečeni na olivcu + solata so zvečer ok? KuskusBIZI z solato za zvečer? testeninska solata za večerjo? 
Dokler je kombiniranje zvečer le z eno vrsto osnovnih hranil + vlaknine so možne vse kombinacije, a ne? 
Torej B+vlaknine, ali pa OH+vlaknine, M+vlaknine...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

19. mar 2013 7:44

MBrando, tule na forumu se kar tikamo, drži? Vstanem pa ponavadi bolj zgodaj, spat hodim pa s kuramo, kot so včasih rekli. Ali pa kot ti, se mi zdi.

Ne poznam natančno Montignacove diete, ampak se mi zdi, da beljakovine lahko kombiniraš samo z zelenjavo ali s sadjem.

pirnica

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

20. mar 2013 6:00

Ja, se mi zdi da je tako. Čakam da knjiga priroma v knjižnico. Se vidi da je pomlad in se poletje z velikimi koraki približuje , saj so vse 3 DODELANE izdaje sposojene, hihi. Ono prvo/starejšo sem lani predelal, a moram obnovit znanje pa bom kar še enkrat "požrl" knjigo. Za ofrišanje..

Drugače pa, ko gledam jedilnike, vidim da jogurti/skute/kefirji... perfektno sodelujejo z sadjem/zelenjavo. Edino ne vem, ker če sklepam da imajo eni palačinke za večerjo, ali lahko ržene kosmiče z jogurtom/sojiim/mandljevim... mlekom za večerjo.

So pa mi te 200+ strani v neizmerno inspiracijo in za krast ideje. Res nore kombinacije. Tako kot pri KOSILIH. 
Jaz le poskušam nekako vozit slalom. Čez dan gledam, da jem in vnašam vsa potrebna hranila (seveda občasno grešim. Moram...zdravje pač), zvečer pa Monty in ćim manj obremenjevanja želodca/slinavke.

Mi je ostalo nekaj svedrovcev z zeljem od včeraj in bi jih danes zvečer (za kosilo ne bo šlo, ker bo še ostanek lepinje od pon. treba pohrustat. TUdi tukaj gledam, da vnašam kruh le do kosila, pol pa preneham z vnosom OHjev iz te skupine)a bodo lepo v hladilniku počakali do jutri. No problemo.
V tem primeru, ko bo lepinja je pač bela moka, a ker je lepinja domača in kvalitetna, pa še polovični že oglodan kos ni problema :D. Zraven bo itak velika skleda soljatke....

Pa še polovička tune v olivcu je ostalo od pon. frištika. To bom pa jutri zjutraj ponovil BOŽANSKI pon. obrok. 
Tuna, ajdov kruh, skuta, ter ogromno zelenjave. To je za zajtrk ok?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

keisha  

član od: 27.12.2005

sporočila: 25

2. jun 2013 20:15

Pozdravljeni!

 

Glede na to, da se jutri zacnem prehranjevati po Montignacovi metodi me zanima kateri sir je malo masten oz nemastni sir.

 

Hvala ze vnaprej za odgovore!

 

LP

keisha

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

2. jun 2013 21:45

Jaz bi rekla šmarski rok ali lahkaa livada, lp, Saša

Mir in dobro!

keisha  

član od: 27.12.2005

sporočila: 25

4. jun 2013 20:00

Najlepsa hvala za odgovor! :)

keisha

sestavljanka  

član od: 2.7.2013

sporočila: 2

27. sep 2013 20:59

Hojla :) Je tam zunaj še kakšna, ki se je odločila za Montija? Vse izgleda precej tiho ;)) V upanju, da se bo tema spet malo razživela, bom napisala svoj jedilnik ;) Z: Pz kruh, skuta light Mu, domača breskova marmelada z ingverjem M: zeleni čaj K: zelena solata, piščančji polpeti+ brokoli M: zeleni čaj V: mleko s cimetom Zanima me, ali vseeno pazite na količine? Ker jaz sem se danes takoo najedla kosila, da nisem cel dan mogla nič več pojesti. To verjetno vseeno ni fajn, ane? Pa še nekaj, kaj menite o grškem jogurtu? Upam, da bo katera tole prebrala, lep vikend vsem! sestavljanka

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

27. sep 2013 22:22

Živjo,

na količine 'pazim' toliko, da se nikoli ne prenajem, vedno pa se najem. Se pravi, nikoli ne vstanem lačna od mize.

Grški jogurt je zelo okusen  - to je moje osebno mnenje. Če te zanima GI, bom citirala Montignaca: 'Med GI polnomastnih ter posnetih, nemastnih oz. lahkih mlečnih izdelkov praktično ni razlike. Pomembno pa je vedeti, da imajo mlečni izdelki kljub nizkemu glikemičnemu indeksu visok inzulinski indeks (insulinic index).'

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti