V kaj se zavije suši?

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

tema odprta - 1. dec 2008 16:39 | ogledi: 4.566 | odgovori: 7

Rada bi naredila en tak sendvič suši za otroško zabavo. Kot ene roladice, v katere bi zavila kumarico ali papriko, pa mal solate in sir ter šunko (kot primer). Pa se mi je zdelo, kako lepi "sušiji" bi to lahko bili, ampak ne vem kaj je tista reč (kakor folija), v katero se suši zavije in tako lepo drži kvadratke skupaj. Ker sušija še nisem jedla, niti ne vem, če je ta okus nevtralen. Ali bi se našla kakšna alternativa?

Po moje bi bili zelo lepi in nenavadni, kaj se vam zdi?

alibaba

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. dec 2008 17:12

Sushi je zavit v obdelane morske alge, ki so sicer dokaj nevtralnega okusa.  Ne vem, če bi to skupaj držalo posamezne sestavine, saj alge za sushi ovijajo posebej pripravljen riž in je ta tako zelo kompakten, da ne zleti narazen pri rezanju (in lepo obdrži tudi tisto, kar je v riž zavito). Vlaga od riža tudi zmehča alge, da se lahko jedo, sicer so suhe in jih ne moreš gristi, tako da po moje za to tvojo varianto odpadejo. Lahko pa sestavine zaviješ v te alge, da je videti kot škrnicelj, pa otroci jedo samo vsebino, alg pa ne. Ne vem, ali so te alge primerne za majhne otroke.

 

Lahko pa papriko - kos zelene in kos rdeče - in sira zaviješ v rezino šunke in prevežeš z nitko iz drobnjaka, pa imaš luštkano rolico.

 

Mamamia

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

1. dec 2008 17:47

po mojm že otroc ne bojo hotli jest teh alg. ideja od mamamije mi je bolša. lahk pa poskusiš nafilat tud francosko štruco pa jo prerezat. so recepti na kulinariki. al pa... enkrat sm vidla da je nekdo v role toasta zavijal nadev. al pa pripraviš mini pice zvitega listnatega testa. (preden zviješ, namažeš s kečapom, dodaš sir pa salame, pol pa režeš na kolobarje in pečeš) bannanna

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. dec 2008 19:06

alibaba, kot so prej že povedale, tiste alge ( reče jim se nori ), ti ne bojo dobre, po moje lahko ponarediš s zeljem, morda rdečim, prej mal v okisanem ( morda z limono ) kropu omehčanem. Sicer lahko res ponarediš suši ( v sušiju je v alge zavit riž, v sredini je riba ): skuhaj kratkozrni riž, da bo rahlo pocast in notr namesto ribe daj hrenovke ali šunko.

ežoj

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

2. dec 2008 9:07

Zgleda, da res ne bo nič. Se mi je kar zdelo, da so neke alge. Zelje se mi zdi malo poretrdo, pa predebelo. Sem pa red imela v mislih nekaj podobnega kot rolce z linka, samo da bi bili poleg okroglih še kvadratki. No ja, se bom že kaj spomnila. Bom še kruhke z modelčki za piškote narezala, da bo bolj pestro. alibaba

Pokraculja  

član od: 13.8.2008

sporočila: 74

2. dec 2008 13:40

Kaj pa palačinke - take zelooo tanke? ali pa " štrudl" s šunko ali hrenovkami... Pokraculja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti