Samopostrežni menu

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

29. dec 2008 14:46

Naredila orehovo potičko, domače prijatelje in 2*čokoladne kroglice. Vse zmanjkalo, zato danes poskusim še linške oči, huzarske krapke, pariške rože za novo leto pa čokoladno torto kruhy Sporočilo je spremenil(a) kruhy dne 29. dec 2008 14:47:16

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

30. dec 2008 12:14

Katka lopatka pa še meni prosim. Engie

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

30. dec 2008 12:50

Pa še jaz se oglašam, katka lopatka, s prošnjo, da pošlji še meni, da še malo dopolnim seznam.

Mamamia

mamamia

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. dec 2008 13:22

Če znam brati med vrsticami (pa saj piše kar na VELIKO), Katka Lopatka pošilja okrog seznam Mamamiinih domislic.

In če prav berem (tudi med vrsticami), se zdi to Mamamii rahlo brezveze (tudi meni bi se zdelo). Vem, da Mamamia radodarno deli z nami svoje znanje in izkušnje, samo prav je pa, da se vsak kiti s svojim perjem.

Ste že slišali za avtorske pravice?

In tudi Katka Lopatka ima veliko svojega "perja", s katerim se lahko kiti.

Verjamem, da ob vsem tem ne gre za nobeno žlehtnobo, ampak za nepazljivost.

Zdelo se mi je pa prav, da to napišem.

 

 

jasna

zvezdica55  

član od: 8.8.2006

sporočila: 555

30. dec 2008 14:05

Kaj pa čisto enostavni obloženi kruhki: z zaseko, s kislim zeljem in bučnim oljem (kako to paše), s kajmakom, liptavejem, mesno pašteto ali zelenjavnim namazom (sesekljana francoska solata). Vse na črnem ali rženem kruhu, okrašeno po želji, s kislo kumarico ali papriko, majonezo, kečapom, dodan košček klobasice ali masla. Enostavno in hitro pripravljeno ter odlično za pojest. Lahko je vse ocvrto, čeprav se vsakodnevno izogibamo tej hrani. Gobice, sir, cvetača, jajčevec, por, hrenovke, piščančja prsa. Napravijo se grižljaji, ki se jih spanira in je z zobotrebci in pomaka v tatarsko omako. Ali obloženi toasti ali rezine francoske štruce. Mi vzamemo sesekljano šunko, nariban sir, smetano, jajce,sol, poper, peteršilj. S tem obložimo kruhke in zložimo na pekač, ko pridejo gostje, damo v pečico pod žar in v desetih minutah je že vse pripravljeno.Toaste dvakrat prerežemo, da je lažje jesti. zvezdica55

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

30. dec 2008 14:44

jasna1, ne gre za katko lopatko. Ona ve, da je seznam nastal pri meni. In ker je tudi ona polna idej, sem se dodala na seznam, komu naj pošlje, da dopolnim svojega.

Sama sem namreč po e-mailu, v minulih nekaj mesecih,  dobila ta moj seznam od štirih, petih različnih pošiljateljic, nekatere nimajo nikakršne povezave s Kulslo, ampak so ga dobile podobno, kot sem jaz dobivala sezname sladic (pa ne s kulslo), toprej iz neznanega izvora.  In ko sem jaz še na forumu prebrala, da nekateri iščejo ideje za kaj takšnega, sem ga pač prilepila kar pod novo rubriko, pa komur ljubo, naj si ga sprinta, kdor ga ne potrebuje, naj ga spregleda.

Poleg tega sem ga preko zasebne pošte pošiljala različnim članicam Kulslo vse od časa, kar je nastal, in očitno kar veselo korži naokoli.

 

Meni je namreč jasno, da je z avtorskimi pravicami na netu križ. Ko enkrat nekaj prilepiš na net, je to last vseh. Pa saj tudi sama nimam nobenih pravih avtorskih pravic glede seznama, ker je dobršen del idej napaberkovan iz različnih virov, kar sem tudi zapisala. Jaz sem samo sestavila seznam vsega, kar smo že pripravljali, vmes je tudi nekaj res samo mojih receptov (ki so tudi v bazi). Nergati, če se pri prepošiljanju izgubi ime tistega, ki je začel, pa nima smisla. Izhajam iz tega, da nihče nima slabih namenov.

 

Pozdrav torej, Mamamia

 

 

 

 

mamamia

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. dec 2008 18:33

No, tole mi ni šlo skupaj, ker vem, da je Katka Lopatka tudi carica...

A zdaj vidite, da bi nam prav prišla stalna rubrika? Če bi bilo vsem na očeh, bi lahko marsikdo dodal kakšno lastno idejo in bi prišli res do fantastičnega rezultata.

Mamamiino izhodišče, pa Katka doda svoje, pa Veri, če jo bo pot kaj okoli zanesla, pa še katera... pa bi počasi dobili fajl, prevelik za pošiljanje po mejlu

Tako moramo pa "fehtat"... daj še meni pošlji, prosim...

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti