Zdravniški pregled

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

27. nov 2008 23:00

Meni so povedali na ZZZS da v roku 30 dni je dobro, da se opravi zdravniški pregled. Njih ne zanima gre se samo za inšpekcijo, ki te lahko kaznuje. lp, pinka

llilika  

član od: 26.9.2007

sporočila: 87

24. maj 2014 2:17

Bom kar tukaj vprašala.
V kuhinji se bom zaposlila za 3 mesece, delodajalec me je poslal na zdravniški pregled.
Danes zjutraj sem bila pri zdravnici.Čez kakšne 4 ure me je klicala,ker so izvidi pokazali,da sem slabokrvna.
Zdravnica mi je rekla da moram k svojemu zdravniku,da me pregleda,dokler ne bo bolših izvidov mi ne podpiše potrdila.
Zdravnici sem pojasnila da sem slabokrvna kar nekaj časa in da tablete mi ne pomagajo in da ne morem kaj dosti narediti.
Zanima me,če delodajalec me ne more zaposliti,če ne dobim potrdila o opravljenem zdravniškem pregledu,hvala?

llilika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. maj 2014 9:36

Na to ni enoznačnega odgovora - odvisno za to, kakšno delo bi opravljala in kakšna diagnoza je. Sicer je tako, da ni neobičajno, da se slabši izvidi krvi dobijo, če imaš ob obvzemu menstruacijo - samo potem se odvzem ponovi čez dva tedna in se vidi, kakšna je razlika.

Je pa v tvojem zapisu alarmantno tole: Zdravnici sem pojasnila da sem slabokrvna kar nekaj časa in da tablete mi ne pomagajo in da ne morem kaj dosti narediti

 

Halo? Halo? Kako pa misliš skozi življenje? Oziroma, koliko časa pa misliš živeti - ker s takim odnosom do svojega zdravja ne boš blazno dolgo.  Ne misliš nič oziroma malo narediti za svoje zdravje? Slabokrvnost ni nekaj, pri čemer se lahko zamahne z roko v stilu "nič se ne da". Ni slabokrvnost nekaj takega kot npr tenki lasje(ima človek celo življenej malo slabšo frizuro, ampak s tem se da živeti) - to je resna stvar, ki označuje neravnovesja in je pač potrebno videti, zakaj se to neravnovesje dogaja.

Razumi tole slabokrvnost kot zelo močno opozofrilo za to, da si moraš prioritete drugače postaviti, ker če jih ne boš...tudi doglo časa ne boš iskala zaposlitev, boš pa malo več časa po bolnišnicah. Tega si pa ne želiš.

 

 

 

Vendelina jr.

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

24. maj 2014 10:58

llilika

Tudi jaz sem dolgo mislila da se pri slabokrvnosti ne da nič naredit, pa vedno so mi zdravniki dajali takšne in drugačne razlage ( od tega da je kriva puberteta, pa menstruacije, pa prehrana, nosečnost...) zakaj imam slabo kri. To je trajalo leta in leta dokler se mi ni pred 12 leti totalno sesl imunski sistem in sem padala iz bolezni v bolezen in nobena  terapija ni pomagala, dokler niso čisto slučajno ( ker to se odraslim ne kontrolira ampak ker res ne vemo več kaj bi) naredili testa za celjakijo. Od tu naprej pa popolnoma dugačna slika - krvna in mojega zdravja ter počutja. Ne čakaj da zaradi slabokrvnostipadeš na dno. Ukrepaj in sitnari prej.

 



patka

Sporočilo je spremenil(a) patka dne 24. 2014 12:32

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

24. maj 2014 11:36

Najprej je treba definirati za kakšno slabokrvnost gre. A je to samo pomanjkanje železa, al je kaka resneša stvar. Če ti manjka samo železo, je veliko 'ljudskih' receptov, ki preverjeno delujejo. Predvsem nosečnice o tem veliko pišejo. Beri na ringaraja in podobnih straneh. Treba pa se je držat tega dolgoročno, ker zaloge železa se ne napolnijo v parih dnevih (izvid pa bi bil boljši po nekaj dneh). Če pa ne bi pomagala niti dolgoročna redna kura, potem je vzrok lahko v absorbciji, skladiščenju... pač resna stvar. Pomanjkanje železa se kaže tudi z utrujenostjo in neenergičnostjo, kar je še dodatna motivacija, da se poskrbi za to. Srečno llilika!

Oreo

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

24. maj 2014 13:43

Vendelina jr. je napisal/a:

 Ni slabokrvnost nekaj takega kot npr tenki lasje(ima človek celo življenej malo slabšo frizuro, ampak s tem se da živeti) 

 



Vendelina jr.

Eh, ravno za to so iznašli "hair volumizer".

 

 

 

Vanja

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

24. maj 2014 19:08

llilika je napisal/a:


Zanima me,če delodajalec me ne more zaposliti,če ne dobim potrdila o opravljenem zdravniškem pregledu,hvala?



llilika

 

Po moje ne. Da boš sigurna, ga vprašaj sama.

Cila

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

25. maj 2014 14:39

Vendelina jr. ti je to zelo dobro opisala

ni nujno, da se slabokrvnost izraža samo v pomankanju železa, zadevi pridi do konca, tvoj osebni zdravnik ali zdravnica, sta ti dolžna dati vse odgovore na tvoja vprašanja, bodi tam vztrajna, mislim, da je kulinarika zadnja bilka, ko res izčrpaš vsa vprašanja, tvoje življenje in zdravje, ter življenje tvojih domačih je vsak dan vredno, da se za njih boriš, nikoli ne kloni, prehitro se nas odkrižajo, ko nas bo več stopilo skupaj, tudi oni ne bodo več tako neranljivi... Srečno naprej

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Sweetness Bakery  

član od: 28.8.2013

sporočila: 225

25. maj 2014 20:36

llilika je napisal/a:

Zanima me,če delodajalec me ne more zaposliti,če ne dobim potrdila o opravljenem zdravniškem pregledu,hvala?


llilika

 

lahko te delodajalec zaposli, vendar nima podlage za to. Pomeni, da v primeru inšpekcije sta oba v prekršku. Pogoj za zaposlitev je opravljen zdravniški pregled. Glede na vrstvo zaposlitve oz. Glede na delovno mesto pa se določa vrsta pregleda pri zdravniku. Ne gledajo pri vseh enako. 

Sweetness Bakery

staramama  

član od: 4.1.2012

sporočila: 18

26. maj 2014 0:17

pri kulinariki se govori o zdravniških pregledih...Zakaj pa ne...Dovolite, da omenim zobozdravstven pregled, ki ga ni bilo. S pojasnilom, da imajo koncesijo, so me "vrgli" iz čakalnice. Plačaj ali pojdi! Zaman sem razkazovala svojo škrbino osebi, ki skrbi, da ne bi kdo po nepotrebnem vznemirjal zobozdravnika.Naj pokličem septembra, ker naročajo lahko samo za tri mesece naprej. In ker mi nagaja zob, ker ne morem spati, se tako olajšam.

staramama

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti