Tatarska omaka...

morska medvedka  

član od: 31.8.2004

sporočila: 2716

6. nov 2008 13:22

ati zlati.. s tem se popolnoma strinjam

MM

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

6. nov 2008 13:53

Ojoj, res, kot bi nekateri pojedli "vso pamet" sveta. Meni je razumljivo in dejansko vseeno, kako si kdo pripravlja hrano. Pa če je lignje z Nutello, če komu paše... (in nikoli mi ne bo jasno, zakaj se kuharje, domačine, lokalce z juga tako kuje v božanstva). Hej, če smo se naučili delat razne biftke, pečenke s sadjem, medom, oreščki ipd., zakaj ne bi eksperimentirali tudi z morsko hrano in si malo odprli obzorja? (pa tatarska omaka tu nima nobene veze, ker ni nek kulinarični dosežek). lidka [sonce]

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

6. nov 2008 15:37

Vendelina jr. je napisal/a:
BTW, kakšni pa so jadranski lignji v ocvrti verziji....ker jaz poznam predvsem "azijske" in ostale small-size-in- od-daleč-in-na-ledu lignje v ocvrti verziji....in jih tudi polijem s pestom....(sem na začetku prezrla besedo "jadranski"). Do jadranskega imam skoraj verski odnos. Nevertheless, kolegica je z Obale pa se lahko " enmal iz belega kruha norca dela"..... Vendelina jr.
Za moj okus so jadranski lignji ocvrti na dunajski način najboljša verzija le teh. Sinko si ob ocvrtih lignjih vedno zaželi še pomfri, majonezo in kečap ali tatarsko omako. Tudi ta kombinacija ni slaba, meni pa je kos belega kruha in narezan paradižnik kot priloga dovolj. Poleg omenjenega cvrtja jih pripravljamo še ocvrte na pariški način, ocvrte povaljane samo v moki, polnjene ali cele v pečici ali na žaru, s krompirjem na dalmatinski način, v musaki in z bučkami. Jadranski lignji se lahko uporabijo za cvrtje ne glede na velikost, oziroma so najboljši takšni nad 25 dkg. Tudi kilo in pol težkega smo že cvrli, pa je bil fantastičen. Še žal nam je bilo, ker smo ga polovico pripravili v rižoti. Vse ostale vrste lignjev so le bled približek jadranskim lignjem, v kar vas lahko prepriča tudi cenovno razmerje. ati zlati

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. nov 2008 17:09

Evo, še jaz: sem minimalističen ( manj je več ) pri sadovih voda ( da ne rečem morja ), torej tržaška na skuše ( tako sem se naučil v operni kleti v Lj. pred enimi dvadjsetimi leti, pa mimgrede, a operna klet je še in a se tam da pojest dobre ribe ) tatarska na kakšne puste ribe, tudi na cipla in je že konec. Tatarsko večinoma imam v hladilniku, če je ni, pa bi jo rad, večinoma pogoljufam s majonezo, drobno nasekljanimi kumaricami in še mal kisa od kumaric, kaprov ponavadi nimam. Evo pa še nekaj, niso lignji, pa rudi tatarska ne paše:

A ja, zaseka je pa zakon.

 

 

 

 

ežoj

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

6. nov 2008 17:56

Ežoj, ti si zakon!

 

lp

 

Ps. Atizlati, kako te je lepo brati po dolgem času

Anamarija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti