Nekakšni krhki sadni piškoti

mihelich  

član od: 29.10.2003

sporočila: 2

tema odprta - 11. jan 2009 20:28 | ogledi: 3.762 | odgovori: 1

Sodelavka je zadnjič prinesla v službo nekakšne piškote, podobne povoženim medenjakom, le da so bili bolj mehki in sočni. Menda jih je kupila v Sparu, na ovitku pa je pisalo Original COOKIES (proizvajalec ARLUY iz Španije), podnapis: CHOCOLATO BLANCO CON ARANDANOS. Sestavine: sladkor, pšenična moka, rastlinsko olje, rozine, borovnice 8 % (tisto na sliki je sicer bolj podobno ribezu), ovsena moka, polno mleko v prahu, kakavovo maslo, jabolka, dekstroza, bela čokolada 20 % in nato še kup aditivov.

Vem, da večina sestavin ni takih, da bi jih dohtarji na veliko priporočali, ampak kaj, ko so bili pa ti piškoti tako preklemansko dobri.

Pa me zanima, če ima kdo kakšen recept za kaj podobnega, da bi se dalo narediti doma. Npr. zmetati sestavine v kruhomat in jih zmešati, nato pa na peki papir narediti iz tega sploščene žličnike in jih speči. Ne smejo hrustati, ampak morajo biti mehko-krhki in nekoliko sočni.

Blaž Mihelič

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

11. jan 2009 20:31

sočni so zaradi jabolk :) za drugo nimam pojma ;) ycrna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti