Funkcije mikrovalovke

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. dec 2008 22:57

Sem tik pred naročilom, pa imam še eno vprašanje: ali je v mikrovalovki, na vroči zrak, mogoče speči kak kos mesa npr. za eno osebo, ker pečica za tak košček preveč pokuri ?

F r i n a

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. dec 2008 5:34

Ja  Frina, je, vendar nisem prepričan, da bo mikrovalovna pečica ( na funkciji topli zrak ), porabila kaj manj elektrike. Pa, naj mi bo dovoljen nasvet: kupi najbolj poceni mikrovalovno ( če imaš vso kuhinjsko opremo ), ker je itak ne boš nič uporabljala, še za odtajevanje mi pride prav enkrat na let. En čas nisem imel štedilnika in sem v mikrovalovni pekel vse ( torte, piščance.......... ). Jaz živim sam in imam enak problem kot ti: kako si speči majhen kos mesa. To rešujem tako, da pečem v mini pečici iz hoferja.

ežoj

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

9. dec 2008 7:22

Frina,

če ti bo kaj v pomoč - jaz pečem v MV po 4 piščančja bedrca, ribe, krvavice...pa še se bi našlo. Pri piščancu mi je všeč, ker se ne more zgoditi, da pri kosti ne bi bil pečen. Vedno pečem v njej krompirček (zamrznjen), za tri porcije porabim žlico olja, kdor ni videl, kje se je spekel, ne more verjeti.

Imam Whirpoolovo, s funkcijo crisp in tistim krožnikom, enako, kot je bila v akciji v Mercatorju. Zraven se je dobila knjižica z recepti. Res sem bila pred nakupom v veliki dilemi, podobno kot ti, potem pa sem slučajno v Merkurju naletela na predstavitev, ki me je prepričala. Takrat so v njej pekli pečenko.

Kar se energije tiče, je sigurno prednost v tem, da je ni treba predhodno ogrevati, nisem pa preverjala, kakšna je poraba ob delovanju v primerjavi s klasično.

Mislim, da ima Valči enako. Jaz imam mojo že kake 4 leta in je ne dam oz zamenjam za drugačno.

 

lp, Robida

robida

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

9. dec 2008 9:35

Ja, Robida jaz imam enako in je res super. lp valči

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti