Grisini

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

tema odprta - 21. feb 2003 13:14 | ogledi: 2.535 | odgovori: 1

Danes bom dobila obiske in bi jih rada postregla s kakim prigrizkom. V mislih sem imela grisine in seveda še kaj za zraven.

Ali ima kdo kak recept za domače grisine?

Hvala! Vsem želim krasen vikend!

TanjaG.

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

24. feb 2003 7:58

Sama jih sicer nisem pekla, imam pa recepte, pobrane s forumov in drugod. Splošno je tako, da zamesiš testo za "navaden" kruh, z iskalnikom jih lahko najdeš, kolikor hočeš: "Zamesite osnovno testo in ga vzhajajte. Testo razdelite na več manjših kroglic in jih s prsti zvaljajte v približno 10 cm dolge paličice s premerom 1 cm. Namažite jih s stopljenim maslom in povaljajte v sezamovih semenih. Pekač pokrijte s peki papirjem, paličice položite nanj, med njimi naj bo najmanj 3 cm prostora. Pecite 10 minut pri 180 °C." In še Kuminove palčke:  1,5 dl mlačne vode  ½ žličke suhega kvasa  ščepec sladkorja  22 dag moke  ½ žličke soli  2 žlički kumine Umesimo testo, ki mora biti mehko. Testo razdelimo na 20 kosov in vsakega z rokami razvaljamo v 30 cm dolgo palčko. Palčke položimo na pomaščen pekač. Pečemo jih toliko časa, da zlato porjavijo.Ohladimo jih na pekaču.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti