Gratinirana koruza

londonska rezina  

član od: 1.6.2006

sporočila: 312

tema odprta - 18. dec 2008 19:14 | ogledi: 7.101 | odgovori: 3

Rada bi doma pripravila koruzo v zrnju, ki jo imajo v mehiški restavraciji. Mislim, da je gratinirana. Bi mi lahko kdo pomagal z nasvetom? Hvala!

londonska rezina

Tadeja L  

član od: 7.1.2003

sporočila: 197

29. maj 2009 18:20

Morda letos kdo že ve svetovati ali priporoča recept ... Tudi jaz bi jo jutri pripravila za prilogo.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

31. maj 2009 13:32

Žal nisem bila v mehiški restavraciji že zelo dolgo in tega tudi prej tam nisem jedla, zato ne vem, če bo tole kaj koristilo, ampak poizkusit ni greh: če je gratinirana, je verjetno najprej blanširana (na hitro pokuhana- zmrznjena koruza je to že, se mi zdi) in potem popečena v pečici, navadno je čez nariban sir. Lahko pa je gratinirana zelenjava tudi zmešana z bešamelom (omakica iz masla, moke in mleka, navadno začinjena s soljo, poprom in muškatnim oreškom). Lahko pa tudi vbešamel umešaš sir, samo malo manj potem soli) in če želiš, lahko spet čez naribaš še sir, tako delam to jaz, ker smo pač precej ubrisani na sir. Najboljše se obnese grojer, vsaj za najine pojme, ker je tak precej močen sir, lešnikast. Lahko pa narediš seveda s katerimkoli sirom (ali pogledaš, katerega uporabljajo največ v Mehiki, gotovo precej tudi cheddar). Poizkusi malo opisat jed, pa bomo lažje kaj svetovali.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti