Moj vrt

malaga  

član od: 1.6.2011

sporočila: 800

11. sep 2019 9:39

Lepo je gledati, ko ti vse uspeva, uživati v okusih domače zelenjave, pa še sprostiš se.

 

malaga

vrtnica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 332

11. sep 2019 16:07

Ja, res je lepo opazovati, ko se trud poplača. Ko vse lepo raste. 

 

vrtnica

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12638

11. sep 2019 17:57

Hvala vsem

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

11. sep 2019 18:04

johana zelo lepo. Drugo leto pa, ko boš sadila in sejala prej pa bo še več pridelka.

Pri nas smo letos pridelali ogromno zelenjave - nekatere je več, druge manj a še vedno dovolj za nas. Vesela sem. Danes je nastalo še 19 stekleničk paradižnikove mezge - najbrž zadnje letos, ker je nekaj sadik paradižnika že zajela plesen in ga bo ostalo le za sproti.

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12638

12. sep 2019 18:01

darjuška je napisal/a:

johana zelo lepo. Drugo leto pa, ko boš sadila in sejala prej pa bo še več pridelka.

 

Res je, srčno upam.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

vrtnica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 332

4. okt 2019 20:47

Kaj se na vrtovih nič več ne dogaja ali pa ste vsi tako zaposleni z zaščito rastlin pred nižjimi temperaturami, spravili pridelkov, sajenjem čebule in česna, okrasnih čebulic za pomladno cvetenje...

vrtnica

Sporočilo je spremenil(a) vrtnica dne 4. okt 2019 20:48

Anemiilat  

član od: 7.9.2016

sporočila: 2395

5. okt 2019 10:41

Pobiramo pridelke.Hrčkamo!

Anemiilat

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15151

5. okt 2019 14:24

Vrtnica, jaz sem ta teden dala čez gredico solate zimsko kopreno. Vidno so zrasle v parih dneh, ker jim prija toplota in dež. Pospravila sem sadike visokega in nizkega fižola. Nekaj paradižnikov pod streho še zori, ampak ne bo dolgo.

Danes sem opazila, da bo kmalu cvetača in brokoli. Por imam krasen! Prekopat moram gredico za saditev česna in gredico korenčka. Zelja imam kar nekaj, brstični ohrovt raste, zelena je bolj slaba. Letos posajena rabarbara je krasna, vendar je ne smem še trgat. Z bučkami letos nisem imela preveč sreče, kumaric pa je bilo veliko. Feferonov in paprik je še nekaj.

Pospravila sem čebulice kal, da bodo prezimile notri. Maline so ponovno rodile. Posadit moram še podarjen črni ribez.

Počasi se praznijo gredice....

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12638

5. okt 2019 15:51

Na moji njivi, pa je tako:  pobiram še stročji fizol, no prvega bo res kmalu zmanjkalo, drugi in tretji pa sta še polna in še cvetita, vse je odvisno od vremene, upam, da ga bom lahko še natrgala, če mi ga ne bodo vsega pojedli ptiči, mislim, da so ptiči tisti, kajti, strok je pregriznjen čez pol, ali pa skoraj čisto.  Imam še tri grede radiča-ena greda je naflancanega, ki mi počasi ze dela glave, druga greda so same glavice, tretja pa je posejanega, ki je tudi ze kar velik.  Pozno sem sejala peteršilj, pa je sedaj ravno dovolj velik in gost, da ga trgam. Debelejše rumeno se debeli, bomo videli, kako bo res debel. Imam še dve gredi motovilca, enega ze nekaj časa trgam, drugi pa bo tudi ze kmalu za trgati, saj pravim, vse je odvisno od vremena. Imela sem ogromnooo hokaido ,   v petek  pa  sem  opazila,   da   so  jih  očitno   napadli ptiči,   tako,   da   ne   vem,  če   bo  v ponedeljek  ostala  še  kakšna  cela.  Pa  nič  hudega,  jih   ima  prijateljica  veliko  ze  natrganih,  pa  bo  dovolj  za  vse.  Pa  še  to,  na  koncu  njive  je  posajen  tapinambur,  ker   je   veter  izpulil  eno  štiblo,   sem ga  poskusila,   surovega,prvič  v zivljenju.  Moram  povedati,  da  mi  je  okus  zelo,zelo všeč,  kajti  spominja na  oreščke,  tak  blag  okus,  so  pa  gomolji  podobni  samo  po  obliki  ingverju.   Pravijo,   da  je zelo,zelo  zdrav,  predvsem  za  sladkorne  bolnike.

"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

29. okt 2019 21:25

Točno pol leta je minilo od presaditve malih sadik paprik in čilijev na vrt do pobijanja pridelka. Ta je sicer količinsko slab in tudi škodljivci niso počivali, a vsaj nekaj je. Bolje, kot nič. Zemlja, na kateri sem zasadila kulture, pa ni bila pred tem vzdrževana-dognojevana in nahranjena, tako, da me sedaj čaka še to. Na del vrta sem posejala facelijo, drugi del vrta imam pa namen pognojiti.

Ampak letošnja jesen je bila topla in tako mi je vsaj dozorelo nekaj teh plodov, ki sicer ob koncu poletja niso bili niti približno daleč temu.

Zaradi koloradskega hrošča mi je zrastel tudi en sam plod jajčevca, ki pa niti še ni povsem dozorel.

Iz plodov bo nastala ozimnica v obliki vložene paprike, nekaj kar skupaj s čilijem, da pridobi malo pekočine. Par čilijev pa bom posušila in pozimi dodajala jedem.

NutellomAnka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti