Ko leti perje...

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

15. dec 2008 13:23

ribaracarak je napisal/a:

Jaz pa vsega skupaj sploh ne jemljem tako - saj življenje ni samo črno belo in v resničnem svetu se tudi ne srečujemo samo z ljudmi, ki bi nam v vsem pritrjevali in včasih smo malce razoračarni nad tistimi, od katerih smo pričakovali kaj ful vzpodbudnega, pa nam tega niso "privoščili" in potem ugotovimo, da so nam med vrsticami pravzaprav povedali vse.

 

rrr

Pa jaz tudi tako jemljem vse komentarje (čeprav eni znajo res zbosti, je zraven še toliko več takih, ki ti polepšajo dan. In zaradi takih se splača ostati).

Atina

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

15. dec 2008 13:47

Atina je napisal/a:

ribaracarak je napisal/a:

Jaz pa vsega skupaj sploh ne jemljem tako - saj življenje ni samo črno belo in v resničnem svetu se tudi ne srečujemo samo z ljudmi, ki bi nam v vsem pritrjevali in včasih smo malce razoračarni nad tistimi, od katerih smo pričakovali kaj ful vzpodbudnega, pa nam tega niso "privoščili" in potem ugotovimo, da so nam med vrsticami pravzaprav povedali vse.

 

rrr

Pa jaz tudi tako jemljem vse komentarje (čeprav eni znajo res zbosti, je zraven še toliko več takih, ki ti polepšajo dan. In zaradi takih se splača ostati).

Atina
tako je Atina petardica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

18. dec 2008 1:20

Hehe, no, to je pa lepo slišat, da me kdo pogreša! Madona, koliko ZSjev! Sem tudi mail bolj redko gledala, pa se je kar nabralo... vendi, tega ne beri, ker bo o moji nosečnosti, ok?: Ne, na srečo še ne zibamo, čeprav je bilo že 2x čisto preblizu... Ampak rok imam šele 17.1., tako da res še ne bi šla rodit! pa sploh se pred 1.1. ne pogovarjam, ker nočem, da gre revica 1 leto prej v šolo, če se rodi dec.! pa še drugi problemi so pri nedonošenčkih... Res pa je, da se mi enostavno ni več dalo kregat. Kulinariko sem imela za zabavo in ko me je nehala zabavat, sem jo izključila... Mogoče je tudi res, da otroci tu nimajo kaj počet, ampak meni se pa tudi ne da skoz samocenzure delat - pač grem tja, kjer se pogovarjajo (tudi) o otrocih (ne smem napisat, kam, da ne bo reklame, hehe;). Na splošno sem sicer borka, ampak trenutno pa šparam energijo za boje izven kulinarike in sem dala vse, kar je bilo bolj neg. kot poz. stran. In kulinarika je s svojim kreganjem in teženjem padla v ta koš... Saj vas dosti fajnih pogrešam, samo se mi res ni več dalo kregat, niti brat kreganja... Se staram, hehe;) In ker imam to za zabavo, sem nehala, ko me je nehalo zabavat... ko se nobena tema ni več vrtela okoli hrane, ampak takoj o recimo seksu (pa mam rada seks, da smo si na jasnem, samo če nekdo sprašuje o malicah, daj za božjo voljo mu povej o malicah... no, tista tema takrat je bila nekak pika na i... ko sem videla, da gre pač vse skup nekam..., pa da se lahko jezim in probam plavat proti toku ali pa pustim vse skup... Na splošno bi sicer šla plavat, ker rada plavam, ampak zdaj pa nisem rabila kakega teženja v življenju, ker sem mela/imam pač trenutno dovolj drugih problemov). Pa tudi nisem bila več prepričana, če mogoče res preveč ne težim z otroki in nosečnostjo, ker je to le kulinarični forum in mogoče gre to res vsem na jetra, pa mi pač ne rečejo in povesta pač samo vendy in mamamia (čeprav imata tudi oni dve svoje omiljene teme, ki se pojavljajov njunih odgovorih ne glede na naslov teme...) Mogoče bi morala dat temo, ala anketo, ali preveč težim s tem ali ne - to sem mela najprej idejo, potem pa se mi ni dalo s tem zafrkavat in sem šla delat kaj bolj luštnega kot se kregat z virtualnimi ljudmi;) Sem v bistvu sama sebe presenetila... Zdaj pa spet ne vem, ko vas je kar nekaj napisalo ZSje, da me pogrešate;) naj odprem anketo? PS: Aja, tole tudi nima veze s temo in zaradi mene komot kdo zbriše. to je odgovor na vprašanja, ki so mi jih punce poslale po ZSju in po mailu (evo, če se bo kdo jezil, kdo me je sem poklical, spravite se na katko lopatko, ona mi je na mail pisala, da sem sploh šla pogledat kulinariko, nakar vidim še kup ZSjev raznih avtoric...) Jernej je že večkrat lepo povedal, da če komu kaj ne paše, naj pač gre in ne teži tukaj, kaj mu ni všeč, zato tega nikoli nisem hotela in se nisem pritoževala - pač ko mi ni več bilo, sem šla, točno tako, kot bi si administratorji želeli.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

18. dec 2008 1:33

Aja, seveda pa to ne pomeni, da zdaj ne kuham ali ne pečem več. Samo da tega ne ve vesoljna kulinarika, veselje do kuhanja namreč ni izključno povezano z veseljem do prerekanja/debatiranja...

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

18. dec 2008 4:11

Bom napisala kar pod Verim post (hkrati ji zelim ji vse najboljse za njenega novega clana ),ker je nekaj stavkov,ki so mi blizu, pa jih morda malo prepisem: na Kulinariki sem priblizno leto in pol, kar nekaj postov sem napisala, po naravi sem zgovorna, pa doma sem,mi ni treba biti v sluzbi, tako da zaradi casa,ki sem ga porabila s pisanjem odgovorov ni bil na skodi delodajalec( pomislim, da ima kdo ki na dolgo in siroko pise, - najverjetnejo med delovnim casom-,nadpovprecno dobro placo in vendar se niti malo ne sramuje deliti nasvetov v temi,kako preziveti druzino s 500 evri na mesec) Ljudje sprasujejo kaj pripraviti za zajtrk, pa se sprevrze v petelinji, sprasujejo o cem drugem, pa morajo poslusati o pomebnosti zapeljevanja,pa stimulativne nasvete v tej smeri....Kot je zgoraj napisala Veri: ce nekdo sprasuje po malici, mu za bozjo voljo odgovorite o malici in ne o cem drugem.Nisem nic novega povedala, niti to ne moti samo mene,vsaj ene par jih je to omenilo v teh dneh.Pa ne bo pomagalo-kar si dovolijo samozvani " bogovi", ni dovoljeno navadnim ljudem! Dan za dnem, vedno eno in isto in vedno eni in isti. Ne hvala, to ni zame! Pa tisto ze nevem kolikokrat napisano, preverjeno in vsem jasno sprenevedanje, da na Kulinariki ni" klanov", da smo vsi enaki..ah dajte no! Pod kakim receptom gora nepreverjenih pohval, ocen, brihtnih komentarjev v stilu: to bom morala sprobat...oh in sploh.. in je ze v belezkii,bla bla ..., krasen,enkraten recept!!! in po drugi strani odlicni recepti,neopazni- niti enega komentarja. Profesionistke bi morala opaziti razliko, ze iz vljudnosti do novega clana tudi kaj spodbudnega napisati pa nic. Ce ni nic, je dostikrat celo sreca.Velikokrat servirajo tak komentar,da te dobesedno " zabrise" s Kulinarike! Polena( okrasena s pentljo in zavite v celofan) pod noge tistim ki so postale priljubljene zato ker so prijazne in sposobne-pa boste spet rekle da ni res , verjetno sem tako butasta, da narobe razumem ....no ja. Pa se in se. Torej, da zakljucim: sem se iz tistih casov ko so nas v soli se ucili manir,doma pa( vsaj osnovne )kulture. No in ko se nekdo nekje ne pocuti vec dobro, je bolje, da se poslovi, ker mi je kljub krizi srednjih let ostalo se toliko zdrave pameti, da znam reci: Basta!!! Recepte bom sicer se brala, morda bom tudi prispevala kako slikco(Anamariji 1 prav gotovo),kak komentar,napisala kako sporocilce na ZS ene par prijaznim clanicam,kaj vec pa verjetno ne. Zelim vam lepe mirne praznike in zacnite novo leto s cimvec "perja v kurniku"... P.s.Perje je sploh zelo koristna stvar, ce ne greje kure same ,(po)greje pa druge... in srecno! lp

minutka  

član od: 15.5.2008

sporočila: 128

18. dec 2008 7:14

Veridobrodošla nazaj, me veseli, da je s tabo vse ok in da se jeodločila še malo počakat. minutka

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

18. dec 2008 7:45

Veri");"> zlata si, le malo takih! Jaz že vem! In lučka 52, kot da berem sebe (žal).

Še nekaj za vse tiste, saj veste ... :

" Naj sreča ne premami te v prevzetnost

in nesreča ne poniža v sužnja.

ostani to kar si;

kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz"

( Evripid-fragiment)

Hvala za vse, kar ste doprinesli v moje življenje");">

kobra 1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

18. dec 2008 7:50

Veri, welcome back, tudi mene veseli, da je stabo vse v redu, prosim, oglasi se kaj, jaz te res ne bom čakal, da se oglasiš okrog polnoči ali pozneje, bom pa prebral drug dan takoj zjutraj.

Glede kreganja: to lahko seveda spustiš in prepustiš tistim ki se radi krega(jo/mo), glede žalitev, jaz sem ti se pripravljen zmeraj opravičit v imenu tistih, ki žalijo ( saj ne vedo kaj delajo ).

ežoj

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

18. dec 2008 8:05

kobra 1 je napisal/a:

Veri zlata si, le malo takih! Jaz že vem! In lučka 52, kot da berem sebe (žal).

Še nekaj za vse tiste, saj veste ... :

" Naj sreča ne premami te v prevzetnost

in nesreča ne poniža v sužnja.

ostani to kar si;

kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz"

( Evripid-fragiment)

Hvala za vse, kar ste doprinesli v moje življenje

kobra 1

 

Zelo lepo napisano!

Tudi pod lucko52 se podpišem.

Ežoj je itak car.

Veri - drži se!

jasna

Sporočilo je spremenil(a) jasna1 dne 18. dec 2008 08:07:12

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

18. dec 2008 8:10

Po daljšem času lepo pozdravljeni! Malce sem oklevala, toda vseeno bom napisala nekaj vrstic, čeprav bom mogoče tudi jaz napisala kakšno stvar, ki je že bila večkrat omenjena. Kulinarično Slovenijo spremljam že več let, včlanila sem se pa šele lani, ko smo kupili nov računalnik ter dobili tudi hitrejšo povezavo, ki mi je omogočala boljši ogled te strani (prej mi je strani na Kulinariki nalagalo tudi več po minut!). Od svoje včlanitve naprej sem bila na Kulinariki praktično vsak dan, tako sem začela podrobneje spoznavati tudi člane (ob včlanitvi se mi namreč sanjalo ni, kdo je kdo). Toda bolj ko sem začela spremljati prispevke članov (recepte in poste na forumu), me je začela motiti neenakopravnost. Naj si to priznamo ali ne, toda na tem forumu obstaja elita in vsi vemo, kdo je del te elite. Elita lahko piše vse, drugi člani pač ne. Elitni člani se hvalijo, branijo, zagovarjajo med sabo. Bog ne daj, da bi kakšen član, ki ni tako znan, dregnil v elito ali pa napisal nekaj, kar ni ravno pohvala, pa čeprav bi samo hotel izraziti svoje mnenje. Takoj bo označen za negativca, šimfarja, težaka, provokatorja... Enkrat sem si ogledala slike v vaših albumih, zato vem, da se nekateri tudi osebno poznate med sabo. Zavedam se, da je zato včasih zelo težko biti objektiven, ampak malce več objektivnosti pa bi pričakovala od moderatorke. Ravno te dni sta odprti dve temi, v katerih razpravljate o dveh članih. Priznam, da mene Wran51 s svojimi posti sploh ne moti, nekateri se mi zdijo celo duhoviti, večkrat se mu tudi nasmejim, toda nekatere fine gospe pa imajo dosti povedati in tudi moderatorka je že v preteklosti pogosto povzdignila glas nad njim. Po drugi strani pa lahko iz teme v teme beremo nesramnosti in žaljivke Vendeline jr., takrat pa moderatorka reče, da naj uporabimo filter ali pa preskočimo njene poste, če nas motijo. To ravno ne diši po neki objektivnosti. Poleg tega pa še mislim, da bi se morale ustaviti vse debate, ki so skrenile s teme. Zadnje čase opažam, da vsaka tema zaide v neke seksualne sfere. Nekdo vpraša, kakšne obroke naj uživa, potem pa se vse skupaj sprevrže v teorije o njegovi seksualni zavoženosti. Mogoče so mi bile kakšne japonske kroglice prvič še smešne in so celo sodile v kontekst, drugič so bile smešne malo manj, sedaj pa so verjetno že marsikomu postale zoprne... Vsakega heca je pač enkrat konec. Priznam, da sem se na tem portalu ogromno naučila; prej se mi namreč sploh sanjalo ni, da sploh obstajajo npr. ticino masa, instantni puding, grški jogurt, pa še kaj bi se našlo, skratka stvari, ki so mi danes same po sebi jasne. Našla sem ogromno dobrih receptov, hitro dobila odgovore, če me je kaj zanimalo... Na tem forumu je na tisoče pozitivnih stvari, pa le nekaj negativnih. Žal pa je tako, da lahko nekaj teh negativnih malenkosti popolnoma povozi vse pozitivno. V preteklosti ste me že večkrat pošiljali drugam, na druge forume, pa sem šla. Tega verjetno nihče ni opazil, toda že nekaj mesecev se ne oglašam več. Ravno včeraj sem se včlanila ne nek drug kulinarični forum, čeprav mislim, da Kulinariki ne seže niti do kolen, ampak... KulSlo ne bom zapustila, čeprav sem se že enkrat v preteklosti poslovila in prišla nazaj, brala bom recepte, komu odgovorila na ZS, če bo rabil pomoč, več pa verjetno ne. Lepo se imejte! Črna mambica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti