Ali dati klošarju evro-zanimiv prispevek dr.mira cerarja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. jan 2013 18:43

666 je napisal/a:

 

Da zagovarjaš nemogočo družbeno ureditev, tako ali tako vemo,  ...........................................................

 ....................................................

....................................................


Uf, uf, to pa si ti mene z nekom zamenjal. Se ne spomnem, da bi kdaj zagovarjal kakršnokoli družbeno ureditev ...................... čeprav, če mal razmislim, bom začel zagovarjat suženjstvo, kajti dober gospodar, mora skrbet za svoje sužnje, morajo imet hrano, obleko........... dober kapitalist mora plačat ( pri nam mu še tega ne treba ) " tržno določeno ceno dela " in več nima nič s sužnjem, pardon, delavcem, da delavec od " tržno določene " mezde ne more živet, pa ni njegov problem.

ežoj

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

22. jan 2013 21:30

Ves moj ostali zapis si pa raje preskočil?

Vzemimo svež primer. Danes na 24ur slišim, da nek delavec verjetno nikoli ne bo videl 26.000 €, kolikor mu dolguje firma.

26.000 ?!??!?!?! Kdo je tu nor? Kaj, vraga, se je temu "ubogemu, opeharjenemu delavcu" motalo po glavi, ko je več let delal zastonj? Ne zagovarjam "pokvarjenih kapitalistov", ampak "butastih sužnjev" pa tudi ne morem, pa naj se mi smilijo ali ne.

Tudi morebiten argument, da so vsi "kapitalisti" (že sama uporaba te besede te profilira, tovariš ežoj ) po definiciji pokvarjeni, delavci pa ne vsi neumni, je neuporabno pavšalen, enostranski in nekonstruktiven.

Sporočilo je spremenil(a) 666 dne 22. 2013 21:31

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

22. jan 2013 21:34

Ker tole postaja poltično obarvana debata, vaju prosim, da se preselita na ZS, ker smo zmenjeni, da tu ne politiziramo.

Hvala.

kuharprimoz  

član od: 5.5.2010

sporočila: 18

22. jan 2013 21:49

Jaz pa vedno dam € tistim klasicnim starejsim klosarjem. Recimo jim stara garda. So v letih, dela niti v sanjah ne morejo dobiti in nekako se ti kar zasmilijo. Imajo zalostne zivljenjske zgodbe, ki se lahko zgodijo skoraj vsakemo izmed nas, ker zivljenje ubira skrivnostna pota. Mlajsi, drogeraski generaciji brezdelnezev pa nikoli. kuharprimoz

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. jan 2013 21:52

Ah, moderator drugi, kje je še politika, mi smo šele pri politični ekonomiji in sociologiji, ki so ( takorekoč ) znanstvene vede. Od tu do Janše in Jankoviča ( da drugih ne omenjam ) je še velik ( takorekoč je zaradi moje naravaslovne provinience, če bi " moji " zvedli da sociologijo in pol.ekonomijo imam za znanost, bi se me odrekli ).

ežoj

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

22. jan 2013 21:53

U, u, strinjam se z ežojem

Pa s kuharprimozem tudi.

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

23. jan 2013 8:15

kuharprimoz je napisal/a:
Jaz pa vedno dam € tistim klasicnim starejsim klosarjem. Recimo jim stara garda. So v letih, dela niti v sanjah ne morejo dobiti in nekako se ti kar zasmilijo. Imajo zalostne zivljenjske zgodbe, ki se lahko zgodijo skoraj vsakemo izmed nas, ker zivljenje ubira skrivnostna pota. Mlajsi, drogeraski generaciji brezdelnezev pa nikoli.

kuharprimoz

 

Saj te po eni strani razumem, čeprav je tvoje gledanje enostransko: niso vsi tisti iz stare garde bolj upravičeni do pomoči, ker ne morej dobiti dela. Danes kdorkoli težko dobi delo. Nisem ne pijanec, ne narkoman in ne klošar, sem univerzitetno izobražena, marljiva in relativno mlada, pa ne dobim službe. In kdo pravi, da tisti iz stare garde nekoč niso pripadali po tvoje t.i. "mlajši, drogeraški generaciji brezdelnežev?" Kar se mene tiče je tudi alkohol droga. In to trda.

JJ

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

24. jan 2013 13:55

Izjava tedna:

Ne sramujem se svoje revščine. Do nje sem prišel s poštenim delom!

Kotarca

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

24. jan 2013 15:04

666 je napisal/a:

ežoj je napisal/a:

Devanje denarja ( ali karkoli ) za RK in Karitas je moralno sporno: država mora poskrbet za vse svoje državljane, da imajo lahko človeka dostojno življenje, kar fehtanje rdečega križa in karitasa za preživetje nikakor ni. Pomaganje prek humanitarnih organizacije je dobesedno devanje denarja tajkunom, ki so največ pokradli. Treba bi bilo ukinit RK in Karitas, ker to uničuje človeško dostojanstvo, nacionalizirat pokradeno, zapret lopove........... ah, to je pa že druga tema.

Da zagovarjaš nemogočo družbeno ureditev, tako ali tako vemo, sem pa dopolnil tisti tvoj stavek, za kaj točno mora država skrbeti.

O uničevanju dostavjanstva: RKC je tista ustanova, ki to počne... RK in Karitas pa do neke mere omogočata golo preživetje ljudem, ki o dostojanstvu lahko le sanjajo.

Edina stvar, ki lahko reši našo družbo, ni "zapret lopove" - to pride potem. Prvo in osnovno, kar moramo narediti, je zapreti "lopova v sebi" - nič več prečkanje ceste, kjer ni prehoda, parkiranja, kjer ni označeno, nabavljanja televizorjev "prek firme", neizdajanja računov, pranja denarja prek študentskih servisov ipd.

Krademo sami sebi - in drug drugemu. Vsi.



 

666, vidim, da si že institucionaliziran. Če ne veš, kaj mislim s tem, si poglej Kaznilnico odrešitve. Poleg tega ti predlagam tudi branje. Preberi si mišljenje Branka Gradišnika o prečkanju ceste, kjer ni prehoda ali v rdečo luč v torkovi Oni (vsaj mislim, da v Oni). Je zanimivo.

Če govorimo strogo teoretično, pa se z napisanim seveda strinjam. Teorija je pa .....

 

sonci

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti