Kateri likalnik?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. feb 2009 14:52

Leny, najboljši so tisti, ki jih uporabljajo drugi in so potem stvari zlikane.... S tem, da mene likanje čisto pomirja in znam likati z vsemi, ki so na elektriko (s tistimi na oglje raje ne bi). Ko prejšnji crkne ali pa se začne kabel lomiti, kupim novega. Zagrabim prvega na polici in grem dalje. Glej parni likalniki so v trgovini v enem cenovnem razponu in pogledaš, kakšen je ta razpon in koliko denarja si za to pripravljena odšteti in če se še potem ne moreš odločiti, se gre po metodi an-ban-pet-podgan in ti bo pač eden ostal, a ne? Škoda blazno energijo vlagati v miselni proces z naslovom: kateri likalnik je okej. Ker likalniki so že skoraj potrošni material in v osnovi likajo vsi, dokler ne crknejo....., odvisno je samo od veščine likanja. Če se ti likanje gnusi, ti ne bo pomagal noben likalnik, če ti je pa likanje okej, bodo pa tudi vsi likalniki čisto korektni. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. feb 2009 15:02

Se strinjam s prvim stavkom moje predhodnice, ampak ker moram včasih tudi sama kaj zlikat, sem se nekaj malega naučila pri izbiri.

 

Najprej pogledam po policah in se odločim za nekaj modelov glede na to, kateri mi lepo "sede" v roko. Potem povprašam po značilnostih posameznih modelov in cenah, in se odločim. Ker danes dobro likajo vsi, čistijo pa se tudi vse že čisto preprosto.

 

Če razmišljaš o likalni postaji s kotličkom, je najbolje, da izbereš tisto s čim večjim pritiskom (2,5, 3 ali več barov). Parna posataj je super stavr. Katero izbrati je stvar cene in videza, o znamkah se prepirati nima smisla. Sama imam philippsa, navaden likalnik je pa od tefala. Pa oba likata odlično.

 

Mamamia

 

 

 

mamamia

valikaben  

član od: 31.12.2008

sporočila: 161

22. jun 2011 7:20

no, mamamia, ne strinjam se povsem s teboj... eni likalniki so zanič!! imam parno postajo od gorenja in bom znorela z njo!! pa ni bila poceni in je zelo lepa... prej sem imela diesse je bila poceni in ni lepa pa je bilo super likat z njo... še vedno jo kdaj privlečem ven, ko pošljem gorenjevo na reklamacijo, pa ko zdaj primerjam mi je ta veliko boljša...čeprav moram čakat, da se ohladi, preden odprem kotliček, kar mi pri gorenjevi ni treba...

v bistvu so zelo velike razlike med parnimi postajami (verjetno pri likalnikih res ni tako velike), tako da je fajn povprašat za izkušnje...

valikaben

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

23. jun 2011 9:44

Meni najbolj ustrezajo Philipsovi likalniki, ker imajo neverjetno dolg kabel (3m), močen izpust pare na tipko (120g/min), moč konstantnega izpusta pare je tudi pomembna (40g/min), steamglide, in moč (2400W), nekaterim je še pomembna količina vode v zbiralniku, ampak ker nimam toliko za likat mi je vseeno. Vedno, ko kupujem likalnik, gledam, da ima "višje cifre" od prejšnjega po domače povedano.  

Sem likala tudi z drugimi firmami, pa mi ni bila nobena tako v redu. Tefal se je približal, ker ima podobno likalno ploščo, kot Philips.

S parno postajo sem imela samo eno izkušnjo in sem se močno opekla. Mogoče, ko bom imela otroke, mi bo ta postaja prišla prav, ampak za sedaj je ne rabim. Me pa vseeno zanima, Če ste se ve tudi opekle kdaj, oz na kaj vse je treba pazit? Ker likalnik je treba samo pokonci met in para ne gre ven. Je tu isto?

Monika7

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

30. jun 2013 12:28

Pozdravljene gospodinje

Pokvaril se mi je moj likalnik oz postaja.Zdej pa imam nagledanega od Tefal,tistega brez vrvice.Zdej me pa zanima,če ga ima katera in kako je z njim zadovoljna?Ker v trgovinah vsi trgovci hvalijo da je fancy šmensi sam da bi prodali kot vedno.Zato sem se obrnil na vas,če mi lahko katera pomaga in svetuje oz ima izkušnje z njim?

 

Link za lažjo predstavo likalnika :http://www.merkur.si/aparati/likanje-sivanje-in-su .

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.

 

Lp Miele

Miele

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

30. jun 2013 13:18

Podobnega ima svakinja in je zadovoljna, jaz sem ga pa preskusila in me ni prav impresioniral (hja, vem, da si s to informacijo ne moreš kaj prida pomagati..... enim se zdi dober, enim ne). Meni se "brez vrvice" ne zdi neka posebna pridobitev, razen, če ni kabel res na takem mestu, da moti pri rokovanju (kar pri nekaterih res modelih je).

Imam Philipsa model Azur in ima prav vse, kar potrebujem. Paro lahko doziraš po lastni presoji, ima možnost suhe pare pa seveda povsem brez pare, pršenje vode, kabel ni pa prav nič moteč (na kroglico, da lahko likalnik po mili volji vrtiš v roki) in dovolj dolg, da lahko z njim pridem okoli in okoli najdaljših hlač in najbolj komplicirane obleke z naborki, manšetami, gubami, gumbi itd. Poleg vsega ima odlično površino in je ravno prav lahek oziroma težak. Pri prejšnjem (Tefalu - ne spomnim se več, kateri model, eden super fancy lahkih in ultragladkodrsečih) sem že skoraj začela verjeti, da se nekaterih stvari pač ne da zlikati, moj zdajšnji me je pa prepričal o nasprotnem.

Sonja

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

1. jul 2013 20:20

Danes sem naročil ta likalnik,ki ga lahko vidite na linku.Ko ga dobim in preizkusim vam sporočim.

Limnol.Hvala za pomoč.

 

Lp Miele

Miele

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

3. jul 2013 12:52

Pozdravljene

Danes sem dobil naročeni likalnik.Lahko vam rečem da je fenomenalen.Zlikal sem en stroj perila.Ne rabiš se veliko mučit,par potez pa je zlikano.V toploti ne zaostaja,ker se v parih secundah nazaj zagreje.Močan pritisk pare.Med likanjem,ni moteče vrvice.Ne obžalujem nakupa.Ima tui turbo paro itd.

 

Lp Miele

Miele

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jul 2013 18:29

Pred kratkim sem bila prisiljena likati z ne - mojim likalnikom in sem se prepričala, da so razlike še kako velike. Naslednjič bom naložila svojega, pa ga bom uporabila.

Likalnik brez vrvice sem si zelo želela, ko pa je padel po tleh in se ga ni dalo obuditi, nisem več imela želje. Lepo je bilo likati stvari, ki se kablom mečkajo, za velike pa sem priklopila baterijo in je bil pretežek.

Pred leti sem dobila v dar Vivo 2000, skoraj nerabljen, z majhno napako, ker se lastnici ni ljubilo čakati, da se voda segreje. Po določenem času je šel adijo, z dvema popraviloma pri strokovnjaku, z majhnih stroškom. Ta mi je svetoval nakup pri Šternatic iz Zg, Polskave.Kupila sem tudi mizo za odsesevanje velike količine pare, ker je perilo mokro in se zmečka, ali celo splesni. Moj likalnik je nek Baby, ampak dela kot velik dec.

Imam še brinskega, ki sem ga kupila pi temeljiti raziskavi trga. Likalnik ima funkcijo, da se izklopi, če se ne premika nekaj sekund in ni nevarnosti, da bi cel dan delal in trošil elektriko. Priporočam. 

F r i n a

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

8. jul 2013 8:13

Tudi moj se po 8 minutah avtomatsko izklopi.Sem vse preveril,če deluje tko k mora.Da bi ga lahko reklamiral takoj.Morem rečt,da je res fajni.Čeprav sem bil zelo v dvomih,ne obžalujem nakupa.Ker sem imel tako dogovorjeno.Če ne bo to to,ga vrnem nazaj.Pa so rekli da ni problem.Čeprav so rekli da dvomijo,ker do zdej so ble gospodinje zadovoljne z njim.Res je tako.Iz moje strani ocena (odlično).

 

Lp Miele

Miele

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti