Sušenje svinjskega mesa

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

tema odprta - 5. jan 2009 11:35 | ogledi: 11.725 | odgovori: 2

Doma sušimo meso ,imamo svojo sušnico in pred enim tednom smo dali meso sušit.Delala sem kot vsake zime-prvih 14 dni kurim vsak dan,do zdej sem kurila 7 dni,ko sem včeraj hotela uzeti ene kosti sem videla da je meso po noči zmrznilo.Zdej ne vem kako naprej- je že zmrznjeno ko zakurim se bo odtalilo-po dnevo.po noči bo spet zmrznilo.Ali mi lahko pomagate?

golubić

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. jan 2009 12:04

golobić-ka, zadeva je nekako taka: meso in izdelke lahko sušimo ( prekajujemo ) v vročem, toplem ali mrzlem dimu ( pa pustimo pršute in ribe, ki se sušijo brez dima ). Ti uporabljaš metodo mrzlega dima, tudi ni potrebno naprej, da bi prekajevala vsak dan, lahko vsak drug dan. Da je meso zmrznilo: nič hudega, namen prekajevanja je ( med ostalim ), da se mesu prepreči ( bakterijsko ) kvarjenje, kar je itak, zaradi nizke temperature in že pridobljene baktericidne zaščite iz dima. Se pravi, ne rabiš nobene pomoči, lahko naprej delaš kot si že prej.

ežoj

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

5. jan 2009 12:21

O hvala ežoj,zdej mi je že lažje.Malo sem razmišljala tako če je to mogoče podobno kot bi meso iz skrinje odtajila pa ga spet dala v skrinjo.Meso sem imela tudi 14 dni v rasolu,in je že dobilo nekaj dimne zaščite.Kar pomeni da ni enako,hvala še enkrat. golubić

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti