Slikovna predstavitev v power pointu za 50. rojstni dan (abrahama)

missmony  

član od: 13.2.2008

sporočila: 20

tema odprta - 11. okt 2008 20:15 | ogledi: 13.558 | odgovori: 12

Pozdravljeni!

V januarju ima moj oči 50. rojstni dan, se pravi, da praznuje abrahama. Z mamico sma razmišljale, da bi mu naredili malo presenečenje in sicer predstavitev v power pointu, prikaz njegovega življenja v slikah, od dojenčka in do sedaj, ko bo štel 50 let. V mislih imam, da bi naredila malo bolj zanimivo verzijo, pri nekaterih slikah bi zraven pripisala kakšne zanimive oziroma smešne komentarje. Predstavitev bi rada naredila malo bolj zabavno in ne tako resno. In sedaj nastopi problem: V ozadje želim dati melodijo, ki bi igrala skozi celo predstavitev. Nikakor ne najdem primerne melodije, sploh se mi niti sanje ne katero bi lahko dala. Imam eno melodijo (iz ene druge predstavitve v power pointu) in sicer: ANDRE GAGNON- Lamour reve. Melodija je vsem (družinskim članom-razen očiju seveda, ker za to ne ve) ful všeč, ampak smo tudi vsi mnenja, da je malo preveč "otožna" oziroma (pre)mirna.

Če slučajno mogoče kdo ve za kakšno primerno melodijo, ki bi pasala v takšni predstavitvi, naj mi prosim sporoči.

Za kakršno koli pomoč bom zelo vesela, tudi če ima kdo kakšno novo idejo glede same predstavitve v power pointu.

Že v naprej se vam zahvaljujem za pomoč!!

LP, Mony

missmony

Temo je spremenil(a) missmony dne 11. okt 2008 20:16:33

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

11. okt 2008 20:49

Zakaj pa preprosto ne daš v podlago njegovo najljubšo pesem? Gotovo jo ima, kaj ne!!! Escada

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

13. okt 2008 11:31

Še en namig- predstavitev naj ne bo predolga, na eni zabavi smo že prav zehali zraven (tudi smešni komentarji niso več pomagali). Če sem malo žleht, ploskali smo, ko so končno nehali. Da ne bo pomote, to je bilo mnenje večine, jaz pa itak zagovarjam način "kratko in jedrnato" ...s politiko si ne bi služila kruha

LP, V.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. okt 2008 12:29

Pazi, pri takih animacijah je štos v tem, da poveš zgodbo. Če je zgodba okej, ti bodo možnosti powerpointa to podpirale, če pa zgodba ne bo okej, je pa totalno vseeno, kakšna glasbena podlaga je ali pa je ni zraven (ključna beseda pri glasbeni podlagi je mp3). Zato najprej pili osnovno zgodbo. Če boš zgodbo od rojstva do danes prikazovala s fotografijami, moraš narediti album in ga vmes komentirati. Za komentiranje je super, če komentarje napišeš v formatu stripovskega govora. Tisti oblački, iz katerih lahko narediš stripovski govor, so pa itak na osnvonih grafikah powepointa. Pa tudi, jaz bi razmislila, če je res treba zadevo podlagati z glasbo. Iz naslednjih razlogov: zgodba s fotografijami ima eno svojo dramaturški lok, medtem, ko ima glasba eno drugačno krivuljo. Življenjske zgodbe se začenejo in pri rojstnem dnevu se NE končajo, ker pričakujemo, da bo človek še dolgo zdravo živel. Po drugi strani ima pa glasba zasnovo, svoj razvoj, svoje jedro in svoj zaključek in će z zaključkom pesmi podlagaš obdobje pred rojstnim dnevom, v bistvu sporočaš, da je nečesa konec. To pa ne gre. Drug razlog, zakaj je glasba brezveze za take stvari je, da se pričakuje, da bo tako prezentacijo spremljala širša publika, ki bo zraven kaj komentirala, kakšno rekla, pa kak smeh bo zraven. In kaj počne glasba v vsem tem, razen, da moti? Konec koncev, saj je veliko zvočnih efektov že v osnovnem orodju, če že moraš nekaj zvočnega dodajati... P.S. Jaz tudi svoje strokovne prezentacije podlagam z učinkom aplavza na koncu in rečem, okej publika, saj VI tudi lahko ploskate....in potem sledi ena zelo sproščena reakcija. Vendelina jr.

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

13. okt 2008 13:02

Čao, tudi jaz te dni pripravljam en slideshow za kolega. Ponavadi damo en komad (najljubši, recimo al pa inserte posameznih komadov glede na področje, ki ga obravnavamo - recimo za šport, družino..., seveda če je to daljša predstavitev), pol pa slikce, s kakimi posebnimi učinki, napisi, tudi insert s kakega videa itd. Vendar pa ne delamo v powerpointu, ponavadi v Roxiu ali kakemu drugemu ustreznemu programu. Do sedaj smo se še vedno narežali in najokali zraven, dolgčas nam še ni bilo, čeprav so bili nekateri res dolgi. kakorkoli, meni se zdi, da je to res lepo presenečenje za slavljenca, še posebej, če so mu take zadeve pri srcu (ali pa kaka foto knjiga recimo, smo tudi že debatirale o tem) Lep pozdravček, S.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

13. okt 2008 13:38

Pred leti sem napisala prigodno pesem na melodijo Che Sera ( ja, tista, ki jo poje tudi Kreslin) in se je prijela. Zapeli so jo na mojem rojstnem dnevu ( kaj pa si nisem napisala svoje), po naključju pa sem ugotovila, da jo z novim besedilo pozna kar precej ljudi, ker se je očitno v teh letih razširila.

Power pointa še nisem uporabljala, zato nisem prava oseba, ki govori okrog melodij. Ta melodija mi pade prva na pamet, pa mogoče kaka instrumentalna izvedba uspešnic iz tega obdoblja. Razen če ni roker, je nabor pri JAmesu Lastu, Richradu Claydermanu, pa tega je dosti.

Če pa so mu vščeč narodne, je priredba Svlaka Avsenika za velik orkester dobra izbira.

Moje slavje moje zgodovine ni zajemalo, so pa iz albumov skrivnostno izginile nekatere fotografije, ki jih še nis(m)so pravili nazaj. Menda pa je bilo v vsem nekaj posebnega.

F r i n a

missmony  

član od: 13.2.2008

sporočila: 20

29. okt 2008 16:22

Hvala vsem za vašo pomoč in mnenje! Mi je zelo pomagalo. Vandelina, malo sem razmišljala o tem kar si napisala in mogoče imaš prav. Mogoče bi bilo res boljše brez melodije. Bom še videla... Anomis, probala bom najdit ta program, katerega si omenila (Roxi), da vidim, če je kaj lažje delati z njim, ker v powerpointu se ful zaj******!! Frina, hvala za pomoč, je pa res da je oči stari roker isto mami (Elvis Presley, Beatli, White snakes,Michael Jackson, itd...). Ampak tudi proti naši domači muski nima nič proti, jo tudi z veseljem posluša. VilmaS se strinjam s tabo, da predstavitev ne sme biti predolga, da ne bodo pol na koncu vsi zehali ;) missmony

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

29. okt 2008 16:36

MS Movie Maker deluje na podoben način kot PowerPoint (no, izdelava v njem je podobna), sama lahko prilagajaš koliko časa naj se kaže kaka slika, vmes lahko daš komentarje, v ozadju glasbo. Stvar je fajn, če pač pustiš da se film odvrti in to je to. Če pa nameravate pri določenih slikah razvit debato, potem bo pa boljše kaj v stilu PowerPointa, ko sama premikaš slike. Tule pa je link do vodičev za (res preprost) program Movie Maker: http://zmaga.com/iskanje.php?najdi=movie+maker Jejža Sporočilo je spremenil(a) Jejža dne 29. okt 2008 16:37:26

binca2  

član od: 3.5.2006

sporočila: 57

29. okt 2008 17:03

JEJŽA,ampak jaz na tej strani ne najdem MS Movie Maker...bi ga rada instalirala binca2

Jejža  

član od: 6.9.2007

sporočila: 180

29. okt 2008 17:28

Glede na to, da si govorila o PowerPoint-ovi predstavitvi, predvidevam, da imaš na računalniku Windows-e in posledično word, excel, windows media player... Torej, med programi pa boš našla tudi Windows Movie Maker (pardon, sem prej napisala MS). Torej, start -> programi in tam najdi ta program. Na tisti strani pa so samo vodiči - torej, kako izdelati predstavitev, film..., kar ti bo zelo prav prišlo. Jejža

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

29. okt 2008 18:35

Čao, no, če se ne motim, je Movie maker na podoben način kot Roxio (le da ima ta še n*krat vseh živih funkcij za oblikovanje vsega živega). Moja zadnja predstavitev je bila še boljša kot prejšnja, pa da ne govorim, da je zadeva vsakič hitreje narejena - kljub temu še vednp porabiš nekaj ur... Veliko uspeha pri ustvarjanju! Lep pozdravček, S.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti