Polnjena svinjina

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

7. nov 2008 15:37

[citat=--vijolca73--]Spomnim se,da sem delala ene vrste mesno rolado iz ribe svinjskega mesa.Ribo sem narezala v obliko velikega zrezka,nanj položila tanke puranje zrezke,na zrezke maso iz mletega mesa kot za štefani pečenko in nanjo hrenovke vzporedno po dve.Previdno zavila v rolado in le to obložila z mrežico,da je ostala lepe oblike.Dan prej začinila kot vsako pečenko ,da so začimbe prepojile meso in ko sem rezala kose nekje dober centimeter debelo je bilo zelo okusno in hkrati zelo estetsko na pogled.Zraven sem ponudila pečene kruhove cmoke katere sem ne kuhala v kropu,ampak za cca.20-30 minut pekla zraven pečenke in občasno polila s sokom od pečenja..Zelo okusno.Lp vijolca73[/c

Tole se pa zelo imenitno sliši. Koliko časa in na kakšni temperaturi si pa pekla?

nola

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

14. nov 2009 16:38

Bom kar tukajle nadaljevala, tema je svinjina.

Zakaj ima svinjina včasih nek rezek vonj in potem je takšen tudi okus.

Ravo ta okus je bil razlog, da sem jo nehala kuhat, ker nikoli nisem vedela, kakšen kos mesa bom dobila. Uporabljam samo še pršut, prešano šunko in do danes, dimljeno vratovino.

Pečem namreč sarmo in ko sem odprla pečico, je iz nje zavejal ta meni obupen vonj, ki me spominja na obaro, ki jo enkrat jedla kot najstnica. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim s polnim loncem sarme.

 

Vanja

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

14. nov 2009 18:22

Vanja, če vprašaš mene, je vse odvisno od tega, kaj so pujsi jedli in kako so živeli. Sama svinjino uporabljam samo, če je domača. Pač imam to srečo, da dobim kak kos. Kupljena na slepo mi smrdi, da sem že nekajkrat komaj pojedla tisti kos mesa in posledično ne kupujem več na tak način. Sarma pa ne diši najbolje, ko se kuha. Poskušaj je vsaj malo pojesti, pa boš videla, če gre po grlu. fresh

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

14. nov 2009 18:54

Fresh, sarma se je nalezla vonja in okusa po dimljeni vratovini, ki sem jo dodala  med zelje. Sarmice so polnjene z govedino. Zgoraj omenjna obara je bila od domačega mesa (je bilo rečeno: danes sem kupila od tegapatega super domačo svinjino), tako da jaz na to domače meso (tudi goveje) ne dam preveč. Letos sem kupila svinjsko ribico za neko fešto in to prvič po kakih 25 letih. Moram priznat, da je bilo meso brez tega nesrečnega vonja.

Zelje se je vonja in okusa vratovine nalezlo, meso in riž sta pa za silo. Bom pa namesto kislega zelja jedla zeljno juho za hujšanje. Sem jo skuhala iz ostanka zeljne glave, ker kupim kar navadno, nekisano.

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti