Še ena nekulinarična tema- mamice na pomoč!

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

tema odprta - 14. dec 2008 11:31 | ogledi: 3.147 | odgovori: 4

Prijateljica rodi čez par dni in radi bi ji podarili nekaj uporabnega. Pa sem razmišljala o banjici za kopanje- tega še nima. Med brskanjem po netu sem zasledila Tummy Tob (nekaj takega), zdaj me pa zanima, če je to uporabna stvar, da se ji ne bo valjalo in prašilo nekje v kotu? Če imaš to stvar, ali potrebuješ še banjico, ali to zadošča? Banjica se dobi tudi z nogicami, kajne? Kako to zgleda, se zloži?

Kako se vam zdi kot darilo za novorojenčka? Bi pa poleg kupili še podstavek za to reč, brisačko, pa tisto z kapuco, kakšno milo, mleko (oz. kar pač rabijo, ne vem, ker nimam izkušenj).

katti

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

14. dec 2008 12:14

Sami ga nismo imeli, brat pa je tummytub uporabljal in sta bila oba novorojenčka navdušena nad njim. Poleg so imeli še banjico. Povedal je, da je trajalo nekaj časa, da so se navadili na kopanje v tummytubu - starši, ne dojenček. Ko je malček v njem, pač težko prideš do vseh delov njegovega telesa, da bi ga pošteno umil - zato so imeli banjico za umivanje, tummytub pa za crkljanje, ker dojenčki v vodi navadno uživajo in se dobro počutijo. Kot darilo se mi zdi popolnoma v redu, lahko ga res napolnite s kozmetiko za kopanje, o tem je dosti napisanega na forumu.

 

 

tulka

ines  

član od: 30.11.2004

sporočila: 91

14. dec 2008 12:18

Ena moja znanka je imela oboje - banjico in vedrce in je bila nad vedrom navdušena, ker da je za začetek v njem dosti lažje kopati novorojenčka. Je pa pri nas tako, da patronažne niso nič kaj vesele, če jim daš to vedrce, ko te pridejo učit kopat novorojenčka in pad kaka pripomba v smislu ... kaj je zdaj ta čeber, kupite banjico... in to mi je povedala taista mamica. Kot darilo se mi zdi, da podstavka ne bi kupovala (jaz sem imela banjico, za katero so prodajali tudi podstavek, a sem otročička najprej kopala na eni nižji mizici, nato, ko je začel špricati naokrog pa v banjici v naši kadi), bi pa kupila brisačo - jasno, s kapuco na vogalu, pa krpico in kako milo in mleko/olje za po kopanju ali kremo za ritko (rečejo ji tudi hladilna krema za ritko) ali kako milo za temenca. Se mi zdi, da bo vse prišlo prav. ines

dzeljan  

član od: 4.1.2004

sporočila: 79

14. dec 2008 12:53

mi smo dobili to vedro, samo punčki ni bilo ok, je bila pa res takrtat stara že dve meseca... pa še zelo velik novorojenček je bila že od štarta, tko da je nismo glih komot notr spravili. podstavek se dobi tak 30 cm visok, in je verjetno ok, obstaja pa tudi višji podstavek (tak kot za banjico), samo po moje ni praktičen, ker rabiš otroka iz višine dajat v čebriček.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti