Marelični cmoki-zamrznjene marelice ali iz kompota

sensia  

član od: 17.4.2009

sporočila: 98

26. jul 2010 15:10

Cmoke delam iz raznovrstnega sadja .Nam je boljše skutino testo pa tudi zmrznjeni so nam bolj mehki is skutinega testa kot pa is krompirjevega.Iz ostanka sadja naredim polivko za cmoke sadje sesekljam na drobno dodam žlico marmelade z okusom sesekljanega sadja, sladkor in vanili sladkor po okusu, odvisno od kislosti sadja.Vse skupaj malo podušim in podlijem z rumom ali likerom v okusu sadja.Pokuham par minut ohladim in dam na porcije v skrinjo.Poliv odmrznem, ga segrejem in še vročega serviram po cmokih. sensia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

6. nov 2012 20:46

Živijo!!

Enkrat sem kupila litrsko pločevinko mareličnega kompota in so bile notri zelo male polovičke marelic. Takrat me je to sicer razjezilo ker sem potrebovala velike, sedaj pa jih zopet iščem za eno majhno pecivo. Nekaj sem jih že poizkusila vendar več ne najdem :S mislim, da je bil kompot prodajan pod znamko trgvovinske firme. 

 

Mogoče ve kdo kateri kompot ima majhne polovičke? Hvala!!

luštrek  

član od: 4.8.2012

sporočila: 11

30. jun 2014 8:11

Vnukinja me je prosila, naj ji pripravim marelične cmoke, da jih bo lahko jutri vzela s seboj na dopust. Ali je bolje, da jih zložim v transportno škatlo sveže ali zamrznjene ali pa morda že skuhane? 

 

Že vnaprej hvala za vašo pomoč in predloge.

 

luštrek

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

30. jun 2014 10:20

Če ne gre ravno na drugi konec sveta, da bi se zadeva utegnila med transportom pokvarit, bi jih jaz zapakirala skuhane. Je pa res, da jih bo potem verjetno jedla hladne, ker so že kuhani malo nerodni za pogrevat. Ampak meni so cmoki itak ok na sobni temperaturi. Druga opcija so pa sveži, sicer nisem prepričana, kako bo cmokasta nežnost potem prenašala transport (testo se bo dotikalo med cmoki, sprijelo...), ampak se jih da pa na cilju, v primeru, da tja pridejo ok, lepo potem skuhat in jesti tople. 

 

Nikakor pa ne bi pakirala zamrznjenih, sej jih vendar tudi pred kuhanjem doma ne odtajamo, ampak damo v krop direktno in zamrzovalnika. Kakih silnih zamrzovalnih kapacitet pa med prevozom tudi verjetno nima, da bi lahko cmoke pritovorila na cilj zamrznjene...

Viva Meier

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

30. jun 2014 10:39

Če ima hladilno torbo (tisto pravo, trdo, ne one mehke piknik variante za čez ramo) in če ima dovolj pingvinov (to so tisti običajno modri kvadri, ki jih globoko zamrzneš in potem daš zraven v torbo) in če torbe med potjo ne bodo odpirali in jemali ven sokov ipd., potem bodo zmrznjeni zanesljvo prenesli 8 ur transporta. Tako za službene potrebe prevažamo zamrznjene vzorce sem in tja. Če gre za 12 ur in več, je pa že treba imeti suhi led.

Vedeti je pa treba, da so zmrzovalniki v apartmajih bolj tako-tako, marsikateri pride komaj kaj pod 0oC, tako da hranjenje zamrznjene hrane za več kot par dni tako ali tako ne pride v poštev. Naj vzame s seboj cmoke le, če jih misli skuhati pravi dan za večerjo; če bi jih rada imela čez teden dni, pa jih naj raje kupi tam, kjer bo pač dopustovala; ali pa ji prihranite doma par zmrznjenih, da se jih bo naužila, ko pride domov. Škoda bi bilo sredi dopusta jesti en pocen, če ni treba....

Sonja

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

30. jun 2014 11:04

Enkrat je bilo na tak način ugodeno nosečniški želji in se je dobro obneslo: skuhane sem vsakega posebej zavila v alu folijo, na licu mesta so si jih zabelili z drobtinami in maslom.

Med transportom so bili v vrečki s pingvini.

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti