Mušice v lončnicah sobnih rastlin

toppy  

član od: 10.12.2007

sporočila: 282

tema odprta - 14. dec 2008 14:58 | ogledi: 9.517 | odgovori: 1

Pozdravljeni.Meni so se v lončnicah utaborile mušice,in imam občutek,da jim je prav luštno tam notri.Mene pa moti to da,so naselile tudi druge prostore stanovanja.S čim jih lahko vržem ven iz lončnic,ker se bojim,da bodo moje rožče hin zaradi njih.S čim jih lahko zatrem razen s tem,da jih dnevno lepim na rumene lepilne ploščice.Prosim za nasvet.

lp

toppy

sara_k  

član od: 21.4.2008

sporočila: 117

14. dec 2008 15:41

toppy,jaz sem imela podobne težave z rožami.Sem pozneje ugotovila,da so bile v zemlji,za rože.Zato,ker so se pojavile kasneje na rožah,ki sem jim zemljo samo dodala.Kupila sem prah,terminator,s katerega posuješ po vrhu zemlje in z zalivanjem spraviš v notranjost.Ni pomagalo kaj dosti,malce ja,ne pa kaj dosti.Pozneje sem kupila škropivo,ki si ga mešaš v šprico,pa mi je trgovka v zadrugi povedala,da je to nadlogo težko odpravit.Se je izkazalo,da res.Večino lončnic sem morala pometati v smeti.Žal mi je,da sem predolgo odlašala in škodila še zdravim rastlinam. V glavnem,v zadrugah ti bodo svetovali in prodali,odpravila jih boš pa težko.Ti pa želim uspeha pri zatiranju. sara_k

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti