S kakšno kremo naj napolnim torto?

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. jan 2009 15:17

Višnje so tudi ok v kombinaciji s pariško kremo, ampak rahlejšo verzijo, se pravi tisto, ki ima več smetane.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

14. jan 2009 16:48

mamamia kaj še ti neke recepte skrivaš, tudi mene zanima ta penasta krema... Začetnica

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

14. jan 2009 16:54

mamamia je napisal/a:

S čokoladnim biskvitom in lahko čokoladno kremo bi jaz kombinirala banane ali jagode, drugega sadja skorajda ne. Jagode in čokolada se zelo lepo ujemajo. Imam en krasen recept, le da ni biskvitno testo ampak beljakovo, krema je pa bolj penaste sorte, v njej jagode. Če te zanima, sporoči.

Mamamia

mamamia

 

Mamamia sporočam.

Zanima me

 

MM

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

14. jan 2009 19:34

 

Toleje recept za torto s čoko mousse kremo in jagodami. Je iz ene nemške knjige o tortah.

Namesto jagod je dobra tudi z bananami (no, meni ni všeč, drugimje dobra, če smo natančni).

 

Potrebujemo:za testo: 150 g zmletih lešnikov

10 beljakov

300 g sladkorja

kavno žličko mletega cimeta

 

Za čokoladni mousse:

450 g jedilne čokolade

dve jajci plus dva rumenjaka

600 ml sladke smetane

500 g jagod za nadev

plus jagode za okrasitev (osem lepih, velikih, prerezanih na pol)

 

Za testo stepemo beljake s polovico sladkorja v trd sneg in svmešamo zmlete lešnike, cimet in preostali sladkor. Maso razdelimo na tri dele in jo naložimo na peki papir, dve razamažemo v krog s premerom 28 cm in eno v premeru 24 cm. Vse tri pekače damo istočasno v pečico, ogreto na 130 stopinj celzija. Pečico takoj,ko položimo vanjo testo, izključimo, denemo med vrata pečice kuhalnico in pustimo čez noč, da se testo posuši.

 

Za čokoladni mouse najprej v vodni kopeli raztopimo čokolado. Posebej v vodni kopeli segrejemo jajca in rumenjake, mešamo z metlico za sneg, potem posodo odstavimo z ognja in z mešalcem tako dolgo stepamo, da se masa povsem ohladi. Stepemo še sladko smetano in jo vmešamo med rumenjake oziroma jajca. V to maso najprej damo samo žlico ali dve staljene čokolade, ko je to lepo razmešano pa šele dodamo preostanek zmehčane čokolade.

Jagode operemo in očistimo in jih narežemo na večje kose. Če jagode niso velike, jih samo prepolovimo.Na eno od večjih dveh podlag iz testa namažemo s kremo in vanjo položimo polovico narezanih jagod. Pokrijemo z drugo plastjo enako velikega testa in ponovno namažemo s kremo in dodamo jagode. Pokrijem s testom s prememrom 24 cm in preostalo kremo naložimo na testo tako, da je podobno kupoli, premažemo tudi obod torte. Damo jo vhladilnik za vsaj tri ure, da krema postane čvrsta. Preden torto postrežemo, jo okrasimo s polovicami jagod.

Evo, to je ta slastna torta. Res je delo z njo, ampak rezultat tudi nekaj šteje. Pozdrav, Mamamia

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 14. jan 2009 19:36:14

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

14. jan 2009 20:57

Čao, tole zgoraj se pa res "dobro" bere. Samo jaz resnično nimam potrpljenja s temi kremami, zato ponavadi pripravljam dosti bolj enostavne zadeve. Se pa nikakor ne bi branila take torte, vsaj enega kosa..... No, še moj predlog: meni je zelo všeč t.i. pariška krema, ki se lepo dopolnjuje s sadjem, ali pa preprosto daš samo smetano in sadje, smetano lahko utrdiš še z želatino. Daleč najboljša mi je pa kombinacija jogurta s smetano, varianta je tudi z mascarponejem. Če vzameš sadni jogurt in dodaš še sadje iste vrste - fenomenalno! Meni je najbolšja kombinacija borovničev jogurt in seveda borovnice. Za osnovo pa obvezno čokoladni oz. močno kakavov biskvit, pa malo rumčka za napojitev..... se mi kar sline cedijo. Jaz dam čez še borovnice in zalijem s prelivom za torte (žele), če jo boš okrasila, pa pač narediš večkrat prerezan biskvit, vmes kombiniraš dve, po sadju različni kremi. Če rabiš potek, krasne recepte najdeš v bazi. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti