Nasilje v šoli

korosica  

član od: 21.9.2007

sporočila: 170

22. nov 2008 9:30

barbyslo, popolnoma se strinjam s tabo, pozdrav korosica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

22. nov 2008 10:04

barbyslo je napisal/a:
Zakaj sistem dopušča da imamo v razredih 32 otrok? barbyslo

 

Mislim, da je takšen normativ v srednjih šolah, v OŠ je normativ 28 učencev, pri 29. se razred že deli na dva razreda. Vendar zadnja leta je veliko razredov s po 27., 28. učenci, ker je tako malo otrok. (sliši se kot nesmisel, vendar ni - včasih je bilo npr. v prvi razred vpisanih 44 otrok, pa so jih razdelili v dva razreda po 22. Če pa je vpisanih samo 28 otrok, jih seveda vseh 28 stlačijo v en sam razred. )

Problem nastane, ker je čedalje več otrok s posebnimi potrebami. Ti imajo namreč posebne prilagoditve, npr., učitelj mora slediti, kako otrok snov zapiše, ali je napisal vse, ali je narisal tako, kot je prav, ali posluša, pozoren mora biti na to, da ga takoj, ko otrok "odtava" z mislimi kdove kam, opozori, naj posluša, itd. Če imaš takih otrok v razredu 5-6, poleg tega pa še 22 takih, ki take pomoči sicer ne potrebujejo, pač pa so prav tako upravičeni do normalnega pouka in pozornosti učitelja, se lahko med uro raztrgaš, pa ne boš zadovoljil vseh zahtev, ki jih pred učitelje postavlja ministrstvo.

Bi bilo fino, če se ne bi spreminjale samo zahteve po novih oblikah pouka in poučevanja, pač pa tudi normativi, ki veljajo za število otrok v razredu!

LP

cervus

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

22. nov 2008 12:26

elaphus je napisal/a:

Bi bilo fino, če se ne bi spreminjale samo zahteve po novih oblikah pouka in poučevanja, pač pa tudi normativi, ki veljajo za število otrok v razredu!

LP

cervus [kaca]
Se zelo strinjam! mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti