"enoletne" vinjete

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

12. nov 2008 15:34

VilmaS je napisal/a:

Ob takih temah se vprašam, če je kdo jezen, ker plačuje obvezno zdravstveno zavarovanje, pa ga nikoli ne koristi, ker je zdrav.

Tako nekako, samo po moje je "problem" v tem, da so skoraj vsak kolovoz (ok, pretiravam) označili za avtocesto, zato mora posledično veliko lokalcev, ki se avtoceste niti dotaknilo ni, kupiti vinjete za ceste, za katere prej niso plačali cestnine. In če je to tak problem, bi se tisti, ki jim zdravje to dopušča, namesto z avtom peljali s kolesom. Ne svinjaš ozračja pa še nekaj zase narediš. Sem enkrat stala pri semaforju in opazovala pločevino, ki je šibala mimo mene. V čisto vseh avtomobilih je bila notri samo ena oseba - voznik. Kakšna potrata.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

12. nov 2008 16:03

Issi je napisal/a:
Tele vinjete mi dvigujejo pritisk že odkar so se pojavile. Ne morem se znebiti občutka, da recimo ljubljančani subvencioniramo neljubljančane.

V naši družini imamo dva avtomobila, mož karavana, jaz pa dvoseda.

S temi datumi je pa itak katastrofa! Issi

Ti povem, da se ti bodo zdravstvene težave bistveno izboljšale, če si kupiš šajtrgo in jo lepo peš mahneš tistih 300 metrov, pa še vinjete ti ne bo treba kupit. In ne boš verjela, tud na tehnični je ni treba peljat in cestnega sklada plačat.

 

Ognjič

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

12. nov 2008 16:20

petkica je napisal/a:
[ Tako nekako, samo po moje je "problem" v tem, da so skoraj vsak kolovoz (ok, pretiravam) označili za avtocesto, zato mora posledično veliko lokalcev, ki se avtoceste niti dotaknilo ni, kupiti vinjete za ceste, za katere prej niso plačali cestnine. In če je to tak problem, bi se tisti, ki jim zdravje to dopušča, namesto z avtom peljali s kolesom. Ne svinjaš ozračja pa še nekaj zase narediš. Sem enkrat stala pri semaforju in opazovala pločevino, ki je šibala mimo mene. V čisto vseh avtomobilih je bila notri samo ena oseba - voznik. Kakšna potrata.
Skoraj si zadela bistvo. Skoraj. Ne razburjam se zaradi vinjet, se pa zaradi tega, ker je naenkrat toliko cest postalo "avtocesta". Med drugim tudi ljubljanska obvoznica. Si se mogoče vprašala o vseh tistih ljudeh, ki so šibali mimo tebe na semaforju, če se res vsi vozijo sami, ali pa mogoče kdo spotoma odloži otroka v vrtcu, drugega v šoli, mogoče še moža/ženo v službi in je sedaj v obratni smeri, kjer bo vse pobiral? In stavim, da se ti voziš v službo ali kamorkoli drugam še s pol svoje ulice, a ne? In vsi drugi tudi poberete še vsaj tri sosede, da je avto poln in ni potrate. Aja ne, nekaj se vas tudi vozi s kolesom, poleti, pozimi, v soncu, dežju in snegu. In vsi imate v službi še garderobo s tušem, da se po jutranji rekreaciji - vožnji v službo s kolesom preoblečete, stuširate, uredite frizuro in ste sveži, zadovoljni ker ste naredili nekaj zase, nasmejani na svojem deovnem mestu... Ognjič hvala za nasvet, bom v šajtrgi peljala še tebe, da ne bo potrata. In prosim vsaj preberi dobro, kje sem napisala, da imam do službe 300m? Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 12. nov 2008 16:23:37

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

12. nov 2008 17:37

Issi je napisal/a:
Si se mogoče vprašala o vseh tistih ljudeh, ki so šibali mimo tebe na semaforju, če se res vsi vozijo sami, ali pa mogoče kdo spotoma odloži otroka v vrtcu, drugega v šoli, mogoče še moža/ženo v službi in je sedaj v obratni smeri, kjer bo vse pobiral?
Ko sem opazovala pločevino, je bila ura med šesto in pol sedmo zvečer, dvomim, da je bila večina na poti v vrtec. Sem se pa vprašala, ja, zakaj jih toliko solira za volanom, med drugim tudi med vikendi, vsaj kolikor opazujem in to ne malokrat.
Issi je napisal/a:
In stavim, da se ti voziš v službo ali kamorkoli drugam še s pol svoje ulice, a ne? In vsi drugi tudi poberete še vsaj tri sosede, da je avto poln in ni potrate. Aja ne, nekaj se vas tudi vozi s kolesom, poleti, pozimi, v soncu, dežju in snegu. In vsi imate v službi še garderobo s tušem, da se po jutranji rekreaciji - vožnji v službo s kolesom preoblečete, stuširate, uredite frizuro in ste sveži, zadovoljni ker ste naredili nekaj zase, nasmejani na svojem deovnem mestu...
Ne boš verjela, s sošolci smo se že v prvem letniku tako dogovorili, da se nas bo pet skupaj vozilo na fax, vsak teden z drugim avtom. S kolesom se vozim v vsakem vremenu, razen kadar je dež ali sneg ni splužen. V Ljubljani pa poleg kolesa tudi veliko prepešačim, tudi v snegu, pa sem marsikdaj prej kot z avtom ali s trolo (še posebej v snegu). Ko se vozim s kolesom, ne gonim ko zmešana, zato posledično nisem prepotena in ne iščem besno tuša. Mi je tisti doma dovolj. Grem že raje na kolo kot se drenjat v prometno konico, še posebej, če do cilja nimam daleč. Zavedam se, da dostikrat brez avta ne gre, ampak dejstvo je, da vedno več ljudi ne zna nikamor več peš. Čez komot ga ni.

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

12. nov 2008 17:49

Je pa res enkraten občutek, ko veš, da te ljubljančani subvencionirajo. Upam, da bo vlada še kaj takega pripravila, da se to še v kakšnem primeru ponovi

MM

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

12. nov 2008 17:50

Kaj češ, Issi, sem pač un trot neljubljanski s subvencionirano vinjeto in zgleda, da bi mi bilo ptrebno še kak tečaj branja in slovenščine subvencionirat, da bom  lahko šla ponižno in hvlaležno vštric s teboj.

V šajtrgi bi me težko vozila, poleg tega, da imam precej dolg jezik, imam tudi kar dobro obloženo rit.

Ognjič

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

12. nov 2008 18:14

Ah Ognjič kaj obloženo rit. Karakter, karakter

MM

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

12. nov 2008 18:46

ja naša ognjič pa je pojava ni kaj. Zdaj sem se pa pošteno nasmejala. Po turobnem dnevu, se je kar prileglo malo smeha. Pa napišite še kaj, he he he. LP! fakin712

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

12. nov 2008 19:01

Mogoče bi pa uvedli sistem, kot ga imajo na Kubi, kjer se je kaznivo peljati sam v avtu. Tako ljudje brez avta stojijo ob cesti, vozniki pa morajo vsakemu ustavit, dokler ni avto poln. Če te dobi policija in si sam v avtu plačaš kazen (vsaj tako so mo razložili prijatelji, ki so bili tam na potovanju, upam, da me niso nategnili). Jaz bi zagotovo z veseljem vstavljala luštnim tipčkom, npr. tistim iz rubrike o čokoladicah in pa babam iz kulinarike (razpoznavni znak bi bil plavi predpasnik z motivi različnih kroglic:) Živel Fiidel!!! Ps.: jaz sem pa mislila, da sponzoriram Ljubljančane, ki dnevno krožijo po obvoznici . Sama imam namreč do prve avtoceste kakšnih 45 km in nanjo ne zaidem več kot enkrat na mesec, pa še cestnine nam ni bilo treba plačat na kratkem odseku do Ljubljane. Partizanka je pa itak zastonj, da ne omenjam, gratis masaže na luknjah (in še kaj ob uporabi krogljic na lastno odgovornost). Pa imamo dva avteka z dvema nalepkama in nam še nič ne manjka. Edino mogoče čokoladic iz prvega odstavka. magnolija

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

12. nov 2008 19:13

Polna luna, a ne?

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti