Celovec- kaj zanimivega poleg nakupovanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. maj 2009 17:01

aby je napisal/a:
Bom kar tule nadaljevala. Ve mogoče kdo kje se da (po možnosti brezplačno) parkirati kje v bližini starega dela mesta Celovec? aby
Kraj ni posebej velik in je pot do centra in do parkirnih hiš lepo označena, tako, da ni frke. Tudi urejenih varovanih parkirišč je veliko. Ena od stvari, ki mi je v celotni Avstriji zelo všeč je to, da nikjer ne najdeš malo na pločnik in malo na ceto prislonjenega avtomobila z utripajočimi kazalci, lastnika pa od nikoder, ker je "šel samo tja za pet minut in je avto takole pustil". Ker se take stvari lepo in učinkovito kaznujejo s palico po denarnici. Tudi ni na pločnikih količkov, ki bi onemogočili, da se z avtom pripelješ do vrat in še naprej - pa tega nihče ne počne, ker očitno vedo, da je tako parkiranje hudo drago. My point, dear aby, is....parkiranja blizu centra in zastonj - tega ni. Tega tudi v naši deželi ni in ne vidim razloga, zakaj bi bilo to kje drugje. BTW, odvoz s pajkom je pa Celovcu dražji kot v LJ (so, I've been told). Vendelina jr.

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

3. maj 2009 17:18

Midva vedno parkirava na enem brezplačnem parkirišču in imava par minut do trgovine C A.Samo ne vem kako se tam reče,je pa v bližini sejmskih prostorov.Moraš it mimo Interspara pod podvoz na križišču desno,naravnost do drugega semaforja,zaviješ levo in kmalu na levi strani zagledaš velik parkir plac.Tam lahko parkiraš brez skrbi ,edino če nimajo sejma,potem je zaprto.Upam da sem kaj pomagala,se bo še katera javila ,ki bolj obvlada.

 

lp goga

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

3. maj 2009 19:38

Hvala obema, bom poskusila po goginem navodilu (zakaj bi plačali če ni treba), za odvoz s pajkom in parkiranje po pločnikih pa mislim da ne bo panike, sem kar kulturna voznica :) Sem se odločila, da tokrat za spremembo ne bo samo Ikea, bom upoštevala Vendelinine predloge o sightseeing po Celovcu (mislim da iz ene druge teme). aby Aja predlogi so na prejšnji strani Sporočilo je spremenil(a) aby dne 03. 2009 19:43

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti